Duygular ile ilgili Kompozisyon

Duygularla ilgili kompozisyon örneklerini sayfamızdan inceleyin. Çeşitli duygular hakkında kompozisyonlar bu sayfada.

Duygular ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada hayatımız yön veren duygular, duygularımızı nasıl ifade ettiğimiz üzerinde durduk. Sizler de duygular hakkında bilgilendirici metin, konuşma metni veya deneme yazısı örnekleri oluşturup bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

duygularımız ile ilgili kompozisyon
Duygularımız

 NOT:  Aşağıda duygular ile ilgili genel iki kompozisyon yazılmış ve en altta da bazı duygular üzerine yazılmış kompozisyon örneklerine link verilmiştir. İstediğiniz duygu ile ilgili kompozisyon örneğini inceleyebilirsiniz.

 

DUYGULAR (Kısa Kompozisyon)

     İnsanlar, doğduğu andan itibaren farklı duygulara sahip olur ve hayatlarında karşılaştığı her farklı durumla ilgili farklı duygular geliştirirler.

     Duygular sadece insanların sahip olduğu bir özellik değildir. Hayvanlar da biz insanlar gibi farklı durumlarda farklı duygular yaşarlar. Hatta bitkilerin bile duygularının olduğu ile ilgili bilimsel çalışmalar mevcuttur. Bütün canlıların duyguları olsa da duygularını en iyi ifade edebilen varlıklar insanlardır. Biz insanlar, neredeyse her duruma karşı farklı bir duygu geliştiririz. Duygularımız da hayatımızı yönlendirme konusunda en az aklımız kadar etkilidir; hatta çoğu defa aklımızı bir kenara bırakıp tamamen duygularımızla hareket ettiğimiz anlar bile olur. İyi duygularımız olduğu gibi hoşumuza gitmeyen, bize zarar veren duygularımız da vardır. Sevgi, mutluluk gibi duygular bizi her zaman daha iyi bir hale getirirken; öfke, korku, üzüntü gibi duygularımız bize zarar verebilir.

Ne olursa olsun, bizler bütün duygularımızla anlamlıyız. Kötü duyguların olmaması, güzel duyguları anlamsız kılabilir. Bu nedenle hayatımızı iyisiyle, kötüsüyle kabul etmeliyiz.

-SON-

 

DUYGULAR (Uzun Kompozisyon)

     İnsanların yaşamını biçimlendiren iki şey vardır: Birincisi aklı, yani mantığı; ikincisi ise duygularıdır. Akıl, insanları diğer canlılardan ayıran bir özellik olsa da duygular tüm canlılara hastır. Hayvanlar da tıpkı insanlar gibi üzülebilir, özleyebilir, öfkelenebilirler. Ancak onlar konuşma becerisine sahip olamadığı için bu duygularını farklı şekillerde yansıtırlar. Oysa insanlar, duygularını daha açık bir şekilde ifade edebilirler. 

     Karar verirken genel anlamda mantığımızı kullansak da duygularımızın da etkisi büyüktür; hatta çoğu defa duygularımız aklımızdan daha baskındır. Karşılaştığımız olay veya durumlara karşı farklı tepkiler veririz. İşte verdiğimiz bu tepkiler duygularımızdır. Örneğin bir ağacın kesildiğini gördüğümüzde üzülür, bir sınavdan iyi bir not aldığımızda mutlu olur, biri hoşumuza gitmeyen bir davranış yaptığında öfkeleniriz.

     Bizi biz yapan veya bizi birbirimizden farklı kılan duygularımızdır. İnsan hayatında duyguların çok büyük bir önemi vardır. Bir duygu, bir insanı tamamen değiştirme gücüne bile sahiptir. Aşk, sevgi, özlem, mutluluk, üzüntü, cesaret, öfke, korku, şaşkınlık, kin, nefret, şaşkınlık gibi duygular en çok yaşadığımız duygulardır. Aşk ve sevgi gibi duygular bir insanı değiştirebilen en güçlü duygulardır. Tüm güzel duygular paylaştıkça çoğalır. Bunlardan en önemlisi de sevgidir. 

    Siz birini severseniz o da sizi sever. Siz birini severseniz o kendisini daha mutlu ve güçlü hisseder. O mutlu olunca başkalarını da mutlu etmek ister. Böylece güzel duygular yayılır gider. İnsanların sahip olduğu en güzel duygulardan biri de aşk duygusudur. Zaten insanlar varlığını da bir anlamda aşka borçludur. Aşkın olmadığı bir dünyada iki farklı cinsin birbirini sevmesi, evlilikler yapıp çocuk doğurması da mümkün olmazdı belki. 

     Elbette ki her zaman güzel duyguları yaşamamız mümkün değil. İstesek de istemesek de kötü veya istenmeyen duygular da yaşayabiliyoruz. Örneğin bir yakınımızı kaybettiğimizde acının, üzüntünün, kederin en alasını yaşıyoruz. Sevdiğimiz birinden ayrılınca özlem çekiyoruz. Hoşumuza gitmeyen bir davranışla karşılaştığımızda öfkeyi veya korktuğumuzda korkuyu yaşıyoruz.

     Hiçbir duygu boşuna değildir. Üzüntülerimiz olmasaydı belki de mutluluk; yahut özlemlerimiz olmasaydı kavuşmanın pek anlamı olmayacaktı. Bu nedenle bütün duygularımızla bir bütün olduğumuzu bilmeli, her duyguyu tadında yaşamalı ve hayatımızı anlamlı kılan duygularımızın farkına varmalıyız.

-SON-

 

Aşağıda bazı duygularla ilgili kompozisyonların linkleri verilmiştir. İncelemenizi tavsiye ederiz.

 

 1- Sevgi ile İlgili Kompozisyon

 2- Aşk ile İlgili Kompozisyon

 3- Mutluluk ile İlgili Kompozisyon

 4- Özlem ile İlgili Kompozisyon

 5- Cesaret ile İlgili Kompozisyon

 

Sizler de duygularımızın önemini anlatan kompozisyon örnekleri yazarak yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 10

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Duygular ile ilgili Kompozisyon
Duygular ile ilgili Kompozisyon
Duygularla ilgili kompozisyon örneklerini sayfamızdan inceleyin. Çeşitli duygular hakkında kompozisyonlar bu sayfada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEisUTG7g4YPayg6lyxIY3HcMeNOclHLUe1ROAbYEsjjLBiBm2mTy5r7kaxQQbOUhVURFxQS3KGm_QKgtAjwaouC25_EuNNapwI4fjB_FkNna7YfBltsDfWILwcUdLnlwcd4xxCMtELZukVhxwcxGzxL7JIeaDaJrZ38cAaraolZ0PRnxAx_7qGb61Ek=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEisUTG7g4YPayg6lyxIY3HcMeNOclHLUe1ROAbYEsjjLBiBm2mTy5r7kaxQQbOUhVURFxQS3KGm_QKgtAjwaouC25_EuNNapwI4fjB_FkNna7YfBltsDfWILwcUdLnlwcd4xxCMtELZukVhxwcxGzxL7JIeaDaJrZ38cAaraolZ0PRnxAx_7qGb61Ek=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/duygular-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/duygular-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content