Cesaret ile İlgili Kompozisyon

Cesaret ile ilgili en iyi kompozisyon örneklerini sizin için yazdık. Cesaret ile ilgili kısa veya uzun kompozisyonları okuyabilirsiniz.

Cesaret ile ilgili kompozisyon örnekleri hazırladığımız bu sayfada hem kısa hem de uzun örneklere yer vererek herkesin işine yaramasını sağladık. Cesur olmak yani cesaret hakkında yazdığımız tüm yazılara iyi bir başlık seçtik ve yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde hazırladık. Sizler de cesaret konulu bilgilendirici metin veya deneme yazısı yazıp yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

 

cesaret ile ilgili yazılar
Cesaret

CESARET

     Cesaret, kişinin karşılaştığı zorluklarla korkmadan ve yılmadan mücadele etme duygusudur. Cesur insanlar hiçbir şeyden korkmazlar; ancak belanın üzerine de gözü kapalı gitmezler.

     Cesur olmak demek size zarar verecek şeyin üstüne körü körüne gitmek değildir. Cesur olmak demek, gücünüz ve yetenekleriniz dahilindeki olaylara korkusuzca müdahale etmek demektir. Örneğin silahsız bir şekilde, aslanların olduğu bir mekana girmek cesaret değil aptallıktır. Bu yüzden cesaret ile aptallık birbiri ile karıştırılmamalıdır. Ancak karanlıktan korkmamak bir cesaret örneğidir; çünkü karanlığın size verebileceği bir zarar yoktur. Bu, sadece korkaklıktır.

     Hayatta her zaman cesur olmalıyız. Kendimizi kimseye ezdirmemeliyiz. Haksızlıklara karşı olup mazlumları korumalıyız. İşte, tüm bunları yapmak cesarettir.

-SON-

 

CESARET İÇİMİZDE

     Her insanın yaradılışı farklıdır. Kimisi sinirli, kimisi uysal; kimisi sosyal, kimisi asosyal veya kimisi cesur kimisi korkaktır. Korkularımızın büyük bölümü kendi içimizde büyüttüğümüz korkulardan oluşmaktadır. Örneğin karanlıktan korkma, mezarlıklardan korkma, evde tek başına kalmaktan korkma gibi korkularımız yersiz korkulardır. Bunlar, sadece toplumdan öğrendiğimiz korkulardır. Eğer bunları içimizde büyütürsek korkularımız gitgide büyüyerek içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

     Korkularımızı yenmenin en iyi yolu onların üstüne gitmektir. Örneğin karanlıktan korkuyorsanız, yapmanız gereken tek şey ısrarla karanlıkta kalmaktır. Bunu yaptıkça bu korkunuzu yendiğinizi göreceksiniz. İşte, cesur insanların böyle basit korkuları yoktur. Bu insanlar aynı zamanda kimseye haklarını yedirmez, kendilerini ezdirmezler. Hayatta karşılaştıkları zorlukların da üstüne üstüne gider ve bu zorlukları aşarlar. Başarılı insanları başarıya götüren şey cesarettir. Bu insanlar korkmadan ve bazı riskleri göze alarak zor işlere girişmişlerdir ve bu cesaretlerinin meyvesini de almışlardır. Her şeyden önce kendimize güvenmeliyiz. Sahip olduğumuz gücün farkında olmalıyız.

     Cesaret sahibi olan insanlar toplum tarafından da saygı görür ve bu kişilerin sözü dinlenir. Bu kişiler toplumda lider görevi görürler. Artık korkularımızı bir kenara bırakıp cesaretimizi toplamayı öğrenmeliyiz.. Eğer cesur olursak hayat daha kolay ve güzel olacaktır bizim için.

-SON-

 

CESARET BÜTÜN SİLAHLARDAN ÜSTÜNDÜR

     Bir insanın en büyük silahı cesaretidir. Cesareti olmayan bir insanda en iyi silahlar olsa bile bir işe yaramaz. Cesur olan insanlar düşmanlarına korku salar, dostlarına ise güven verir. Dostlarımızı korumak için cesur olmak zorundayız. Birçok insan vardır ki korkak, pısırık bir yapıya sahiptirler. Ensesine vurup elindeki ekmeği alsan sesini çıkarmazlar. Hakkını yesen, sömürsen gıkı çıkmaz. Böyle insanları kimse sevmez ve yakınları da o insanlara güvenmez. Hele de bir erkek için cesaret olmazsa olmaz bir şeydir. Bir erkek her şeyden önce ailesini, sevdiklerini koruma cesaret ve gücüne sahip olmalıdır.

     Bazen görüyoruz, basit bir sokak köpeği bile biraz havlayınca adam eşini geride bırakıp kaçıyor. Veya adamın eşi yanında iken laf atıyorlar, adam sesini bile çıkaramıyor. Halbuki böyle bir durumda erkek korkusuz olmalı, ne pahasına olursa olsun tepki göstermelidir. Aksi takdirde sadece toplum nazarında değil, eşinin veya çocuklarının nazarında bile değer kaybeder ve önemsenmez. Ya da bir devlet sınırlarını ihmal etmişse, olur olmaz hakaretler veya tehditler savurmuşsa devlet yöneticilerinin korkak bir şekilde sessizliğe bürünmesi doğru olmaz. Devlet, kutsal bir şeydir. O hakaret veya tehditler tüm halka yapılmış sayılır. Böyle tehditvari konuşan bir devlete misliyle cevap verilmelidir. Türkler, cesaretleri ile ünlü insanlardır. Geçmişte atalarımız dünyaya hükmetmiş ve dünyaya korku salmıştır. Türk adını duymak bile insanlara korku salmıştır.

     Eğer saygı görmek istiyorsak cesur olmalıyız. Cesur olmanın birçok getirisi vardır. Cesur insanlar her zaman başarıya ulaşmışlardır. Öte yandan korkaklar ise her zaman sönük kalmış ve ilerleyememişlerdir. Eğer varsa tüm korkularımızı söküp atmalıyız. Hiçbir şeyden korkmamalı, her daim cesur olmalıyız.

-SON-

 

Cesaret ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduk. Umarız ki beğenmişsinizdir. Sizler de cesaret ile ilgili deneme yazısı yazabilir ve bize gönderebilirsiniz. Her zaman cesur kalmanız dileğiyle...

YORUMLAR

BLOGGER: 16

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Cesaret ile İlgili Kompozisyon
Cesaret ile İlgili Kompozisyon
Cesaret ile ilgili en iyi kompozisyon örneklerini sizin için yazdık. Cesaret ile ilgili kısa veya uzun kompozisyonları okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjlwZllp98-DhmoK_hNQqGBhwoIYHvv-BYsRT7JpxtFOgIad48u_SfRQng596jSu7GtztgMNuXIVPwcydpcNdjsi-HOxB9YjRZohs_Dt2hdC2JPZARcJPwNZzh7RzM-_eBSRkQFL2cyoz5bcdE7F1XZE8BgSbqCXxRc9OQWb9DZAhUpp9QnWwRGrNUL=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjlwZllp98-DhmoK_hNQqGBhwoIYHvv-BYsRT7JpxtFOgIad48u_SfRQng596jSu7GtztgMNuXIVPwcydpcNdjsi-HOxB9YjRZohs_Dt2hdC2JPZARcJPwNZzh7RzM-_eBSRkQFL2cyoz5bcdE7F1XZE8BgSbqCXxRc9OQWb9DZAhUpp9QnWwRGrNUL=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/cesaret-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/cesaret-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content