Aile Sevgisi ve Önemi ile İlgili Kompozisyon

Aile ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz yazımıza hoş geldiniz. Bu sayfamızda ailenin önemini ve aile sevgisi konusunu ele alan güze...

Aile ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz yazımıza hoş geldiniz. Bu sayfamızda ailenin önemini ve aile sevgisi konusunu ele alan güzel metinler hazırladık. Ailenin önemi ile ilgili kompozisyonları kısa ve uzun versiyonları ile hazırladık ki hem ilkokul hem ortaokul hem de lise öğrencilerine ödev konusunda yardımcı olabilsin. Aile sevgisi ile ilgili yazıların her birine güzel bir başlık belirledik, yine her bir kompozisyonu giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun şekilde yazdık. Şimdi dilerseniz ailenin önemi ile ilgili kompozisyon örneklerine geçelim.

 

aile ilgili kompozisyon
Aile

AİLENİN ÖNEMİ

     Aile, eş ve çocukların oluşturduğu en küçük kurumdur. Sadece anne, baba ve bunlardan doğan çocukların oluşturduğu aile birimine ‘’çekirdek aile’’ adı verilirken; dede, anneanne veya babaannenin de dahil olduğu aile birimine ise ‘’geniş aile’’ adı verilir.

     Ailemizi oluşturan bireyler, hayatımız boyunca bize en yakın olan, bize en çok destek sunan ve bizi her halimizle kabul edip seven kişilerdir. Özellikle annelerimiz, bizim için her türlü fedakarlıkta bulunur, bıkıp usanmadan bizi yetiştirir, deyim yerindeyse bizim için saçlarını süpürge eder. Babalarımız da aynı şekilde her zaman daha iyi bir hayat sürmemiz için çalışıp çırpınırlar. Kardeşlerimiz ise bizi koruyup kollayan, bizim iyiliğimiz için birçok fedakarlıkta bulunan kişilerdir. Bu yönüyle baktığımızda aile çok önemlidir.

     Bizi her zaman destekleyecek ve bizi koşulsuz sevecek kişi ailemizdir. Bizler de ailemizi her zaman sevmeli, zor zamanlarında onların yanında olmalıyız. Arkadaşlarımız gün gelir giderler, bizi unuturlar. Ama ailemiz hayatımız boyunca yanımızda olacaktır. Bu yüzden onların değerini iyi bilelim.

-SON-

 

CANIM AİLEM

     Canım ailem, sizi çok seviyorum. Siz benim her şeyimsiniz. Beni dünyaya getiren, besleyen, iyi bir çocuk olarak yetiştiren sizlersiniz. Biliyorum, hepiniz beni çok seviyorsunuz. Ben de sizi gerçekten çok seviyorum. Siz olmasaydınız bu hayat çok anlamsız olurdu. Sizin sayenizde mutluyum, sizin sayenizde yaşamaktan zevk alıyorum.

     Sevgili ailem, biz et ile tırnak gibiyiz. Birbirimizden asla kopamayız. Büyüyüp yetişkin bir insan olsam da sizi hep seveceğim ve sizler için elimden geleni yapacağım. Siz bana az emek vermediniz. Bütün hayatınızı bana göre düzenlediniz. Henüz yürüyemeyen, konuşamayan bir bebekken bile tüm bakımlarımı siz üstlendiniz. Acıktığımda yemek verdiniz, susadığımda su verdiniz, hastalandığımda saatlerce başımda beklediniz. Ağladığımızda bir an olsun of demediniz. Beni her zaman sevdiniz ve bana gülümsediniz. Anneciğim, bana az emek vermedin. Dokuz ay karnında, ben yürüyene kadar kucağında taşıdın. Ama bunu hep mutlulukla yaptın. Her dakika beni düşündün ve beni mutlu etmek için bir şeyler yaptın. Babacığım, sen de beni çok sevdin. Bana güzel bir gelecek sunmak için çok çalıştın. Beni okutmak için bana her türlü imkanı sağladın. Seni de çok seviyorum. Kardeşlerim, siz de benim için çok önemlisiniz. En güzel zamanlarım sizinle geçti. Beni mutlu etmek için benimle oynadınız. Beraber güzel vakitler geçirdik.

     Her ne olursa olsun sizi sevmekten asla vazgeçmeyeceğim. Her zaman sizin en büyük destekçiniz olacağım. Zor zamanlarınızda yanınızda olacağım. Çünkü sizi gerçekten çok seviyorum. Hepiniz benim için çok ama çok önemlisiniz.

-SON-

 

AİLE SEVGİSİ

     Doğduğumuz günden bu yana bize bakan, bizi yetiştiren, bizim için birçok fedakarlıkta bulunanlar ailemizdir. Ailemiz bizi her zaman kendisinden bile daha fazla düşünür. Bizim daha iyi bir yaşam sürmemiz için çabalayıp dururlar.

     Aile, Türk toplumu için çok önemlidir. Aile, bizim için herkesten daha önemlidir; çünkü bizi gerçek anlamda koşulsuz seven, hatalarımızı örten, her konuda bize destek veren onlardır. Biz de her zaman ailemizin yanında olmalı, onların zor durumlarında onlara yardımcı olmalıyız. Evlenip kendi yuvamızdan kopsak bile onlardan kopmamalı onları sürekli ziyaret etmeli ve evlerimize davet etmeliyiz. Öğrenci ise biz de onlara karşı sorumluluklarımızı bilmeliyiz. Örneğin ev işlerinde ailemize yardım etmeli ve dersimizi düzenli olarak çalışmalıyız. Çünkü bizim her başarımız ailemizi de mutlu edecektir.

     Bir anne babanın çocukları için istediği tek şey onların mutlu olmalarıdır. Bütün hayatlarını bunu sağlamak için geçirirler. Bizler de onların kıymetini bilmeli, onları daha fazla mutlu etmek için çabalamalıyız.

-SON-

 

AİLE

     Aile, toplumu oluşturan en küçük birimdir. Toplumun varlığı, bir anlamda ailelerin varlığına bağlıdır. Aile kurmaktaki ana amaç, birbirini seven iki kişinin hayatlarını birleştirerek birbirine destek olması ve hayatın getireceği zorluklara birlikte göğüs germektir. Aynı zamanda çocuk sahibi olarak insan yaşamını devam ettirmektir. Bu yönüyle baktığımızda aile kurumu olmasaydı, insan nüfusu da belki artmayacak ve insanlar yeryüzünden silinip gidecekti.

     Aile kurmaktaki temel amaç insanların aynı çatı altında yaşayarak birbirine destek olmaktır. Amaç bu ise aileyi oluşturan eşler her zaman birbirini sevmeli birbirine saygı duymalı ve destek olmalıdır. Şayet eşlerden sadece birisi çalışıyorsa diğeri ev işlerini üstlenmeli, çocukların genel bakımları ile ilgilenmelidir. Ancak hem anne hem de baba çalışıyorsa iş paylaşımı yapılmalı ve her iki taraf da aynı derece yorulmalıdır. İşlerin sadece bir taraf yüklendiği ailelerde bir süreden sonra bıkkınlıklar başlar. Bu da gergin bir ortama, kavgalara hatta belki de boşanmalara sebep verir.

Eşler her zaman merhamet sahibi olmalıdır. Gerekirse kendisini eşinin yerine koyup onun neler hissettiğini bilmelidir. Her ne kadar ‘’Yuvayı kuran dişi kuştur.’’ deseler de bu yuvayı ayakta tutmak kadının olduğu kadar erkeğin de görevidir. Erkek, bu görevin bilincinde olarak hareket etmeli, eşinin en iyi destekçisi olmalıdır. Sadece aileyi ilgilendiren konularda araya üçüncü şahıslar koyulmamalı, meseleler eşler arasında halledilmelidir.

Çocuklu bir ailede görev ve sorumluluklar daha büyüktür. Evet, her zaman anne babaların çocuk üzerindeki haklardan bahsederler ve çocukların ne yapsa da onların haklarını ödeyemeyeceğini söylerler. Ancak durum tam olarak böyle değildir. Evet, anne babanın çocuklar üzerindeki emekleri büyüktür. Ancak şu şekilde düşündüğümüzde iş değişebilir. Neticede çocuklar doğmayı tercih etmemiştir. O çocukların dünyaya gelmesini anne ve baba tercih etmiştir. Bunu da kendi isteklerini, yani çocuk sahibi olma isteği için yerine getirmişlerdir. O zaman, madem bu dünyaya çocuk getirdin, elbette ki onları en iyi şekilde yetiştirmeye, onları mutlu etmek için çabalamaya, onlara güzel bir yaşam sunmaya mecbursun.

 Bu yüzden hiçbir anne baba, ‘’Büyüttük, bu yaşa getirdik işte, daha ne yapalım?’’ düşüncesine kapılmamalı, çocuklarına en güzel hayatı vermek için çabalamalıdır. Elbette ki çocuklar da ailelerinin verdiği bu emekleri görmeli ve onlarda anneleri, babaları, kardeşleri için güzel şeyler yapmalıdır. Unutulmamalıdır ki kişinin en büyük destekçisi aile bireyleri olacaktır. Bir anne baba, doğan çocukları hangi özelliklere sahip olursa olsun onu koşulsuz kabul eder ve içtenlikle sever. Çocuklarda bu durumun farkında olmalı ve ailelerini her haliyle kabul edip sevmelidir.

Anne babalar, çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirmek zorundadır. Bu, onlara en pahalı oyuncakları almaları gerektiği anlamına gelmez elbette. Ancak onların ahlak gelişimi ile ilgilenmeli ve imkanlar dahilinde eğitilerek onlara hayatın getirdiği zorluklara göğüs gerebilmeyi öğretmelidir. Her zaman balık vermek yerine, balığı tutmayı öğretmelidir. İşte o zaman, gerçek anlamda yetiştirmiş olurlar çocuklarını.

     Aile kutsal bir kurumdur. Bu kutsallığın farkında olup, bunun gerekliliklerini yerine getirmeliyiz. Unutmamalıyız ki bizi karşılıksız seven kişiler ailemizi oluşturan anne, baba ve kardeşlerimizdir. Biz de onları çok sevmeli, her zaman onların yanında olmalıyız.

-SON-

 

Sevgili okurlar, aile sevgisi ile ilgili kompozisyon örneklerini umarım beğenmişsinizdir. Ailenin önemi ile ilgili yazılar yazarak bize gönderebilir veya yorum bölümünde anında paylaşabilirsiniz. Kısa kompozisyonları anında paylaşmak mantıklı olabilir. Ancak uzun yazı varsa bize iletişim bölümünden gönderebilirsiniz. Aile konulu kompozisyon örneklerimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.

YORUMLAR

BLOGGER: 7
  1. Çok yararlı oldu benim için ben yomra fen lisesindeyim ve hayatımda bu kadar yararlı birşey görmedim

    YanıtlaSil
  2. Okadar çok teşekür ederim ki

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler çok yararlı oldu benim için vallahi ben hayatımda bu kadar iyi bir yazı görmedim ve 500 kelimeyi tamamladım sağ olun Bir değil iki üç değil dört tane yazı vardı sağ olun var olun
    Sizi seviyorum sizi seviyorum sizi seviyorum seni çok seviyorum 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷😍💘💘💘💘🤣💋💋🤣💋💋🤣💘😍🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🌹🌹🫵🏻🫵🏻☁️☁️🤭🤭🤭🥮🫦🫦🫦☁️☁️🙏🏻🙏🏻🙏🏻🤭🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🤭☁️🫦🥮🫦🎀😝🥧🧋👈🏻🇮🇱🖕🏻🌸💘🥮🫵🏻🫦🎀🫦😁😘😙😅😍😘🥰😍🥰

    YanıtlaSil
  4. Bende çok teşekku ederim.benim için de yaralı oldu

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Aile Sevgisi ve Önemi ile İlgili Kompozisyon
Aile Sevgisi ve Önemi ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgiSbZmwhGa8AE4bRiA8dDwjMZEAw4mXjbAG12B6LxB6uzd5E7gcDKNbJAjw5dVbFnQjWJMBaqKW5LSYBeLOZLmYSVDOgCdq6yPywNgHxRDJb5Pc3b7vKDczrVgx6aKgB0JK5BukMYHsa_TvbFAXVUsD7W-rMrCEXAfRhyKawCwkjc0rhhVXFYlgN_oxA=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgiSbZmwhGa8AE4bRiA8dDwjMZEAw4mXjbAG12B6LxB6uzd5E7gcDKNbJAjw5dVbFnQjWJMBaqKW5LSYBeLOZLmYSVDOgCdq6yPywNgHxRDJb5Pc3b7vKDczrVgx6aKgB0JK5BukMYHsa_TvbFAXVUsD7W-rMrCEXAfRhyKawCwkjc0rhhVXFYlgN_oxA=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/aile-sevgisi-ve-onemi-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/aile-sevgisi-ve-onemi-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content