Baba Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Kıymetli takipçiler, bu yayınımızda sizler için baba sevgisi ile ilgili kompozisyonlar oluşturduk. Baba sevgisi ile ilgili yazı oluştururken...

Kıymetli takipçiler, bu yayınımızda sizler için baba sevgisi ile ilgili kompozisyonlar oluşturduk. Baba sevgisi ile ilgili yazı oluştururken yazılarımıza güzel bir başlık vermeyi unutmadık. Ayrıca baba sevgisi ile ilgili kompozisyon giriş gelişme sonuç bölümlerinden oluşmakta, böylece bir kompozisyonda olması gereken her şey bulunmaktadır. Sizler de baba sevgisi hakkında kompozisyonlar yazarak bizlere gönderebilir, yazılarınızın bu sayfada yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

baba ile ilgili yazılar
Baba Sevgisi

BABA SEVGİSİ

     Hayatımızda bize en yakın iki kişi annemiz ve babamızdır. Her ikisi de bize tüm samimiyetleri ile sever ve bizi her halimizle kabullenirler. Babamız, tüm hayatını bize adar ve bizim için çabalar.

     Babamız, her zaman bizim daha iyi yerlerde olmamızı, mutlu bir hayat sürmemizi sağlar. Bunun için gece gündüz demeden çalışır. Kendisinden kıstığını bizim için biriktirir. Bizi en iyi şekilde yetiştirmek için, bize güzel bir eğitim hayatı yaşatmak için elinden geleni yapar. Biz, onun varlığı ile güç bulur, onun varlığı ile mutlu oluruz.

     Bizi her halimizle seven, ömrü boyunca bizim için çabalayan babamızı biz de çok sevmeli, ona asla saygıda kusur etmemeliyiz. Onun bizi sevdiği gibi biz de onu sevmeliyiz.

-SON-

 

CANIM BABAM

     Kahraman babam, biliyor musun, sen benim kahramanımsın. Hep senin gibi olmak istedim. Seni örnek aldım. Senin kadar iyi kalpli, senin kadar cesur ve senin kadar akıllı olmak istedim. Seni çok seviyorum. Sen hayatıma farklı bir anlam katıyorsun. Eminim ki senin olmadığın bir hayatın anlamı olmazdı. Ben gücümü senden alıyorum. Bir tehlike ile karşılaşsam, aklıma sen geliyorsun ve tüm korkularım geçiyor.

     Seninle zaman geçirmek, seninle oyunlar oynamak çok güzel. Seninle geçirdiğim her dakika benim için çok önemli. Bu hayatta senden çok şey öğrendim. İyinin, doğrunun ne olduğunu öğrettin bana. İnsanlara karşı iyilik yapmayı, her insanı sevmeyi, paylaştığım şeyleri arkadaşlarımla paylaşmayı senden öğrendim. Sen bana güzel bir terbiye verdin. İyi bir insan olarak büyümemi sağladın. Zorluklarla nasıl baş edeceğimi senden öğrendim.

     Canım babam, seni çok seviyorum, hayatım boyunca da sevmeye ve sana saygı duymaya devam edeceğim. Sen her şeyin en iyisini, en doğrusunu biliyorsun. Bazen bana kızıp beni bazı konularda uyarsan da tüm bunları benim iyiliğim içi yaptığını çok iyi biliyorum. İyi ki varsın babacığım.

-SON-

 

BABALARIN ÖNEMİ

     Baba evin direğidir, derler. Ne de güzel söylerler. Bilirsiniz, bir evi ayakta tutan, onun varlığını yıllarca sürdürmesini sağlayan evin kolonları yani direkleridir. İşte, bir evi, aileyi ayakta tutan, varlığını sürdürmesini sağlayan da babadır.

     Babalar, sahnede pek görülmezler; ancak sahne arkasında aldıkları roller, yüklendikleri yükümlülükler hiç de azımsanacak gibi değildir. Bir baba, her şeyden önce ailesini, çocuklarını düşünür. Hayatı boyunca onlara güzel imkanlar sunmak için çabalar. Bunu gerçekleştirmek için birçok fedakarlıkta bulunur. Ailesini kimseye muhtaç etmemek için tüm gücüyle çalışır. Babalarımız, bizim en büyük rol modellerimizdir. Her şeyde onları örnek almaya çalışır, onun kadar güçlü ve cesur olmayı düşleriz. Onlar adeta bizim gizli kahramanlarımızdır.

     Kendinden çok bizi düşünen, hayatlarını bizlere adayan babalarımız için bizler de bir şeyler yapmalıyız elbette. Her şeyden önce onlara karşı saygılı olmayı bilmeli ve bizim için yaptıkları fedakarlıkları asla unutmamalıyız. Bilmeliyiz ki onlar var oldukça bizler de varız.

-SON-

 

BABALAR

     Bir evi ayakta tutan evin direğidir. Bu nedenle babaya evin direği derler; çünkü bir evi ayakta tutan, evin geçimini sağlayan, gece gündüz demeden çalışıp çabalayan babalardır. Her baba evladını çok sever. Aynı şekilde evlatlar da babalarını severler. Bir çocuğun ilk örnek modeli babasıdır. Her çocuk küçükken babasını çok güçlü, cesur ve zeki biri olarak görür ve onun gibi olmak ister.

     Çocuklar aile terbiyesini anne ve babalarından alır. Bu nedenle her anne ve baba, çocuğuna en iyi örnek olmalıdır. Çocuğunun yanında hal ve hareketlerine dikkat etmelidir; çünkü çocuklar ilk öğrenmelerini taklit yolu ile geliştirirler. Yani büyüklerden ne gördülerse aynısını yapmaya çalışırlar. Evlatların babalarına karşı sorumlulukları olduğu gibi babaların da evlatlarına karşı sorumlulukları vardır. Her baba çocuğuna güzel bir isim vermekle, onun eğitimi ile ilgilenmekle, onu giydirip yedirmekle mükelleftir. Çocuklara zaman ayırıp onlarla oynamak son derece önemlidir.

Ne yazık ki bazı babalar iş yoğunlukları nedeniyle çocukları ile yeterince zaman geçirememektedir. Bu durum da çocukları fazlası ile üzmektedir. Bu konu ile ilgili çok güzel bir hikaye anlatılır; yeri gelmişken biz de anlatalım. İşleri çok yoğun olan, bu yüzden evine ve çocuklarına yeterince zaman ayıramayan bir baba varmış. Babanın 7 yaşlarında bir çocuğu varmış. Babası ile zaman geçiremediği için çok üzülüyormuş. Çoğu defa çocuk henüz uyanmadan babası erkenden işe gidiyor; yine akşamları çocuk uyduktan sonra babası geliyormuş. Böyle olunca da çocuk babasını çok az süre görebiliyormuş; bu nedenle çok üzülüyormuş.

Aklına mükemmel bir fikir gelmiş ve para biriktirmeye başlamış. Epey zaman sonra 100 lira biriktirmiş. Bir gün henüz babası işe gitmeden erkenden uyanmış ve babasının uyanmasını beklemiş. Babası uyanıp hazırlanmaya başlamış. Çocuk, babasının kapısını çalmış ve:

 - Baba, sana bir şey söyleyecektim, odama gelir misin?

- Hayır oğlum gelemem, acelem var, hazırlanıyorum.

- Lütfen baba, azıcık gel, bir şey söylemem gerekiyor.

- Oğlum laftan anlamaz mısın sen, zamanım yok diyorum.

    Çocuk çok üzülür ve sessiz bir şekilde odasına gider. Babası bir an düşünür, ‘’Acaba çok mu sert davrandım?’’ der kendi kendine. Pişman olur ve çocuğunun odasına girer. Çocuk yatağında sessiz sessiz ağlıyordur. Çocuğa seslenir:

- Oğlum, kusura bakma, acelem vardı, bu nedenle gelemedim. Bağırdığım için üzgünüm.

   Çocuk babasına döner:

- Baba, sen günde ne kadar para kazanıyorsun?

- Oğlum bunun için m çağırdın beni, sen anlamıyor musun, zamanım yok diyorum sana.

- Lütfen baba, söyler misin, ne kadar kazanıyorsun?

- Of oğlum ya, 200 lira kazanıyorum, ne yapacaksın sen?

- Babacığım bana 100 lira borç verir misin?

- Bak, saçmalıkların yüzünden işime geç kalacağım. Senin saçma harcamaların için o kadar para veremem.

- Baba, lütfen ama. Bu para bana lazım.

   Baba, bir süre düşünür ve zaten üzdüğü oğluna 100 lirayı uzatır. Çocuk sevinçle alır parayı ve hemen yastığının altındaki 100 lirayı çıkarıp babasının verdiği 100 liraya ekler. Baba iyice sinirlenir:

- Oğlum madem o kadar paran var, neden bir de benden istiyorsun?

- Babacığım, sen günde 200 lira kazanıyormuşsun; oysa bende sadece 100 lira vardı. Şimdi 200 liram oldu. Al, bu 200 lira senin bir günlük kazancın. Bugün işe gitme, benimle kal, demiş.

    Baba, şimdiye kadar yaptığı hatanın farkına varmış ve oğluna sarılmış. Bundan sonra çocuğuna zaman ayırmayı ihmal etmemiş.

   Babalar hep evlatları için çalışır; ancak bazen farkında olmadan onları ihmal eder. İşte, bu hikaye, ilginin bazen paradan çok daha önemli olduğunu vurgular.

-SON-

 

Baba sevgisi ile ilgili yazılar hazırladığımız bu sayfayı beğendiğinizi umarız. Siz öğrencilerimizden ricamız şudur: Şayet baba sevgisini anlatan kompozisyon ödev için aranmışsa, bu kompozisyonları aynı şekilde yazmayın. Bunları örnek alarak kendi yazınızı yazın ki yazma kabiliyetiniz gelişsin. Sizler de babanıza olan sevginizi anlatan kısa kompozisyonlar yazarak yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Baba Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Baba Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgbVx9DY48MIwnQyoIoGtE_p-5hgVGabUPXi2ssnFTJHbVk4G1mI3tgdoVx97Y9XTjgxK6jlIj1Xe7ru6RTwjN6splPUhDIvdT96d3k1hXbj4EPpU8ctPm7aYEC2s0NnEnjfX3ngHWzjJztJynesrIh-4FWHgBjH7nHz-XZGuW053fI-A7-LU-GqSBTCw=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgbVx9DY48MIwnQyoIoGtE_p-5hgVGabUPXi2ssnFTJHbVk4G1mI3tgdoVx97Y9XTjgxK6jlIj1Xe7ru6RTwjN6splPUhDIvdT96d3k1hXbj4EPpU8ctPm7aYEC2s0NnEnjfX3ngHWzjJztJynesrIh-4FWHgBjH7nHz-XZGuW053fI-A7-LU-GqSBTCw=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/baba-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/baba-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content