Anne Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Kıymetli takipçilerimiz, sizler için anne sevgisi ile ilgili kompozisyon örneklerini en güzel şekilde sunmaya çalıştık. Annelerin değeri ile...

Kıymetli takipçilerimiz, sizler için anne sevgisi ile ilgili kompozisyon örneklerini en güzel şekilde sunmaya çalıştık. Annelerin değeri ile ilgili hazırladığımız bu kompozisyonlar arasında kısa olanlar da var uzun olanlar da var. Anne sevgisi hakkındaki her bir kompozisyon için güzel bir başlık seçmeyi ve kompozisyonları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazmayı da ihmal etmedik. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için uygundur. Şayet ödev için arıyorsanız lütfen aynısını yazmak yerine kendi yazınızı kendiniz yazın, böylece yazma becerinizi geliştirmiş olursunuz. Annelerin hayatımızdaki yeri bambaşkadır, bunu unutmayalım ve şimdi kompozisyonlarımıza geçelim.

 

anne sevgisi hakkında kompozisyon
Annelik

BİR MELEK

     Yeryüzünde bir kişiyi gerçekten hiçbir karşılık beklemeden seven, onu her haliyle kabul eden ve onun için hayatını hiç çekinmeden feda edebilecek olan tek kişi vardır. Onun adı annedir.

     Anneler gerçekten birer melektir. Hele de yavrusuna karşı beslediği o güzel duygular, onu benzersiz yapar. Bir anne için en güzel şey, çocuğunun mutluluğunu görmektir. Bütün hayatını bu amaç üzerine yaşar. Her türlü fedakarlıkta bulunur ama çocuğuna en iyisini, en güzelini vermeye çalışır. Çocuğuna zarar gelecek olsa en çok o üzülür. Hiç bıkıp usanmadan çocuğunun her türlü bakımını üstlenir.

     Annemiz, bizi en çok seven ve düşünen varlıktır. Bu sevginin karşılığını da elbette vermeliyiz. Bizler de annelerimizin kıymetini her zaman bilmeli, onları çok sevmeliyiz.

-SON-

 

CANIM ANNEM

     Canım annem, sen dünyadaki en güzel varlıksın. Sen benim mutluluk kaynağım, yaşama sebebimsin. Senin olmadığın bir dünyayı hayal bile etmek istemem. Ben ancak senin varlığınla bir anlam kazanıyorum. Biliyorum, benim mutluluğum sana da mutluluk getiriyor. Aynı şekilde sen mutlu olduğunda ben de mutlu oluyorum. Seni dünyadaki her şeyden çok ama çok seviyorum.

     Güzel annem, sen benim ilk öğretmenimsin. Bana yürümeyi, konuşmayı öğretensin. Bana güzel ahlakı öğretip, iyi bir insan olarak yetişmemi sağlayansın. Senden çok şey öğrendim ve öğrenmeye de hala devam ediyorum. Üzerime ne kadar titrediğini, her saniye beni düşündüğünü, azıcık hastalansam kahrolduğu biliyorum. Ben senin gözünde hala bir bebeğim. Bana bir bebeğe gösterilen şefkati gösteriyorsun, çünkü biliyorum ki beni çok seviyorsun. Biliyor musun, sen yanımdayken zamanın nasıl geçtiğini bile bilmiyorum. Azıcık uzaklaşsan huzursuz oluyorum. Sanki sen benim aldığım nefes gibisin. Sensiz yaşamanın mümkün olduğunu düşünmüyorum.

     Melek annem, sen beni nasıl sevdiysen, bana nasıl emek verdiysen ben de de seni her zaman o kadar seveceğim. Seni hiç yalnız bırakmayacağım. Hiçbir zaman hayırsız bir evlat olmayacağım. İstediğin her an yanında olmaya devam edeceğim. Seni çok seviyorum anneciğim.

 -SON-


ANNELİK

      Annelik duygusu, Allah'ın kadınlara bahşettiği en güzel duygudur. Hatta sadece kadınlara değil, tüm insanlara bahşettiği en güzel duygudur; çünkü bu duygunun nimetlerinden her insan faydalanır. Bu duygu olmasaydı, annemizin bize karşı beslediği sevgi duygusunu kimseden alamayacaktık. Anne olan her kadına evladını sevme duygusu da verilmiştir. Bir kadın, dünyaya getirdiği çocuk nasıl olursa olsun, onu her haliyle sever ve kabul eder. Bütün hayatını ona adamaktan da asla çekinmez.

     Annelik iç güdüsü eşi bulunmayan bir şeydir. Bu durum sadece insanlarda değil hayvanlarda da geçerlidir. Normalde insandan korkup onları gördüğünde kaçan dişi hayvanlar, yavruları yanında iken her türlü tehlikeye karşı tam bir aslan kesilirler. Tehlike nedir bilmezler. Karşısındaki her ne olursa olsun çekinmez, bir adım bile geri atmazlar. Normalde bizi kendisine 2 metre bile yaklaştırmayıp hemen kaçan korkak tavuk bile, civcivlerinin yanında iken bizi yanına asla yanaştırmaz. O korkak tavuk tam bir tehlike haline gelir ve roller değişir. Artık ondan korkan bizizdir. En azılı horoz bile civcivli bir tavuk ile kavgaya girmeye asla yanaşmaz. Tüm bunlar, o tavuğun yavrularını koruma iç güdüsünden kaynaklanmaktadır.

     Anneler dinimizce de kutsaldır. ‘’Cennet, annelerin ayağı altındadır.’’ denirken annelerin değeri kastedilmiştir. Bu yüzden annesinin değerini bilmeyen, ona zarar veren, üzen kişiler Allah katında da günahkar sayılır. Hem annelerimizin hem de Allah'ın takdirini kazanmak istiyorsak annemizi her daim sevmeli, ona karşı saygıda asla kusur etmemeliyiz. Biz bebekken o bize nasıl baktıysa, o da muhtaç olduğunda biz aynı şekilde ona bakmalı, ona her zaman hizmet etmeliyiz. Ancak o zaman hayırlı evlat sıfatına sahip olabiliriz.

 -SON-


ANNE SEVGİSİ

     Dünyanın en saf sevgisi anne sevgisidir. Anne sevgisi hiçbir sevgiye benzemez. Bu sevgi her zaman karşılıksız, her zaman içten ve süreklidir. Bir anne evladını sevmekten asla vazgeçmez. Yüreği atmaya devam ettikçe çocuğunu sevmeye devam eder.

     Annelere karşı saygılı olmanın, onlara karşı vefa borcunu unutmamanın kültürümüzde önemi büyüktür. Annesine karşı saygısızlık eden, ona kötülük edip kötü sözler sarf eden biri kimse tarafından sevilmez. Bu kişi aynı zamanda günah işlemiş olur. Anne sevgisini anlatan çok güzel hikayeler vardır. Elbette bu hikayelerin bir kısmı gerçek değildir ancak annelerin evlatlarına olan sevgisini anlatmak için çok güzeldir. Yeri gelmişken böyle güzel bir hikayeden bahsedelim.

     Derler ki vakti zamanında genç bir delikanlı, bir kıza aşık olur. Kıza açılır ancak önceleri kızdan olumlu cevap alamaz. Israrları neticesinde kız, evlenme teklifini kabul edeceğini ancak bir şartının olduğunu söyler. Eğer annenin kalbini söküp bana getirirsen, beni gerçekten sevdiğine inanacağım ve seninle evleneceğim, der. Delikanlı ilk başlarda irkilse de aşk gözünü kör etmiştir. Artık aklı başından gitmiştir. Gider ve annesini öldürür. Kalbini bir beze sarıp evden çıkacak olur. Tam o sırada ayağı halıya takılır ve düşer. O anda annesinin kalbi de elinden kayıp yere düşmüştür. Kalpten şöyle bir cümle duyulur. ‘’Canın acıdı mı yavrum!’’

     Evet, bu tür hikayelerin gerçek olmadığı hepimizin malumu. Elbette edebiyatta mübalağa yapmanın yeri vardır. Bu tür söz sanatları metinlere farklı bir değer katar. Ancak deyim yerindeyse annelik aynen böyle bir şeydir. Evlat ne kadar kötü olursa olsun, bir anne ondan kopamaz. Onu o kötü yollardan uzaklaştırmak için çırpınır. Bunu başaramazsa bile evladını sevmekten, ona doğru yolu göstermekten asla vazgeçmez. İşte annelik böyle bir şeydir.

     Elbette bizi bu kadar çok seven ve bizden asla vazgeçmeyen annelerimize karşı bizim de belli başlı görevlerimiz vardır. Bizler de onlardan sevgi ve saygımızı esirgememeli, her zaman yanlarında olmalıyız. Biz küçükken onlar bize baktı. Ömrümüz olursa biz büyüyeceğiz, onlar yaşlanacak. Onlar yaşlandığında da belki de bazı ihtiyaçlarını gideremeyecekler, birilerinin yardımına ihtiyaç duyacaklar. İşte, tam da o anda, onların büyütüp yetiştirdiği evlatlar olarak onların destekçisi olmalıyız. Unutmayalım, annelerimiz bizi hiçbir karşılık beklemeden sevmektedir, biz de onları öyle sevmeliyiz.

-SON-

Annelik ile ilgili yazılarımızı okudunuz. Umarız ki içlerinden işinize yarayan bir tanesini bulmuşsunuzdur. Anne sevgisi ile ilgili kısa kompozisyon örnekleri yazarak aşağıda bulunan yorum bölümü aracılığı ile bizimle paylaşabilirsiniz. Ödev için girenlerin de kendi kompozisyonlarını yazmalarını tavsiye ederiz. Bunlar, sizler için yazdığımız örneklerdir sadece. Son olarak şunu söyleyelim. Annenizi her zaman sevin; çünkü onlar da sizi tahmin edemeyeceğiniz kadar çok seviyor.

YORUMLAR

BLOGGER: 8
  1. Ben youtubede bana UYUZ KEDİ derler 18 yaşındayim birine aşık oldum ama dediki zengin ol zaten zengindim ama daha fazla istedi bende bı git dedim doğru mu

    YanıtlaSil
  2. Bana kedi demelerinin sebebi sinir bozarım kurnazım ihanet ederim benzer sanki

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Anne Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Anne Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgZmJ2jEhLY92Ycdg0FvFkV0ZzqTX5jFkwSm0t1Zxhy_vuCFhdJRPZshiT3THCktdMNjStqyrKFsft-R4DIY9n3Ep1Oqn3Nj3SBK2aPULce8Y8lxeC92ihznYygprJpNw9gTcf17yXF8OdjVtfbd-dt1z0p3iIQ8MwIlPLYuiDlQpx0mavBby_xTyR18Q=w320-h240
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgZmJ2jEhLY92Ycdg0FvFkV0ZzqTX5jFkwSm0t1Zxhy_vuCFhdJRPZshiT3THCktdMNjStqyrKFsft-R4DIY9n3Ep1Oqn3Nj3SBK2aPULce8Y8lxeC92ihznYygprJpNw9gTcf17yXF8OdjVtfbd-dt1z0p3iIQ8MwIlPLYuiDlQpx0mavBby_xTyR18Q=s72-w320-c-h240
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/anne-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/anne-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content