Paylaşmak ile İlgili Kompozisyon

Paylaşmanın önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde ve uygun başlıklarla inceleyebilirsiniz.

Paylaşmanın önemi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada paylaşmak nedir, paylaşmanın önemi nedir konularının üzerinde durduk. Yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemi ile ilgili kısa ve uzun yazılar yazdık. Her yazıya uygun bir başlık seçip kompozisyonları giriş gelişme sonuç halinde sunduk. Sizler de paylaşmanın önemi hakkında bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz.

 

paylaşmanın önemi ile ilgili yazılar
Paylaşmanın Önemi

PAYLAŞMAK

     Paylaşmak, sahip olduğumuz güzel ve faydalı şeyleri başkalarına da vermek, onları mutlu etmektir. Hayat paylaşmakla güzel ve anlamlıdır. Paylaşmanın olmadığı bir dünyada sahip olduklarımızın da pek bir anlamı yoktur.

     Paylaşmak deyince aklımıza sadece somut veya maddi şeyleri paylaşmak gelmesin. Mutluluklar, sevinçler hatta acılar ve kederler de paylaşılır. Sevgi paylaşılır örneğin. Paylaştıklarımız bizden bir şey eksiltmez, aksine bize çok şey katar. Paylaştığımızda azalan şey kederlerimiz, çoğalan ise sevgidir. Her insan eşit şartlara sahip değildir. Bir insan istediği her şeye sahip olurken, başkası yoksulluk içinde yaşıyor olabilir. İşte, her şeye sahip olanlar, ihtiyaç sahipleri ile paylaştığında onları da mutlu etmiş olur. Bu nedenle paylaşmanın önemi büyüktür.

     Paylaşmaktan asla korkmamalıyız. Sahip olduklarımız ebediyen bizde kalacak değil. Ömrümüz tamamlandığında yanımıza bir çöp bile alamayacağız. O zaman yaşarken paylaşmayı, insanları mutlu etmeyi bilmeliyiz.

-SON-

 

PAYLAŞMANIN ÖNEMİ

     Paylaşmanın değerini biliyor olsaydık, günümüzde açlıkla, sefaletle boğuşan kimse olmazdı. Günümüzde ne yazık ki insanların büyük bir bölümü yoksulluk içinde yaşarken, bir bölümü ise har vurup harman savuruyor, parayı resmen israf ediyor. Bunca boş harcamaları yaparken de başka insanları ve bu insanların ihtiyaçlarını düşünmüyor.

     Halbuki zengin olan bu insanlar paylaşmanın önemini bilseydi, paylaşmanın güzel bir şey olduğunu kavrasaydı, dünya üzerinde yaşayan her insan, insana yakışır bir biçimde, açlıkla boğuşmadan yaşamını sürdürebilecektir. Özünden baktığımızda bütün insanlar aynı anne ve babadan gelmiştir, yani kardeştir. Ancak ne yazık ki bu ‘’kardeşlik’’ kavramı sadece lafta kalmış, insanlar tarafından içi doldurulmamıştır. İslam inancında paylaşmaya büyük önem verilir. 

     Zaten dinimizde yer alan kurban ve zekat gibi ibadetler tamamen paylaşmaya dayalıdır. Bu ibadetler sayesinde ihtiyaç sahipleri de bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılamış olur. Paylaşmak, insanları mutlu eder. İnsanı mutlu etmek ise büyük bir erdemdir Yeri gelmişken paylaşmanın önemini anlatan güzel bir hikaye anlatmadan olmaz. 

     Derler ki zamanında babasından kendilerine miras kalan büyük bir tarlada buğday üretimi yaparak geçimlerini sağlayan iki kardeş vardır. Kardeşlerden büyüğü evli ve çocukludur. Küçüğü ise henüz evlenmemiş, bekar yaşamaktadır. Daha buğday hasadının ilk senesinde elde edilen buğdaylar ikiye bölüştürülür. Yarısı büyük kardeşin deposuna, diğer yarısı ise küçük kardeşin deposuna taşınır.

     Depodaki buğdayına bakan küçük kardeş, buğdayların ikiye bölünmesinin haksızlık olduğunu düşünür. ‘’Ben bekar biriyim, çok da ihtiyaç sahibi değilim. Oysa abim evli ve çocuklu biri. Onun benden çok daha fazla ihtiyacı var.’’ der. Sonra kendi buğdayından doldurur çuvallara. Bir anda anlaşılmasın diye her hafta bir çuval buğdayı abisinin deposuna taşır. Fakat büyük kardeş de buğdayların ikiye bölünmesinden rahatsızdır. O da şöyle düşünür: ‘’Ben zaten evliyim, çoluk çocuğum da var, beraber çalışır geçimimizi her türlü sağlarız zaten. Oysa küçük kardeşim henüz bekar. Evlenebilmek, kendisine bir yuva kurabilmek için benden daha fazla paraya ihtiyacı var.’’ 

     Sonra doldurur çuvalları ve aynı şekilde her hafta kardeşinin deposuna bir çuval buğday taşır. Neredeyse yıl boyunca buğday taşımalarına rağmen depodaki buğdayın eksilmediğini görüp şaşırır her ikisi de... Bir gün yine birbirinin deposuna buğday taşırken aynı ana denk gelirler ve sırtlarında çuvalları ile karşılaşırlar. O anda neler olduğunu anlarlar ve birbirine sımsıkı sarılırlar.

     İşte, paylaşmak böyle bir şeydir. Siz paylaştığınızda, insanlar da paylaşacaktır sizinle. Paylaşmak da tıpkı sevgi gibi çoğalan bir şeydir. Paylaşmanın tüm dünyaya yayılması dileğiyle...

-SON-

 

Paylaşmanın önemi ile ilgili kompozisyonları beğendiğinizi umarız. Sizler de paylaşmak ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz. Paylaşmak güzeldir.

YORUMLAR

BLOGGER: 21
  1. güzel yazmışsınız ben beğendim tavsiye ederim bu siteyi

    YanıtlaSil
  2. Bu o kadr da kompozisyona uygun değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kalırsa güzel ve açıklayıcı olmuş mutlaka yararlanın tavsiye ederim sayenizde harika bir kompoisyon düzenledim sağolun tekrar

      Sil
  3. süüüüüüüüüüüüüüüüüüü

    YanıtlaSil
  4. Knklarrrrrr bence baya ii ben bu siteniiiiin yalakasiyim hahhahahahahaah beni tuttular yalakalik için

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler. Çok yardımcı oldu.

    YanıtlaSil
  6. Banada çok yararı oldu çoook sağolun

    YanıtlaSil
  7. cok kotu begenmedim bi daha olmasin

    YanıtlaSil
  8. yardımcı olmadı ve gereksiz

    YanıtlaSil
  9. ya hem kısa araştırma sınavım var ezberlemem lazım bence iyi olmamış kelimeler uyumsuz. Hoşuma gitmedi ya, kelimeler uyumlu olsaydı bari çok anlamsız yerler var mesela "paylaşmak güzeldir ve anlamlıdır." çok saçma bence benim kararım tabii ya belkide paylaşamak güzeldir lafıda burdan geliyor ola bilirdi

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Paylaşmak ile İlgili Kompozisyon
Paylaşmak ile İlgili Kompozisyon
Paylaşmanın önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde ve uygun başlıklarla inceleyebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiDKXgWgapAcV8a1Od3iMeGZwEWEXDTjlSmbrMQGwEjLNnEPm9RQeLGFmPRV1AJntib_vJSXU-N7svbyDq_4_vS2zBcT9uwf4hRFcgWztc74yCpjr9KUKFrepibt7VkJjD0VUZzQYJNstYrbbSb4z7LXS4j-zvggUvAGr2JfdxuZHwgRebkpLGtIsRL=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiDKXgWgapAcV8a1Od3iMeGZwEWEXDTjlSmbrMQGwEjLNnEPm9RQeLGFmPRV1AJntib_vJSXU-N7svbyDq_4_vS2zBcT9uwf4hRFcgWztc74yCpjr9KUKFrepibt7VkJjD0VUZzQYJNstYrbbSb4z7LXS4j-zvggUvAGr2JfdxuZHwgRebkpLGtIsRL=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/paylasmak-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/paylasmak-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content