Misafirperverlik (Konukseverlik) ile İlgili Kompozisyon

Konukseverliğin önemini anlatan kompozisyon örneklerini en güzel haliyle sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Misafirperverlik ile ilgili kompozisyon örnekleri hazırladığımız bu sayfada misafirperverliğin önemi, Türk kültüründe konukseverlik, Anadolu’da misafirperverlik konuları üzerinde durduk. Misafirperverlik konulu kompozisyon örneklerinin her birine uygun birer başlık belirleyip tamamını giriş gelişme sonuç bölümlerine göre düzenledik. Sizler de misafirperverlik hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı örnekleri hazırlayıp bizlere gönderebilirsiniz. Bu arada misafirperverlik, konukseverlik ile eş anlamlıdır. İstediğiniz sözcüğü kullanmakta serbestsiniz.

 

konukseverlik ile ilgili kompozisyon
Konukseverlik

MİSAFİRPERVERLİK

     Misafirperverlik, misafiri sevmek, onu ağırlamaktan hoşnut olmak demektir. Anadolu’da konukseverlik, diğer adıyla misafirperverlik çok önemlidir. İnsanlar, kapısını çalan herkesi misafir olarak kabul eder ve ona güzel ikramda bulunurlar.

     Misafirperverlik, sevgi ve saygıya dayalı bir değerdir. Bu değer ancak insanların birbirini içtenlikle sevdiği ve saygı duyduğu toplumlarda gelişmiştir. İnsanlar kim olursa olsun misafirlerini ağırlamaktan, onu hoşnut etmekten, güzel ikramlarda bulunmaktan asla çekinmez. Evinde ne varsa bunu misafiri ile de paylaşır. Hatta çoğu defa belki de kendisinin kıyamadığı şeyi misafirine sunar. Misafirlikte ev sahibinin tutum ve davranışları çok önemlidir. Ev sahibi her şeyden önce misafirin kendisini iyi hissetmesini sağlamalı, misafiri ile güzel bir muhabbet içine girmelidir. Misafirin aç olup olmadığı veya başka bir ihtiyacının olup olmadığı sorulmalıdır. Misafir de elinden geldiğince ev sahibini yormamalı, amacın muhabbet olduğunu ev sahibine hissettirmelidir.

     Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan konukseverlik geleneğini her zaman yaşatmalı bu geleneği bizden sonra gelecek nesillere de aktarmalıyız. Sevdiklerimizle iletişimimizi koparmamak için onları ziyaret etmeli ve kendi evlerimizde de ağırlamalıyız.

-SON-

 

GÜNÜMÜZDE KONUKSEVERLİK

     Anadolu insanı, geçmişten beri konukseverliğe önem vermiş, kapısına gelen her kim olursa onu Allah misafiri olarak kabul etmiş ve ona saygı ve sevgide kusur etmemiştir. Ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerin en çok beğendiği yönlerimizden biri de Türk insanının konuksever bir millet olmasıdır. Türk insanı, insanlara yardım etmekten, onları en güzel şekilde ağırlamaktan ve ikramda bulunmaktan asla çekinmez.

     Birçok yörede konukseverlik geleneği halen en güzel şekilde yaşatılsa da ne yazık ki bu güzel değer eski önemini yavaş yavaş kaybetmeye başlamaktadır. Artık insanlar ne misafir olmaktan ne de misafir ağırlamaktan hoşlanır hale gelmiştir. Özellikle de televizyon, bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerin yaygınlaşmasından sonra insanlar bunlarla zaman geçirir olmuş, muhabbet edilecek bir insana ihtiyaç duymamıştır. Anadolu’da eskiden herhangi bir eve çat kapı gidilir, saatlerce muhabbet edilir, çaylar içilir ve evlere dönülürmüş. 

    Şimdi değil çat kapı gitmek, bir eve misafir olmanız için birkaç gün öncesinden haber vermeniz gerekir. Bu kişi çocuğunuz olsa dahi haber vermeden gittiğinizde garipsenir ve yadırganırsınız. İşin ilginç yanı ise misafirperverlik eskisi kadar değer görmese de ev sahipleri günümüzde çok daha fazla ikramlarda bulunmaktadır. Bir yere misafirliğe gidecek olsanız onlarca çeşit yiyeceğin; pastanın, böreğin, kekin, kurabiyenin, sarma ve dolmaların hazırlandığını görürsünüz. Bana sorarsanız, bu durum misafirperver olduğumuz değil, gösterişi sevdiğimizi gösteriyor. 

     Misafirlik kavramı bu kadar zor hale getirilmemelidir; zira misafir olmanın amacı sürekli yiyip içmek değil, muhabbet etmektir. Biri bu kadar hazırlığa girince başkası da aynı şekilde ikramda bulunmak ister. Bu da hem maddi olarak külfet hem de manevi olarak meşakkat ve yorgunluk demektir. Durum böyle olunca da insanlar misafir ağırlamaktan çekinir olmuş, evlerine kimse gelmesin diye de başkasının evine gitmez olmuştur. Oysa Anadolu konukseverliği bu değildir. Anadolu konukseverliği muhabbet ve sevgiye dayalıdır.

    Bu güzel geleneği zorlaştırmayalım. Misafirimize elbette güzel ikramlarda bulunmalıyız; ancak bunu abartmamalıyız. Abarttığımızda bu güzel geleneği yavaş yavaş öldürmüş oluruz. Tekrar hatırlatalım: Misafir ağırlamak; yiyecek içecek hazırlama yarışı değildir. Güzel bir muhabbet ortamı kurduğunuzda bir çay ve çöreğin bile eşsiz lezzeti vardır.

-SON-

 

Konukseverlik ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de misafirin önemini anlatan yazılarınızı yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 27
  1. Komposizyon ödevim varrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum bu yüzden bu şekilde devam etti ne zaman bir adım önde olduğunu ifade etti bu yüzden de bir ne zaman bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bu yüzden de bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve bu yüzden bu kadar kolay bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve bu şekilde bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti bu kadar güzel ve en son satın ve bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti bu kadar bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti bu yüzden bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti bu yüzden bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım ghhhhjkkl bir şey var bir de bu yüzden de bu kadar çok iyi bir şey var bir de bir şey varmı bu yüzden bu kadar çok teşekkür ediyorum bu kadar kolay bir şey var bir de bu yüzden de bu kadar çok iyi geceler mesajı atmadığı zaman uyanmak bir şey varmı bu kadar kolay gelsin sana bir şey var bir de bu yüzden de bu kadar çok teşekkür ediyorum dedi ve bu şekilde devam etti ve haliyle bir földlglhkfldpglfp ğeğeo ve haliyle bu yüzden bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti bu kadar bu yüzden bu kadar çok şey var bir de bu yüzden de bir de devam bu yüzden bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu ifade etti bu şekilde devam etti bu şekilde bir de bu yüzden de bir de bu kadar kolay bir de bir şey var bir de bu yüzden de bir şey var bir de bu yüzden de çok teşekkür ediyorum dedi ve uq Tamam bu eğ bu şekilde devam etti ve haliyle bir adım önde olduğunu otogkgkgjcjfnfk kdkdkdkdjfkfkdkdjxjdjdjjdkdkdkdkdkkdkdkdkddkkdkdkdkdkdkd bir de bu yüzden de bir pde pepyoypyo apapapapappaappapapapapappapapapapapapapapapapapapapapapappapap sospapaoaosoaosoaoaoaoaooaoaoapspspsospspsosoososososososososoosososospsososososososos

      Sil
    2. Allah aşkına ne boş insansın yaa

      Sil
  2. Alah razi olsun ödevimi yapabiliyom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödevini söylesen ya da bilsem sana yardım ederdim

      Sil
    2. Pardon yanlışlıkla oldu

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Sana demiyorum napim diyene diyorum bu ona Girsin Beynini Kullansın ama beyni olmadığı için olmadığı için kullanamaz Ayrıca türkçesi yok napim diye yazılmaz ne yapım diye yazılır

      Sil
  4. Saolun yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok yararlı oldu 😊💕❤👍

    YanıtlaSil
  6. ama çok fazla reklam çıkıyor ve dikkatimi dağıtıyor bu kadar fazla olmasına ne gerek var😕

    YanıtlaSil
  7. günümüzdeki kısmı gereksiz uzun olmuş

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Misafirperverlik (Konukseverlik) ile İlgili Kompozisyon
Misafirperverlik (Konukseverlik) ile İlgili Kompozisyon
Konukseverliğin önemini anlatan kompozisyon örneklerini en güzel haliyle sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjlXvtaGwpINDTWvdK78duB5XtX9aw3ruFe5TSDnm6TORJyH9yTqWhfLxVao4QlX_IHQAHm_vSv_-rvey5USotK9KuSIq_uMT3JG3Qo_4jYMyO0GyyaJNwgqboWWrBegtf3k31XwCsFU2o9aLHZrvDOX2UGIpl3SgC6OR7Ppsrag5wgjs9NQXx5W__m=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjlXvtaGwpINDTWvdK78duB5XtX9aw3ruFe5TSDnm6TORJyH9yTqWhfLxVao4QlX_IHQAHm_vSv_-rvey5USotK9KuSIq_uMT3JG3Qo_4jYMyO0GyyaJNwgqboWWrBegtf3k31XwCsFU2o9aLHZrvDOX2UGIpl3SgC6OR7Ppsrag5wgjs9NQXx5W__m=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/misafirperverlik-konukseverlik-ile.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/misafirperverlik-konukseverlik-ile.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content