Evren ile İlgili Kompozisyon

Evrenle ilgili kısa ve uzun kompozisyon yazılarını sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Evren ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada evrenin tanımı, evrenin anlamı konuları üzerinde durduk. İçinde yaşadığımız evren konulu kompozisyon yazılarını giriş gelişme sonuç bölümleri halinde kısa ve uzun versiyonları ile yazdık. Faydalı olması dileğiyle.

 

evrenle ilgili kompozisyon
Evren

EVREN (Kısa Kompozisyon)

     Evren, gözümüzle gördüğümüz veya görmediğimiz bütün uzay boşluğu ve bu boşlukta yer alan gök cisimleridir. Bizim gördüklerimiz ise evrendeki gök cisimlerinin çok çok küçük bir parçası.

     Evrende milyarlarca galaksi, her galaksinin içinde milyarlarca sistem bulunuyor. İçinde yaşadığımız Dünya ise Samanyolu Galaksisi'nde bulunan Güneş Sistemi'nde yer alıyor. Yani Dünya, evrende bulunan milyarlarca yıldızdan biri olan Güneş’in sadece ufacık bir parçası. Evrenin bu büyüklüğünü düşünüp aklını yitirmemek büyük başarı. Düşünsenize evrenin içindeki bir zerreyiz sadece; ama tüm evrenin bizim için yaratılmış olabileceğini düşünüyoruz. Belki de doğrudur; şu an sahip olduğumuz bilgiler, karşıt fikri kanıtlayacak yeterlikte değil. Ama belki de bizim dışımızda milyonlarca farklı canlı var evrende. Belki bir gün insanlar bu bilgiye ulaşacak kadar ilerlerler bilim ve astronomide.

     Evren, yani uzay bizim ilgi ve merak konumuz olsa da bizim için asıl önemli olan bu dünyadaki varlığımızın sebebi olmalıdır. Biz neden yaratıldık, amacımız nedir? İşte, bu soruların cevabını layıkıyla verdiğimizde belki de çok daha güzel bir dünya yaratmış olacağız.

 -SON-



EVREN (Uzun Kompozisyon)

     Üzerinde yaşadığımız dünya da dahil olmak üzere içine tüm gök cisimlerini, galaksileri, gezegenleri alan sonsuz boşluğa evren diyoruz. Evren; kainat, kozmos, cihan veya alem olarak da adlandırılır.

     Bizler, günümüz koşullarında yalnızca kendi gezegenimiz ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahibiz. Ay ve birkaç gezegen hakkında bilgi sahibi olsak da bunları tam anlamıyla çözmüş değiliz. Üzerinde yaşadığımız dünyayı evrenle kıyasladığımızda, dünyamız okyanusta bir damla bile değildir. 

     Dünya dışındaki gezegenlerde yaşam olup olmadığını henüz bilmiyoruz; şu an bilgi sahibi olduğumuz gezegenler, Güneş Sistemi’ne bağlı gezegenlerle sınırlı. Evrenin oluşumuyla ilgili çeşitli teoriler var. Bu teorilerden en kabul edilebilir olan Bing Bang olarak da bilinen Büyük Patlama’dır. Bu teoriye göre evren, bir misket büyüklüğündeki gaz kütlesinin patlayıp sürekli genişlemesiyle oluşmuştur. İçinde yaşadığımız evren sürekli genişlemeye devam etmektedir.

     Günümüz koşullarında evrenin oluşumunu tam anlamıyla kavramak mümkün değil; ancak üzerinde düşünmenin bizi daha ilerilere götüreceği kesin. Hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır. Bu kadar büyük bir evrenin sadece insanlar için yaratılmış olması akla pek yatkın değil. Kim bilir belki başka gezegenlerde veya galaksilerde biz insanlardan çok farklı veya aynı olan başka varlıklar da var. Belki de onlar da tıpkı bizim gibi bu evrende tek olduğunu düşünüyor, kendi gezegenlerinin dışında yaşam olup olmadığını araştırıyordur. 

     Düşünsenize bizim çıplak gözle gördüğümüz yıldızların her biri en az güneş kadar büyük yapılar. Biz milyarlarcasını görüyoruz; ancak gördüğümüz bu milyarca yıldız, evrendeki yıldızlar çok çok az bir bölümü. Güneş dışındaki bir yıldıza bir uzay aracıyla gitmemiz mümkün olsaydı bu milyarlarca yıl sürecekti. İşte güneş dışında bize en yakın olan yıldıza gitmek bile bu kadar uzun sürüyorsa, evrenin başka yerlerinde bulunan yıldızları siz düşünün.

     İnsanoğlunun gelişip ilerlemesinin sebebi sahip olduğu merak duygusudur. İlk insanlar bile gökyüzünü sürekli merak etmiş, gözlemlemiş ve çeşitli teorileri öne sürmüştür. Bu merak ve araştırmalar olmasaydı belki de günümüzde dahi evrenle ilgili hiç bilgimiz olmayacaktı. Oysa bu merak sayesinde her geçen süre içerisinde evrenle daha fazla bilgi sahibi olabiliyoruz. Kim bilir, belki evrenin gizemini bir gün tamamıyla çözmüş olacağız.

-SON-

 

Evren ile ilgili kompozisyonları beğendiğinizi umarız. Sizler de evren hakkındaki düşüncelerinizi bizimle yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Evren ile İlgili Kompozisyon
Evren ile İlgili Kompozisyon
Evrenle ilgili kısa ve uzun kompozisyon yazılarını sayfamızdan inceleyebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgiJtxNZqAp6nZJJmxfnxKb2Z1BF9DwodmFt07SUaQKRJYWzWNygEINKl1BMs3uthndV0r2bWCJW5Az117UBokYkIPVghinUDVPAo-LEpHX6P5AZpMv7wrhjc1iEgR3mkFQK46urczLk-Ap84YI2r70l3hvNPzAclBgyzJ_YtSpKNgkszwg4gKfFyFR=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgiJtxNZqAp6nZJJmxfnxKb2Z1BF9DwodmFt07SUaQKRJYWzWNygEINKl1BMs3uthndV0r2bWCJW5Az117UBokYkIPVghinUDVPAo-LEpHX6P5AZpMv7wrhjc1iEgR3mkFQK46urczLk-Ap84YI2r70l3hvNPzAclBgyzJ_YtSpKNgkszwg4gKfFyFR=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/evren-ile-ilgili-kompozisyon-ornekleri.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/evren-ile-ilgili-kompozisyon-ornekleri.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content