Sevgi ile İlgili En Güzel Kompozisyon Örnekleri

 Sizler için sevgi ile ilgili kompozisyon örnekleri oluşturduk. Sevgi konulu bu yazılarda sevginin gücünün farkına varacak, sevginin açamaya...

 Sizler için sevgi ile ilgili kompozisyon örnekleri oluşturduk. Sevgi konulu bu yazılarda sevginin gücünün farkına varacak, sevginin açamayacağı kapı yoktur sözüne yeniden inanacaksınız. Değerli okurlar sevgi ile ilgili yazıları sizler için hem kısa haliyle hem de uzun hali ile oluşturduk. Sevgi ile ilgili kompozisyon başlığı oluşturduk ve bunları giriş gelişme sonuç bölümlerine uyarak yazdık. Bu yüzden hem ilkokul hem ortaokul hem de lise öğrencileri için uygun olabileceklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Şimdi dilerseniz sevgi hakkında kompozisyon örneklerimizi inceleyelim.

 

sevgi konulu kompozisyon
Sevgi

SEVGİ

     Sevgi,dünyanın en güzel ve en güçlü duygusudur. Sevginin açamayacağı hiçbir kapı, aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Bu duygunun varlığı sayesinde insanlar barış içinde yaşamayı öğrenirler.

     Eğer dünyanın en güçlü silahı nedir, diye sorsalardı, kesinlikle sevgi derdim. İnsanları gerçek anlamda severek onlardan gelecek kötülükleri bile engelleyebilirsiniz. Hatta bu durum sadece insanlar için değil hayvanlar için bile geçerlidir. Örneğin bir aslanın doğasında, karşılaştığı her canlıyı parçalayıp yemek vardır. Ancak bir aslanı küçükken besleyip onun bakımını üstlenen, ona sevgi gösterip onunla güzel zamanlar geçiren bir kişiye o aslan hiçbir zarar vermez. İşte, bu sevginin en güçlü duygu olduğunun bir göstergesidir.

     Sevginin gücünün farkına varın. Siz insanları, hayvanları, bitkileri sevdikçe dünya çok daha güzel bir yer haline gelecektir. Bu yüzden sevmekten asla korkmayın ve ondan vazgeçmeyin.

-SON-

 

SEVGİNİN GÜCÜ

     Sevgi, insanların yaşamlarına devam etmelerinin en büyük sebebidir. Bu dünyada belki de o olmadan yaşamanın mümkün olmadığı tek şey sevgidir. Evet, insanlığın başlangıcından bu yana, yani binlerce yıldır insanların varlığını sürdürmesinin yegane sebebi sevgidir. Bu nedenle sevgi duygusunu, diğer tüm duyguların anası olarak tanımlamak yerinde olacaktır.

     Düşünsenize, örneğin saygı duygusu olmasaydı, insanlar birbirine saygı duymayacak, bir karmaşa, bir curcuna yaşanacaktı. Ancak yine de insanlar yaşamını sürdürmeye devam edecekti. Oysa sevgi olmasaydı, insanlar birbirini sevmeyecek, evlenmeyecek veya evlense dahi çocuk sahibi olmayacaktı. Diyelim ki çocuk sahibi oldu, o zaman da sevgi duygusu var olmadığından bu çocuğa da herhangi bir sevgi duygusu beslenmediği için ona bakılmayacak ve ölüme terk edilecekti. Oysa, bir çocuğun en güzel şekilde büyümesini sağlayan kişi, en başında onun annesidir. İşte, bir anne, bir bebeğin tüm ihtiyaçlarını giderecek, kendinden kısıp ona verecek, onu her türlü kazadan, beladan, hastalıktan koruyacak gücü sevgiden alır.

     Saydığımız tüm bu nedenlerden dolayı sevginin değeri bilinmeli ve bu duygu, dünya var oldukça yaşatılmalıdır. Sevmek parayla değildir. Böyle güzel bir duyguyu ücretsiz bir şekilde yaşamak, sevmek, sevilmek paha biçilmezdir. Siz de herkesi sevin. Sadece insanları değil, hayvanları ve bitkileri bile çok sevin.

-SON-

 

EN GÜZEL DUYGU: SEVGİ

     Duyguların en asili, kainatın yaratılış sebebidir sevgi. Yaratıcı, sevgi ile yaratmıştır kainatı. İnsanları, hayvanları, bitkileri, dağları, taşları, denizleri, yıldızları bu duygu ile yaratmıştır ve kainatta yaşayan insanların da birbirlerini sevmelerini emretmiştir. İnsanlar, ancak birbirini sevdikçe güzel bir yaşam sürebilirler. Sevginin hakim olmadığı bir yerde barışın, saygının, huzur ve mutluluğun hakim olması beklenemez. Bu nedenle, her şeyin başı sevgidir. Sevgi, duyguların en güzelidir.

     İnsanların birbirini sevmesi varken, didişmelerin, kavgaların, savaşların olması ne üzücüdür. Oysa bu dünya, tüm insanların refah içinde yaşaması için fazlası ile yeterlidir. İnsanoğlu ne yazık ki aç gözlüdür. Elindeki ile yetinmeyi bilmez. Hep daha fazlasını ister ve bunu da çoğu defa hakkı olmayandan karşılamak ister. İnsanın yaratılışından bu yana olan savaşlara baktığımızda, tüm bunların sebebinin açgözlülük olduğunu görebiliriz. Hep başkasının toprağına göz koyma, başkalarının zenginliklerini elde etme, güçsüz insanları sömürme üzerine kuruludur bu savaşlar. Tüm bunların tek sebebi de sevgi duygusunun eksikliğidir.

Şayet insanlar gerçek anlamı ile birbirini sevseydi, yeryüzünde hiçbir kavga, savaş yaşanmazdı. Dünya, her insanın rahat bir şekilde yaşayacağı, geçimini rahatlıkla sağlayacağı kadar büyüktür. Ancak sevgiden nasibini alamamış kişiler, gücünün yettiğinden bir şeyler almaya çalışmış, dünyayı savaş haline getirmeyi başarmıştır. Örneğin yakın tarihimizdeki 1. Dünya Savaşı’nın tek sebebi, güçlü devlerin güçsüz devletlerin topraklarını ele geçirme, böylece bu topraklardaki zenginlikleri elde etme isteğidir. Şayet insanlar yaratıcının emrettiği gibi birbirini sevmiş olsaydı böyle bir şey yaşanabilir miydi? Elbette ki yaşanmazdı.

Her canlının sevgiye ihtiyacı vardır. Yeni doğmuş bir bebeğin en büyük ihtiyacı sevilmektir. O, ancak sevildiği takdirde olgunlaşabilir. Sadece insanların değil, hayvanların da hatta bitkilerin de sevgiye ihtiyaçları vardır. Bitkileri, ruhu olmayan, dolayısıyla sevgi ile de işi olmayan varlıklar olarak düşünebilirsiniz. Ancak durum hiç de bildiğiniz gibi değildir. Evet, yanlış anlamadınız, bitkiler de sevgiye ihtiyaç duyar ve sevildikleri zaman farklı şekilde reaksiyon gösterirler. Örneğin sahibinden sürekli güzel sözler işiten, yani sevilen bir çiçeğin; sahibinden kötü sözler işiten yani sevilmeyen bir çiçeğe göre çok daha hızlı büyüdüğü, daha canlı çiçekler açtığı; bunun ötesinde kötü sözler işiten çiçeğin kısa sürede solduğu defalarca tespit edilmiştir.

Hatta bitkilerin de duygularının olduğu ve onların da sevgiye muhtaç olduğu ile ilgili deneyler/araştırmalar bulunmaktadır. Hatta yapılan bazı bilimsel deneylerde, bitkilerin sadece duygularının değil, hafızalarının da olduğunu göstermiştir. Örneğin bir deneyin özeti şu şekildedir. Odada iki bitki vardır. Bunlardan bir tanesi deneyde kullanılan özel bir cihaza bağlıdır. İçeriye beş kişi sırayla girecek ve bunlardan sadece biri, cihaza bağlı olmayan bitkiyi söküp parçalayacaktır. Durum gerçekleşir. Bitki, bir kişi tarafından parçalandıktan sonra, aynı kişiler yeniden sırayla içeri girerler. Cihaza bağlı olan bitki, diğer bitkiyi ezmeyen kişiler içeri girdiğinde herhangi bir tepki göstermez; ancak bitkiyi ezen kişi içeri girdiğinde, cihaza bağlı olan bitkiyi bir korku sarar ve farklı reaksiyonlar gösterir. Buradan anlaşılıyor ki bitkiler bizim duygularımızı, sözlerimizi, davranışlarımızı hatta düşüncelerimizi bile anlıyor.

Bitkiler dahi sevgiye ihtiyaç duyuyorsa insanları siz düşünün artık. Biz insanları ayakta tutan şey sevgidir. Biz, bir insanı sevdiğimiz için evleniriz. Çocukları sevdiğimiz için onları dünyaya getiririz. Yine onları sevdiğimiz için her türlü zorluğa katlanır, onları besler büyütürüz. Arkadaşlarımızı, dostlarımızı, komşularımızı sevdiğimiz için onlarla beraber güzel vakit geçiririz. İşte sevgi olmasaydı, insanların evlenip çoğalmasının da bir anlamı olmazdı.

Mevlana ne güzel söylemiş. ‘’Yaratılanı sev, Yaradan’dan ötürü’’ Hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır. Her varlığın bu dünyada bir önemi, bir faydası vardır. O zaman, bazı şeyleri sevmemek olmaz. Herkesi ve her şeyi sevmeliyiz. Sevemiyorsak, sevmeyi bilmiyorsak bile en azından o varlığa zarar vermemeliyiz.

Tolstoy'un ‘’İnsan Ne ile Yaşar?’’ diye bir kitabı vardır. Şayet bu soru bana sorulmuş olsaydı kesinlikle ‘’Sevgi ile yaşar, aşk ile yaşar.’’ Yanıtını verirdim. Sevginin kıymetini bilen herkesin de aynı cevabı vereceğinden eminim. Evet, insan sevgi ile yaşar. Siz de etrafınızdaki tüm insanları gerçek anlamı ile severek, sevdikçe de onlar tarafından sevilerek yaşayın. Sevdiğiniz ve sevildiğiniz zaman her şey çok daha anlamlı, çok daha güzel olacaktır.

-SON-

 

Değerli arkadaşlar, gördüğünüz gibi sevgi ile ilgili son kompozisyonumuz biraz uzun oldu. Ancak bu sizi rahatsız etmesin. Her zaman sadece kısa kompozisyonlar veya yazılar yazmakla yetinirseniz yazma kabiliyetinizi geliştiremezsiniz. Sizler de sevgi ile ilgili en güzel kompozisyonlarınızı yazarak bizlere gönderebilirsiniz. Eğer gönderdiğiniz sevgi konulu kompozisyon, daha önce başka sitede paylaşılmadıysa bu sayfada yer alacaktır.

YORUMLAR

BLOGGER: 40
  1. Çok güzel olmuş ellerinize sağlik🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayıldım sınavdanda 💯 @ldım

      Sil
    2. Çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kkkkkkkk kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk güzel olmuş.Tesekkurler

      Sil
  2. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Güzel değil 🤷🏿‍♂️

    YanıtlaSil
  4. We have the right thing in its own place to make the decision and a good way out and the next thing you know will happen to be the first one in its life that we do not have to be able for our nation and to make the

    YanıtlaSil
  5. çok güzeller konuşma için akılda kalıcı

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık çok güzeeeeeeeeellllll

    YanıtlaSil
  7. Güzel olmuş ellerinize sağlık🤗👍

    YanıtlaSil
  8. abi ben suri çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  9. Çok uzun olduğu için hepsini yazmadım ama yinede iyii

    YanıtlaSil
  10. MÜKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK OLMAMIŞ

    YanıtlaSil
  11. çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kötü olmuş lan

    YanıtlaSil
  12. Güzel olmuş fakat insanların kalbine dokunacak birkaç içten satır daha da güzel yapabilirdi ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Ben hepsini yazmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  14. okula gitmicem neden messi olacam

    YanıtlaSil
  15. süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. messi olcaksan neden süüüüüüü yazıyorsun be abi be abla yaaaaaaaaaa

      Sil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Sevgi ile İlgili En Güzel Kompozisyon Örnekleri
Sevgi ile İlgili En Güzel Kompozisyon Örnekleri
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjYu-SVB3jW9KJVX-y6PbOX46fIAlIm5fQwGNQSuuVP_RfY7BO8oKdSzK0ZofiGBRzVYvTNzc6EC1M586nTnCLGnOD2bq1E1SaQYX9XNCjUN8K9yiOGmuimMgWNXIQledMtzCy4IdXCxXaSQGRgKAz2G09QtYXGJ1mjrMijAraI30hyNr8X1te2kmVqDg=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjYu-SVB3jW9KJVX-y6PbOX46fIAlIm5fQwGNQSuuVP_RfY7BO8oKdSzK0ZofiGBRzVYvTNzc6EC1M586nTnCLGnOD2bq1E1SaQYX9XNCjUN8K9yiOGmuimMgWNXIQledMtzCy4IdXCxXaSQGRgKAz2G09QtYXGJ1mjrMijAraI30hyNr8X1te2kmVqDg=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/sevgi-ile-ilgili-en-guzel-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/sevgi-ile-ilgili-en-guzel-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content