Cömertlik ile İlgili Kompozisyon

Cömertlik ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon yazıları hazırladık. Cömertlik konulu en güzel yazılar burada.

Cömertlik ile ilgili kompozisyon örnekleri hazırladığımız bu sayfada cömert olmak ve cömert olmanın faydaları hakkında bilgiler okuyacaksınız. Cömertlik konulu kompozisyon örnekleri kısa ve uzun versiyonları ile yazılmıştır. Cömertlik hakkındaki bu yazılara güzel bir başlık seçilmiş ve kompozisyon yazıları giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun şekilde yayınlanmıştır. Sizler de cömertlik ile ilgili bilgilendirici metin veya deneme yazısı yazıp bizimle paylaşabilirsiniz.

 

cömertlik ile ilgili yazılar
Cömertlik

CÖMERTLİK

     Cömertlik, sahip olduğumuz ve insanlarla paylaşabileceğimiz şeyleri onlarla paylaşmaktır. Cömertlik eli açık olmak demektir. Cömert insanların en belirgin özellikleri paylaşımcı, yardımsever ve iyiliksever olmalarıdır.

     Cömert insan, bu dünyada kalıcı olmadığımızın farkındadır. Üç günlük dünyada kimsenin diğer tarafa hiçbir şey götüremeyeceğini çok iyi bilir. Bu yüzden insanlara yardım etmeyi, onlara ikram etmeyi ve paylaşmayı sever. Cömert insanlar toplum tarafından da sevilir ve saygı görür. Cömert insandan kimseye zarar gelmez.

     Hiçbirimiz bu dünyadaki hiçbir şeyin sonsuz sahibi değiliz. Bu yüzden cimriliği bırakıp cömert olmalı ve sahip olduğumuz şeyleri, sahip olmayanlarla paylaşmalıyız.

-SON-

 

CÖMERT OLMAK

     Hepimiz, belli bir süreliğine dünyaya gönderildik. Bu süre dolduğunda ise bu dünyadan göçüp gideceğiz. Öldüğümüzde, geride bıraktığımız mal mülk bizimle gelmeyecek. Diğer tarafa bir odun parçasını dahi götüremeyeceğiz. Diğer tarafa götürebileceğimiz şeyler ise iyiliklerimiz ve kötülüklerimiz. Yani sevaplarımız ve günahlarımız. Cömert insanlar daha çok iyilik götürecektir. Çünkü cömertlik Allah'ın da çok sevdiği güzel bir erdemdir.

     Bazı insanlar bu dünyada sanki hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar. Sahip olduklarını muhtaç insanlarla paylaşmak yerine habire biriktirir, hatta kendileri bile yemezler. Yaşlandıklarında bile akıllarına ölüm hiç gelmez. Tek düşünceleri, servetlerine servet katmaktır. Bu insanlar sadece kendileri için yaşarlar. Diğer insanlar, onların zerre kadar umurunda değildir. Sanırlar ki bu dünyada edindikleri mallar diğer dünyada da onları kurtaracak. Aksine, o mallar diğer dünyada onların başına bela olacaktır. Ona diyeceklerdir ki ‘’Sana o kadar servet verildi, neden insanlarla paylaşmadın, neden dünyada iyilikler yapmadın, neden cömert olmadın?’’ İşte o kişi o an cevap bile veremeyecektir.

     Diğer dünyaya götüremeyeceğimiz mallara neden bağlanırız o kadar? Allah sana vermiş, sen de diğer insanlarla paylaş işte. Allah sevgisi yok mu hiç? Muhtaç bir insana yardım et. Cömertlik en güzel değerlerden bir tanesidir. Asla cimri olmayın ve sahip olduklarınızı başka insanlarla da paylaşın.

-SON-

 

EN GÜZEL ERDEM: CÖMERTLİK

     Cömert olmak her insanın harcı değildir. Ne yazık ki paylaşmak, sahip olunan bir şeyi başka insanlara da vermek herkesin içinden gelmez. Yaradılış bakımından insanlar farklı farklıdır. Bazı huylar insana doğuştan gelebileceği gibi sonradan da kazanılabilir. Ancak kişi, doğuştan da olsa sahip olduğu bir huyunu değiştirebilir.  Örneğin içinde cimrilik olan bir insan bu huyunu cömertliğe çevirebilir. Yeter ki ilk adımı atsın.

     İnsanlarla güzel şeyler paylaşmak, onlara yardımda bulunup iyilik etmek insanın kendisine de huzur verir, onu mutlu eder. Eğer bu mutluluğun tadına bir kere varırsanız, insanlara karşı cömert olmaktan asla çekinmezsiniz. Birçok insan vardır ki kazancının büyük bir bölümünü insanlarla paylaşır ve bundan da mutluluk duyar. Cömertlik küçük şeylerle bile olur. Örneğin zengin bir insanın fakir bir insana maddi yardımda bulunması da cömertliktir; bir manavın oradan geçip meyvelere bakan bir çocuğa bir elma ikram etmesi de. Cömertliğin azı çoğu olmaz. İmkanlar dahilinde yapılan her türlü paylaşım, iyi bir cömertlik örneğidir.

     Bazı insanlar gerçekten cömerttir. Misafirine ikram etmeyi sever, yedirir, içirir. Bazıları için ise böyle şeyler ölümden beterdir. Kimseyle en ufak şeyi bile paylaşmaz. Bir insana cömert davranıp onu mutlu etmek en güzel şeylerden bir tanesidir. Bunun maddi olarak ölçülebilir bir değeri yoktur.

     Derler ki küçük bir çocuk, bir resim sergisine ziyarette bulunur. Oradaki bir tabloyu çok beğenir. Abisi de resim ile ilgili olduğundan, ona bu tabloyu doğum günü hediyesi olarak almak ister. Tablonun fiyatından haberi yoktur. Ancak pahalı olabileceğini biliyordur. Abisinin doğum gününe üç ay kalmıştır. Çocuk bu üç ay boyunca çeşitli işlerde çalışarak bir miktar para kazanır. Ve doğum günü yaklaştığında kazandığı tüm paraları ile resim sergisine gider.Resmin sahibi olan ressamı bulur. ‘’Efendim, bu tablonuzu abimin doğum gününde almak için üç aydır para biriktiriyorum. Buyurun, tüm param bu.’’ der ve elindeki yüz elli lirayı ressama uzatır. Ressam, ‘’Tamam efendim, yalnız bu para bu tablo için biraz fazla.’’ Der ve çocuğa yüz lirasını geri verir. Tabloyu paketleyip çocuğa teslim eder. Çocuk sevinçle çıkar mağazadan. Zira hem tabloyu almıştır hem de yüz lirası kendisine kalmıştır.

     Çocuk mağazadan çıktıktan sonra ressamın yanındaki arkadaşları hayretler içindedir. ‘’Ne yaptın sen, o tablo milyonlar ederdi, neden o kadar ucuza sattın?’’ Ressamın cevabı muhteşemdir. ‘’Haklısınız.’’ der. ‘’O tabloya milyonları verecek birçok kişiyi bulabilirim. Ama bütün servetini verecek birini bulamam. Bu çocuk, bu tablo için bütün servetini verdi.’’ der.

     Ressamın yaptığı, tam bir cömertlik örneğiydi değil mi? Milyonlardan da olsa bir çocuğu mutlu etti. Bu cömertliği, belki de ressamı milyon dolarlardan daha fazla mutlu etti. Bir insanı mutlu etmenin mutluluğuna erdi.

     Bizler de insanları mutlu etmek için çaba harcamalıyız. Hepimiz bu dünyada gelip geçiciyiz. Diğer dünyaya giderken milyonları götüremeyeceğiz ama yaptığımız iyilikleri götürebileceğiz.

-SON-

 

Cömertlik konulu kompozisyon örneklerimizi okudunuz. Umarım beğenmişsinizdir. Sizler de cömertlik ile ilgili yazılar yazarak aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 33
  1. Silik tetiği siz verin bana

    YanıtlaSil
  2. Lütfen saygılı konuşunuz yorum yazanlar

    YanıtlaSil
  3. Sus lan saygılı konuş bence çok güzel olmuş ellerine sağlık kurucu

    YanıtlaSil
  4. yavvvv malmısınız siz yaağğğ tirrexxx şimdi giiniz değil gidin

    YanıtlaSil
  5. Bence by hatımızın eniyi duyacağımız şey cömertliktir internet olmasa tembeler ödev leriniz için nasıl kopya çekecektini yani arkadaşımı iyiki yazı birazcık saygılıolun ya

    YanıtlaSil
  6. Çoooooooooooooooooooooooooooooook güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ben beğendim teşekkürler.Kaba yorum yapanlar lütfen daha saygılı olmayı denesinler emek verilmiş sonuçta.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Çok iyi olmuş. Cömert olmak, her insanın Hakkıdır.

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Cömertlik ile İlgili Kompozisyon
Cömertlik ile İlgili Kompozisyon
Cömertlik ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon yazıları hazırladık. Cömertlik konulu en güzel yazılar burada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiWFfIQgUquUVO7oR01Gud_6PhGVeTpydFbCabDjCV3gLGxf_T3bopK-7XxmNMmuqq0k98SziGcRKJl9byuxajh0FJR_W88Z8tvBgUWCqqFtIwI4HJvy71Qp8qnL6qgR6dfcgeOx3OMhxGmOhFyzmsmljrHUHjlpyQvlY6hxIYe3JTO5CzeJ2eU_lp9=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiWFfIQgUquUVO7oR01Gud_6PhGVeTpydFbCabDjCV3gLGxf_T3bopK-7XxmNMmuqq0k98SziGcRKJl9byuxajh0FJR_W88Z8tvBgUWCqqFtIwI4HJvy71Qp8qnL6qgR6dfcgeOx3OMhxGmOhFyzmsmljrHUHjlpyQvlY6hxIYe3JTO5CzeJ2eU_lp9=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/comertlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/comertlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content