Allah Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Sizler için Allah sevgisi ile ilgili çeşitli kompozisyon yazıları hazırladık. Allah'ı neden severiz veya neden sevmeliyiz sorularının ce...

Sizler için Allah sevgisi ile ilgili çeşitli kompozisyon yazıları hazırladık. Allah'ı neden severiz veya neden sevmeliyiz sorularının cevaplarını bulabileceğiniz bu kompozisyonların her birine mükemmel bir başlık seçmeyi ve yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri dahilinde yazmayı da unutmadık. Allah ile ilgili kompozisyon yazarken hem ilkokul hem ortaokul hem de lise öğrencilerini düşündüğümüz için kısa yazıların yanında uzun kompozisyon örneği de verdik. Allah sevgisi konulu yazılarımızı okumaya geçelim isterseniz.

 

allah ile ilgili yazılar
Allah

ALLAH

     Allah, İslam inancına göre yeri ve göğü yaratandır. Etrafımızda gördüğümüz ve görmediğimiz her şeyi o yaratmıştır. İlk insan olan Hz. Adem’i yaratan, ona ruh üfleyen; onun vasıtasıyla insanları çoğaltan odur.

     Allah her türlü güzel sıfata sahiptir. En güçlü, en büyük, en merhametli, en akıllı olan odur. Bizler ise sadece onun yarattığı kullarız. Allah, yarattığı biz kullarını çok sever. Onların her zaman doğru yolda olmasını ister. Bununla beraber, onları imtihan ederek herkesin kendi kararınca yaşadığı hayatın neticelerine katlanmasını ister. Böylece onun istediği gibi yaşayanlar cennet ile müjdelenirken; doğru yoldan sapanlar cehennem ile cezalandırılır.

     Başımıza gelen her şey onun emriyledir. O istemeden hiçbir şey olmaz. Başımıza gelen her şeyde ise bir hayır vardır. Bazen olmasını istemediğimiz ve bize kötü görünen bir olaydan nice güzellikler doğar. Kullarını bu kadar seven Allah'ı bizler de sevmeliyiz.

-SON-

 

ALLAH'IN SONSUZ MERHAMETİ

     Hiçbir şey yokken Allah vardı. Sebebini bilemeyiz ama Allah sonra yerleri ve gökleri yarattı. Yeryüzünü yani dünyayı çeşitli bitki ve hayvanlarla süsledi. Daha sonra ise en şerefli olan varlığı yani insanı yarattı.

     Hepinizin bildiği gibi yeryüzünde milyonlarca canlı var. Tüm bu canlılardan en şereflisi insandır. Çünkü insan, zekası ile hareket eder ve kendi davranışlarını yönlendirme yetisine sahiptir. Bizi böyle yarattığı için Allah'a şükretmeliyiz. Allah kullarına merhamet eder. Günaha saplananları bile, küçük bir tövbesinden sonra affeder. O, kullarının her zaman doğru yolda olmasını ister. Ama bir yandan da şeytanı onlara musallat ederek, insanların doğru yolu kendi idrakları ile bulmasını ister. Bu, onun merhametinden şüphe duymamıza bir sebep değildir. Eğer Allah'a bir adım yaklaşırsanız, o size on adım gelecektir. Siz ona yürüyerek giderseniz, o size koşarak gelecektir.

     Allah insanları türlü türlü yaratmıştır. Kimseye üstesinden gelemeyeceği kadar büyük bir yükü vermemiştir. Yeter ki onlar, karşılaştıkları belalara karşı mücadele etsinler ve gerisini Allah’a bıraksınlar. İşte onlar o zaman hidayete erecektir.

-SON-

 

YÜCE ALLAH'IM

     Yüce Allah'ım! Verdiğin tüm nimetler için sana şükürler olsun. Sen ki merhametlilerin en merhametlisi, iyilerin en iyisisin. Sen bunca şeyi bize hiçbir karşılık beklemeden verdin. Bize anne, baba, kardeşler verdin. Bizi her türlü rızıkla nimetlendirdin. Ne yapsak senin hakkını ödeyemeyiz.

     Allah'ım, sana layık bir kul olmaya çalışacağım. Senin gösterdiğin doğru yolda yürüyeceğim. En sevdiğin insan olan Hz. Muhammed’in yolundan gideceğim. Senin için ne kadar ibadet etsek azdır. Sen bağışlayan ve esirgeyensin. Ben sadece aciz bir kulum. Bugüne kadar birçok hatam, birçok günahım oldu. Hepsi için senden af istiyor, tövbe ediyorum. Sen affetmeyi seversin, beni de affet Allah'ım

     Sen her şeye gücü yetensin, sen kadirsin. Beni doğru yoldan ayırma, Bana iyiyi ve doğruyu göster. Şeytandan ve şeytanın vesveselerinden beni uzak tut. Bana, aileme ve tüm sevdiklerime güzel ve imanlı bir yaşam nasip et. Bizi cennetinle ödüllendir Allah'ım.

-SON-

 

ALLAH'I NEDEN SEVMELİYİZ?

     İnsan, tek başına yaşamaya elverişli olmayan, toplum içinde yaşayabilen bir yapıya sahiptir. Toplum içinde yaşarken birçok insanla etkileşim içinde oluruz. Bazen birbirimize yardım eder, zorlukları aşmakta birbirimiz yardımcı oluruz. Ancak tanımadığımız biri bize kolay kolay yardım etmez veya herhangi bir iyilikte bulunmaz. Ola ki yardım ettiğinde de çok mutlu olur ve karşılığında biz de onun için bir şeyler yapmaya çalışırız.

     En basit örneği ile bir bahçeden geçerken bahçe sahibi bize bir elma ikram edecek olsa çok sevinir ve minnet altında kalırız. Ona hemen teşekkür eder ve zamanı geldiğinde aynı şekilde ona karşılık veririz. Peki, madem bize tek bir elmayı veren birine kendimizi borçlu hissediyorsak, ona karşı bir sevgi besliyorsak onca nimeti bize hiçbir karşılık beklemeden veren Allah'ı neden sevmeyelim? Ona, verdikleri tüm nimetler için neden teşekkür etmeyelim?

Allah, bizi yoktan var etti. Doğduğumuz andan bu yana bizim koruyuculuğumuzu üstlenen bir anne verdi. Görme, duyma, tatma, koklama, işitme, dokunma duyularını verdin. Bizi sağlıklı bir şekilde yarattı. Tüm bunların ötesinde önümüze sayılamayacak kadar çok meyve, sebze verdi. Nimetlerinden faydalanabileceğimiz hayvanlar verdi. Peki, bizden para aldı mı? Elbette ki hayır. Mal da onun, mülk de onun. Mal da yalan mülk de yalan. Var biraz da sen oyalan. Allah'ın parayla pulla işi yoktur, zaten ihtiyacı da yoktur. O, saydığımız bütün nimetleri karşılıksız verdi. Karşılığında ise sadece iyi bir insan olmamızı istedi. Bununla beraber kelime-i şehadet getirerek onun varlığını kabul etmemizi, namaz kılmamızı, oruç tutmamızı, zekat vermemizi ve mali durumumuz iyiyse en azından hayatımızda bir defa hacca gitmemizi emretti.

     Tüm bunlara ‘’karşılık’’ demek ise hata olur. Allah'ın bizim namazımıza da orucumuza da ihtiyacı yoktur. Bu emirlerin her birinde yine bizler için çeşitli faydalar vardır. Namaz, temiz olmamızı, oruç sağlıklı olmamızı sağlar mesela. Zekat vermek veya Hacca gitmek ibadetlerinin bir faydası yok diyebilirsiniz. Ancak bize bu kadar nimeti veren Allah'a o kadar borcumuz da olsun yani.

Bizi en güzel şekilde yaratan, bize her türlü güzellikleri veren Allah'a iyi birer kul olmalı, onun istediği gibi iyi birer insan olmalıyız. Bu yolda da peygamberimizi örnek almalı, onun yaşadığı ahlak üzerine yaşamalıyız.

-SON-

 

Değerli takipçilerimiz Allah ile ilgili yazılar yazarak ona olan sevgimizi göstermeye çalıştık. Bu yazılardan siz de nasibinizi alırsınız umarım. Siz de Allah sevgisi ile ilgili kompozisyon örnekleri yazarak bize gönderebilirsiniz. Teşekkürler.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Allah Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Allah Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhakGVYPhl5Bo-z_UWQLDTcoZeNdXcIPUz1LGOMJm9T3BMSU45r1kMLYDFR0JpTewZ6Stur7cyQRWClYabcWY8H29KD4Uxl8tENFlNbUlBBX6K99aZB4xhxxmYYyEvcsSjacGDzl_tf9ZMG6CwUQcZAM1qOU9zRx4nXtDsTb3hyq3g6S8mYx-5cbTrwIg=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhakGVYPhl5Bo-z_UWQLDTcoZeNdXcIPUz1LGOMJm9T3BMSU45r1kMLYDFR0JpTewZ6Stur7cyQRWClYabcWY8H29KD4Uxl8tENFlNbUlBBX6K99aZB4xhxxmYYyEvcsSjacGDzl_tf9ZMG6CwUQcZAM1qOU9zRx4nXtDsTb3hyq3g6S8mYx-5cbTrwIg=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/allah-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/allah-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content