Bayram ile İlgili Kompozisyon

Bayram ile ilgili en güzel kompozisyon yazılarını sizler için hazırladık. Kısa ve uzun yazı örneklerinden istediğinizi inceleyin.

Bayram ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada hem uzun hem de kısa kompozisyon örneklerini okuyabilirsiniz. Bayram konulu yazılarda bayram coşkusu, eski bayramlar, bayramların önemi konularına değinilmiştir. Bayrak hakkında kompozisyon yazarken her bir kompozisyona güzel bir başlık seçilmiş ve yazılar giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazılmıştır. Bu yazılar aynı zamanda bilgilendirici metin ve deneme yazısı türündedir. Sizler de şimdiki bayramlar ile eski bayramlar arasındaki farklar ile ilgili düşüncelerinizi paylaşmak için yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

 

bayram ile ilgili yazılar
Bayramlar

BAYRAM

     Ulusal veya dini bakımdan önemli olan özel günlere bayram denir. Ülkemizde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere iki dini bayram vardır. Diğer bayramlarımız ise ulusal yani milli bayramlardır.

     Bayramlar, insanların, özellikle de çocukların en neşeli olduğu günlerdir. Bu güzel günlerde insanlara farklı bir enerji gelir. Herkes olduğundan çok daha neşeli ve hareketli olur. En güzel elbiseler giyilir, süslenilir. Büyükler ziyaret edilip elleri öpülür. Herkes bayramlaşır, insanlar birbirini mutlu edecek davranışlarda bulunur. Şayet küskün olanlar varsa bayram vesilesi ile bu kişiler barıştırılır.

     Bayramlarda hayatın getirdiği zorluklara bir süreliğine de olsa ara verilir. İnsanlar dinlenir ve ailelerine, yakınlarına zaman ayırır. Bu nedenle bayramların büyük bir önemi vardır. Bayramlar bizim değerlerimizdir. Bu değerleri korumak ve güzelce yaşatmak hepimizin görevidir.

-SON-

 

NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR?

     Büyüklerimizden sık sık duyarız bu soruyu: ‘’Nerede o eski bayramlar?’’ Evet, aslında bir anlamda çok haklılar. Eskiden bayramlar bayram gibi kutlanırdı. Bayram havası, bayram coşkusu tüm insanlara hakimdi. Daha günler öncesinden hazırlıklar yapılır, alışverişler yapılırdı. Çocuklara her bayram yepyeni kıyafetler alınırdı.

     Çocuklar belki de daha güneş doğmadan kendiliğinden uyanır, jilet gibi kıyafetlerini giyer sokağa dökülürdü. Büyüklerin ellerinden öpülürdü. Herkesle bayramlaşılırdı. Çocuklar babalarından harçlık almak için sıraya girer, babalarının elini öper ve aldığı harçlığı mutlulukla cebine indirirdi. Bayram coşkusu sadece küçüklerde yoktu. Büyükler de en az küçükler kadar heyecanlı olurdu. Babalar, bayram namazına gider, anneler de kahvaltıyı erkenden hazırlardı. Kimi zaman baba ile beraber misafir gelirdi eve. Hep beraber sofraya oturulur, Allah ne verdiyse yenirdi. Sonra çocuklar dışarı çıkar mahallede şeker toplardı. Ondan sonra akşama kadar oyunlar oynanır, akşam ezanı okununca evlere gidilirdi. Büyükler ziyaret edilir, hal hatırları sorulurdu. Varsa ihtiyaçları giderilirdi. Yakın zamanda bir yakınını kaybeden varsa o aile ziyaret edilir, yalnız bırakılmaz, acısı paylaşılırdı.

     Eski bayramlar şimdiki gibi yavan değildi. İnsanlar gerçekten bir bayram havasında geçirirdi o günleri. Ne yazık ki dünya değişiyor. İnsanların ihtiyaçları, düşünceleri değişiyor. Belki gün gelecek, biz de günümüzde yaşadığımız bayramların, çocuklarımızın veya torunlarımızın yaşayacağı bayramlardan çok daha güzel olduğunu ifade edip ‘’Nerede o eski bayramlar?’’ diyeceğiz.

-SON-

 

BAYRAMLARIN ÖNEMİ

     Bizim için farklı bir önemi ve değeri olan özel günlere bayram diyoruz. Bu günlerin önemi bazen milliyetçilik duygularımızdan bazen ise dini duygularımızdan gelir. Ülkemizde kutlanan iki dini bayram vardır. Bunlar Ramazan Bayramı (Şeker Bayramı) ve Kurban Bayramı’dır. Dini bayramlarımızın dışında kutladığımız beş milli bayram vardır. Bunlar ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik, Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 23 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’dür.

     Her bir bayramımızın farklı bir önemi vardır.Örneğin Ramazan Bayramı, bir ay boyunca tutulan orucun bir hediyesidir. Yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ülkemizin cumhuriyet rejimine geçerek saltanattan kurtulması, demokrasinin başlaması dolayısıyla büyük coşku içinde kutlanmaktadır. Bayram günleri diğer günlerden çok farklıdır. Bayramlarda herkeste bir coşku, heyecan ve sevinç vardır. Özellikle çocuklar, bayram günlerini iple çekmektedir.

     Doğrusunu söylemek gerekirse bu önemli günlerin değeri her geçen gün kaybedilmektedir. İnsanlar artık farklı hareket etmekte, değişen dünya düzenine ayak uydurmaktadır. Eskiden bayram dendi mi akla eğlenceler, oyunlar, buluşmalar gelirdi. Şimdi kimse kimsenin ziyaretine bile gitmiyor. Çoğu aile sadece bayram şekeri almakla kalıyor. O şekerleri toplamaya gelen belki tek bir çocuk bile olmuyor.

     Maalesef gelişen teknoloji, televizyonlar, bilgisayarlar, İnternet, akıllı telefon ve tabletler; insanın en büyük uğraşısı haline geldi. Artık iki kişi yan yana gelse herkes kendi telefonuna gömülüyor, sessizlik içinde saatlerini geçiriyor. Telefonlarımızı, adeta elimize yapışmışçasına bırakamıyoruz. Onlar olmadan bir dakika geçiremiyoruz. Sokakta koşup zıplayarak oynaması gereken çocukların ellerine bir tablet vermişiz, boyuna oturup oyun oynuyor ve hareketsiz bir hayat sürüyorlar. Bu da obezite gibi birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

     Eski bayramlarda, insanlar bayram günü çalışmaz, işlerini bırakırdı. Bayram günleri, olması gerektiği gibi dinlenir, gezer, tozar, ev ziyaretlerinde bulunulurdu. Şimdi ise birçok kişi bayramın geldiğinin farkında bile olmuyor. Aynı telaş, aynı yorgunlukları ile hayatlarına devam ediyorlar. Sanki bayram hiç yokmuş gibi...

     Birçok değerimizi zaten yitirdik. Bari zaten yılda birkaç gün olan bayramlarımızın kıymetini bilelim. Bırakalım şu akıllı telefonları. Birbirimizle konuşalım, birbirimizin dertlerini sevinçlerini dinleyelim, birbirimize destek olalım. Eğer bu şekilde devam edersek, gelecekte çocuklarımıza bayram gibi güzel bir değeri bırakmamış olacağız.

-SON-

 

Bayramın önemi ile ilgili kompozisyon örneklerimizi beğendiğinizi umarız. Sizler de bayram ile ilgili yazılar yazıp bize gönderebilir veya yorum bölümünde paylaşabilirsiniz. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz.

YORUMLAR

BLOGGER: 17
  1. Acayip iyi buradan kompozisyon alabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin IQ da 0 gerizekalı nesi iyi

      Sil
    2. Sen hiçbir insana öyle IQ'un 0 gerizekalı falan diyemezsin hem sana mı kaldı insanların düşüncelerini sorgulamak🤬😡 (╬▔皿▔)╯

      Sil
  2. Buna kısa mı diyorsunuz IQ 0
    Arkadaşlar

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Sende kimseye m@l diyemezssin

      Sil
    2. MİLLETE KÜFÜR ETME LA PİÇ KURUSU

      Sil
    3. amına kodumun bebesi kendi çok zeki insanları eleştiriyo

      Sil
    4. Siz laf söyleyemessiniz! Bu yaptığnız çok kötü 😡

      Sil
  4. çokkkkkkkkkkkkkkkk güzellllllllllllllllllllllllllllllll çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel dermişimm🥱🥱😴😴😴

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Bayram ile İlgili Kompozisyon
Bayram ile İlgili Kompozisyon
Bayram ile ilgili en güzel kompozisyon yazılarını sizler için hazırladık. Kısa ve uzun yazı örneklerinden istediğinizi inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEidq1xYwxNfTIqsY2SgrXE-96jCZvw9r3RSQyZKygT8Go8H2hcpHzqmv-h-pMr0QS4MZOnifNgz0FDjC6VGxIXU4vrg0fYAd3IiMmn7Xz55sclVzyWGBOwa87iy17TSSn4VRp9w32vYvSBUn-ph__IlJn70oS4yB4cR5UfIcBvngiw5OfSF-_ZoJkFF=w320-h134
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEidq1xYwxNfTIqsY2SgrXE-96jCZvw9r3RSQyZKygT8Go8H2hcpHzqmv-h-pMr0QS4MZOnifNgz0FDjC6VGxIXU4vrg0fYAd3IiMmn7Xz55sclVzyWGBOwa87iy17TSSn4VRp9w32vYvSBUn-ph__IlJn70oS4yB4cR5UfIcBvngiw5OfSF-_ZoJkFF=s72-w320-c-h134
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bayram-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bayram-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content