Barış ile İlgili Kompozisyon

Barış ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada barış ve barışın önemi ile ilgili yazılar derledik. Barış ile ilgili kompozisyo...

Barış ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada barış ve barışın önemi ile ilgili yazılar derledik. Barış ile ilgili kompozisyon kısa ve uzun versiyonları ile sunulmuş olup her bir kompozisyona güzel bir başlık seçilmiştir. Yine bu kompozisyonlar giriş gelişme sonuç bölümleri dahilinde yazılmıştır. Tüm sınıf seviyeleri için uygun örnekler bulunmaktadır. Sizler de barış ile ilgili bilgilendirici metin, yani deneme türünde örnekler yazarak yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

 

barış ile ilgili yazılar
Barış

BARIŞ

     Barış, insanların birbirine karşı herhangi bir kin gütmeden, birbiri ile kavgalara, savaşlara girmeden yaşamını sürdürme halidir. Barış, dünyadaki tüm insanlar için çok önemli bir kavramdır.

     Barışın olmadığı yerlerde kavgalar, savaşlar hakimdir. Savaşlar insanları yoksulluğu, mutsuzluğa ve umutsuzluğa sürükler. Barışın hakim olduğu yerlerde ise insanlar her zaman daha mutludur. Mutlu oldukları için de bilim ve sanata daha çok zaman ayırırlar; böylece dünyanın her yönden gelişimine katkıda bulunmuş olurlar.

     Dünyada barışın sağlanması biraz da bize bağlıdır. Aslında her insanın bu konuda sorumluluğu vardır. Eğer sevgiyi yayabilirsek güzel bir barış ortamı sağlayabiliriz. Bunu da ancak insanları severek sağlayabiliriz.

-SON-

 

DÜNYADA BARIŞ

     İnsanlar kocaman bir gezegende yaşasalar da ne yazık ki bu dünya onlara dar gelmiştir. Aslında gerçek anlamda bir darlık değildir bu. Dünya, bugünkü nüfusundan katbekat büyük insan yığınlarını barındırabilecek kadar büyüktür. Fakat insanların açgözlülüğü yüzünden tarih boyunca toprak kavgaları olmuş ve halen devam etmektedir.

     Geçmişte sayısız ülke kurulup yıkılmıştır. Bu ülkelerin yıkılmalarının başlıca sebebi de toprak kavgalarıdır. O devlet başka devletin topraklarına göz dikmiş, şu devlet diğer devletin topraklarını istemiş ve istenen bu topraklar için de nice savaşlar yapılmış ve yine nice insanlar hayatını kaybetmiştir. Halbuki dünya hepimize yetecek kadar büyük. İnsanların kötü kalpliliği ve açgözlülüğü barışı bitiren en önemli sebeplerdir. Ne yazık ki insanları tek tek düzeltmedikçe, her birine sevgiyi aşılamadıkça barış ortamını kurmak çok zor. Barışın egemen olduğu yerlerde insanlar daha coşkulu daha mutludur. Savaşlar ise insanları yıkıma götürmekten başka hiçbir işe yaramaz.

     Hepimiz dünya barışını sağlamak için çabalamalıyız. Buna öncelikle kendimizden başlamalıyız. Biz, herkesten önce kendimizi sevmeli, sahip olduğumuz özellikleri kabullenmeliyiz. Daha sonra ise diğer insanları içtenlikle sevip onlar için güzel şeyler yapmalıyız. Sevgi paylaştıkça çoğalan bir şeydir. Sevginin çoğaldığı yerde ise barış hakim olur.

-SON-

 

BARIŞIN ÖNEMİ

     Televizyonlarda, haberlerde neredeyse her gün yaralama, cinayet, kavga, savaş haberleri izliyor veya okuyoruz. Bu haberleri gördükçe de kendimizi ‘’Bu insanlık nereye gidiyor?’’ demekten alıkoyamıyoruz. Sahi, bu insanlık nereye gidiyor? İnsanlar neden bu kadar acımasız? Bir insan başka bir insanı gözü kırpmadan nasıl öldürebilir?

     Biz, yanlışlıkla bir karıncayı ezdiğimizde bile bir vicdan sızısı yaşarken, başka insanlar bir ana evladını hiçbir vicdan azabı çekmeden canice öldürebiliyor ve bunu anlatırken de kahkahalar atabiliyor. İnsan düşünüyor. Bu adamı kim yetiştirdi? Nasıl bir anne, nasıl bir baba büyüttü bunu? Hiç mi terbiye vermedi, ahlakı hiç mi öğretmedi; şefkatten, merhametten hiç mi bahsetmedi?

     Savaşlar, ölümler artık normal kabul ediliyor. Yanı başımızda bir devlet katliam yapar gibi masum insanları öldürüyor; ama bir devletin de gıkı çıkmıyor. Dünya barışını sağlamak için bir el uzatan olmuyor. Aksine iki devlet bir savaşa girecek olsa, diğer ülkeler onları barıştırmak, arayı bulmak yerine hemen o devletlerden birine taraf olup kendileri de bir nebze olsa nemalanmak istiyorlar. Böylece iki devlet arasında yaşanacak küçük bir savaş, çok daha büyük bir savaşa dönüyor ve bu durumda nice canlar gidiyor.

     Barış, insan mutluluğu için en önemli kavramdır. Barışın egemen olduğu bir yerde zaten sevgi ve saygı da vardır. Böyle bir ortamda insanlar birbirine karşı saygı duyar, sevgi besler, birbirine her konuda yardımcı olur. Aksi durumda ise kin, nefret ve ölüm vardır. Ne yazık ki bu kin ve nefretler bir gün bizi de bulacak ve bizi de ölüme yollayacaktır. Bir an önce harekete geçip barışı sağlamalıyız.

     Çok şükür ki ülkemiz, her zaman barıştan yana olmuştur. Herhangi bir ülke bize saldırmadığı, haklarımı ihlal etmediği sürece kimseye dokunmamışızdır. Bunda, Atatürk’ün de önemli bir rolu vardır. Atatürk, düşmanları yurdumuzdan kovduktan sonra, çok büyük bir gereklilik olmadıkça savaşlara olumlu bakmamıştır. ‘’Yurtta sulh, cihanda sulh.’’ yani ‘’Yurtta barış, dünyada barış.’’ diyerek barışın önemini vurgulamış ve artık devlet meselelerini masada halletmeyi tercih etmiştir.

     Bizlere düşen de ulu önderimizin bu düşüncesini veya dileğini her an yaşatmak ve barışı sağlamaktır. Her birimiz elimizden geleni yaptığımız takdirde istediğimiz barış ortamı da er veya geç sağlanacaktır.

-SON-

 

Barış konulu kompozisyon örneklerini okudunuz. Dileriz ki barış hakkında yazdığımız bu yazıları beğenirsiniz. Aşağıda gördüğünüz yorum kutusunu kullanarak sizler de barışın önemini anlatan yazılar, deneme yazıları yazıp bizimle anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 12

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Barış ile İlgili Kompozisyon
Barış ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgKv1t0MyjtLWZnmuUDXXsvrYSQUeX1Xxr8wLXA9lh5diYOHH3aV2Dox37tVIQBgP28UASxhHmAfysRO81m4MP2ADmyozkZTiCnyo2VcvFd129Wlo0WcB5XTV-huacdkd3caVRZNXQtR0eq81TUjBXX8yJkc8e1wgmNbQcoSIpK455UuqM7IPVWC7WC=w320-h174
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgKv1t0MyjtLWZnmuUDXXsvrYSQUeX1Xxr8wLXA9lh5diYOHH3aV2Dox37tVIQBgP28UASxhHmAfysRO81m4MP2ADmyozkZTiCnyo2VcvFd129Wlo0WcB5XTV-huacdkd3caVRZNXQtR0eq81TUjBXX8yJkc8e1wgmNbQcoSIpK455UuqM7IPVWC7WC=s72-w320-c-h174
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bars-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bars-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content