Atatürk ile İlgili Kompozisyon

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfada Atatürk’ün hayatı ile ilgili ...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfada Atatürk’ün hayatı ile ilgili kompozisyon örnekleri bulacak ve benim için Atatürk anlamının ne olduğunu sizler de okuyacaksınız. Atatürk'ü anlatan kompozisyon örnekleri kısa ve uzun olarak tutulmuş, böylece ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin tamamına hitap edecek bilgilendirici metin örnekleri oluşturulması hedeflenmiştir. Sizler de Atatürk konulu kompozisyon yazıları yazarak bize gönderebilir veya yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

 

atatürk ile ilgili yazılar
Mustafa Kemal Atatürk

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

     Atatürk, üzerinde yaşadığımız bu toprakların kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. O, ender şahsiyetlerden bir tanesidir. Ülkemiz için daima bir manevi önder olarak yaşamaya devam edecektir.

     Atatürk, vatanseverlik duygusu gelişmiş, cesur ve zeki bir insandı. Vatanı için giremeyeceği tehlike yoktu. Nitekim, Kurtuluş Mücadelesi yıllarında dönemin otoritelerini karşısına almış, ölmek pahasına da olsa ülkeyi kurtarmak için çeşitli girişimlerde bulunmuştur. Halkı bir araya getirerek kurtuluş mücadelesini başlatmak için Anadolu'nun her bir toprağını karış karış dolaşmış, gecesini gündüzüne katmıştır. İleri görüşlülüğü sayesinde geleceğin nasıl olacağını öngörmüş ve ona uygun adımları atmıştır. Ülkeyi saplandığı bataklıktan kurtarmış ve bugünkü muasır medeniyetler seviyesine çıkarmıştır.

     Atatürk bedenen ölse de kalplerimizde yaşamaya daima devam edecektir. Biz, bu ülkeyi ondan emanet aldık. Bu emanete asla ihanet etmeyeceğiz. Onun bıraktığı yerden bayrağı devralıp sürekli gelişmeye devam edeceğiz.

-SON-

 

ATATÜRK'ÜN HAYATI

     Mustafa Kemal, 1881 yılında Selanik'te Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım'ın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk eğitimine mahalle mektebinde başladı; ancak kısa bir süre süre babasının isteği ile Şemsi Efendi Okuluna yazıldı. Bu yaşlarda iken babasını kaybetti. Daha sonra Selanik Mülkiye Rüştiyesi, oradan da Selanik Askeri Rüştiyesine geçti. Bu okulunda iken matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi, ona Kemal adını verdi.

     Okulunu bitirdikten sonra Manastır Askeri İdadisine girdi. Buradaki eğitimini de başarı ile tamamladıktan sonra Harp Akademisine kaydoldu. Henüz buradaki eğitimine devam ederken önce kendisine üsteğmenlik rütbesi, daha sonra ise yüzbaşılık rütbesi verildi. Bu sıralarda Mustafa Kemal, vatan ile ilgili konulara ilgi duydu ve samimi olduğu bazı arkadaşları ile çeşitli çalışmalar yapmaya başladı. 1. Dünya Savaşı'nda ilk büyük görevini gönüllü olarak aldı. Tekirdağ’da kurulan 19. Tümen Komutanlığına getirildi. Burada çok önemli başarılara imza atarak ismini duyurmayı başardı. Dört yıl süren Birinci Dünya Savaşı'ında çeşitli cephelerde mücadele etti. Savaş sonunda ise düşman devletleri tarafından sömürülmeye çalışan ülkemizi canı pahasına korumaya çalıştı. Anadolu'yu gezerek çeşitli kongreler ve genelgeler yaptı. Anadolu halkını bir araya getirerek düşmanları püskürtmeyi başardı. 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyetin ilanı ile Mustafa Kemal cumhurbaşkanı olarak seçildi.

     Ülkenin düşmanlardan kurtarılmasından sonra sıra ülkeyi her yönüyle geliştirmeye geldi. Vefatına kadar her alanda birçok yenilikler yapıldı. 1934 yılında Soyadı Kanunu getirildi ve ona da Atatürk soyadı layık görüldü. Atatürk her yönüyle kendisini geliştirmiş cesur bir insandı. Kitap okumayı, bilim ve sanatla ilgilenmeyi çok severdi. 10 Kasım 1938 yılında yakalandığı hastalık sebebiyle aramızdan göçtü.

-SON-

 

ATATÜRK SEVGİSİ

     Sevgili Atam, iyi ki bu dünyaya senin gibi cesur, senin gibi vatanperver, zenin kadar zeki bir insan gelmiş. Ve yine iyi ki bu insan tam da zamanında bizim ülkemize gelmiş. Sen, bu toprakların kurtarıcısı oldun. Senin büyük çalışmaların ve cesaretin sayesinde bu yurttan düşmanlar kovuldu. Yine senin sayende ülkemiz gelişerek bugünkü halini aldı.

     Değerli Ata’m, senin döneminde yaşayıp seni tanımayı seninle konuşmayı çok isterdim. Seni kitaplardan okuyarak ve büyüklerimizden dinleyerek tanıdık. Tanıdıkça seni daha çok sevdik. Bir an korkmadan, kimseden çekinmeden vatanı kurtarmak için neler yaptığını öğrendik. Ülkeyi tüm geri kalmışlıklardan kurtarmak için ne kadar çabaladığını öğrendik. Kimseye boyun eğmediğini öğrendik ve seninle gurur duyduk.

     Sen her zaman bilime önem verdin. Biz de senin yolundan ilerlemeye, bilimin ışığında yaşamaya devam edeceğiz. Senin de dediğin gibi senin bu dünyadaki ömrün bitti; ancak senden miras aldığımız bu vatanı ilelebet yaşatacağız.

-SON-

 

ATATÜRK'ÜN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON

     Atatürk, iyi kişilik özelliklerinin belki de tamamını kendisinde barındırıyordu. Ancak onun dikkat çeken bazı özellikleri vardı. Atatürk her şeyden önce vatanseverdi. Vatanı için giremeyeceği tehlike yoktu. Ülkenin kurtuluşu için gece gündüz demeden çalışır, bunun için günlerce uykusuz kalırdı. Bayrak sevgisi büyüktü. Atatürk iyi bir yöneticiydi. Emri altındaki orduları hatta cumhurbaşkanlığını yaptığı ülkeyi nasıl idare etmesi gerektiğini, onu daha ileriye nasıl götüreceğini çok iyi biliyordu. 

     Atatürk ileri görüşlü bir insandı. O, geleceği kestirebiliyor ve tüm adımlarına buna göre atıyordu. Açık sözlüydü. Kimseden herhangi bir çekincesi yoktu. Söylemek istediğini olduğu gibi söylerdi. Bilime önem verirdi. Her zaman bilimin ışığında ilerler, bir ülkenin ancak çok çalışarak, bilime önem vererek ilerleyebileceğini savunurdu. Hatta ‘’Eğer bir gün benim bir sözüm bilime ters düşerse, bilimi seçin.’’ diyerek bilime verdiği önemi vurgulamıştır. Atatürk idealist bir insandı. Gelecek ile ilgili planları vardı. Planlarını gerçekleştirmek için durmadan çalışıyordu. Atatürk çok yönlü ve sanatsever bir insandı. Askeri ve siyasi yönünün dışında birçok alanla ilgilenirdi. Örneğin matematiği çok severdi, hatta kendisinin yazdığı bir geometri kitabı bile bulunmaktadır. Ayrıca, müzik, tiyatro ve benzeri sanatlara da ilgi duyardı. 

     Atatürk, iyi kalpli biriydi. O, halkını daima düşünür, halkının acısı ile hüzünlenirdi. Halkını refaha ulaştırmak için uğraşırdı. Çocukları da çok severdi. Çok zeki bir insandı. Nerede ne zaman nasıl davranacağını çok iyi bilirdi. Çok kitap okurdu. Okuduğu kitapların önemli yerlerini not alır ve aklında tutardı. Kısacası Atatürk, her yönüyle mükemmel bir insandı.

 -SON-


BENİM İÇİN ATATÜRK

Benim için Atatürk bir kahramandır. O, büyük bir şahsiyettir. Benim için en büyük komutan, en ileri görüşlü ve en cesur insandır. Bilime önem veren, hurafelerden uzak duran, modern hayatı benimsemiş ve çağına ayak uyduran bir insandır. Benim için Atatürk bir kanaat önderidir. Yolunda gidilecek, sözlerine önem verilecek ve yaptıkları kopya edilecek bir kişiliktir. Benim için Atatürk, gelmiş geçmiş en iyi devlet adamıdır. Karizmatik ve cana yakındır. Fedakarlığın timsalidir. Benim için Atatürk, güzel olan her şeydir.

-SON-

 

Beyler bayanlar, Atatürk'ü anlatan en güzel kompozisyon yazılarımızı sizin için yazdık. Atatürk ile ilgili bilgilendirici metin örnekleri sunduk ve Atatürk'ün hayatı kısa kompozisyon olarak ele alındı. Sizler de Atatürk ile ilgili güzel düşüncelerinizi bizimle paylaşabilir bu yazıya bir destek sunmuş olabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 20
  1. Cevaplasana be🤬🤬🤬🤬🤬

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık sizin sayenizde öğretmenden iyi not aldim çok sağolun

    YanıtlaSil
  3. Ben bir saattir arıyorum son olarak bu karşıma çıktı

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  5. Ben Aradım Aradım En iyi Bunu Buldum.

    YanıtlaSil
  6. Hoca uzun istiyor baya bir uzun ve bunlar uzun değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyyy hemen uzununu yazalım beyfendi töbe estagfirullah

      Sil
  7. hiç işime yaramadı gerçekten çok saçmaydı

    YanıtlaSil
  8. Atatürk ile ilgili bu neden saçma siz malmısınız Atatürk e saygı duyun lan

    YanıtlaSil
  9. Öğretmenim kompozisyon ödevi verdi.
    Çok güzel bir yazıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim adım aysima nur senin sınıfınïn adı ne aynı sınıfta mıyız merak ettim benimde verdi

      Sil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Atatürk ile İlgili Kompozisyon
Atatürk ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiKGNtIz4gVuu3igPonaioQiEQoqRahnaHdoJTd_OvgpJ7eRN2LJOQgp99jc-XzcW_UqlUlTtxlCo-EArSl1tVjTahQLlwu6swGo2tvER_3UUY3XpPiUKaYJ1_akO89GNXqKIscIrZ9LaYjY-JFJ4VsYTZNdW05wjIaFY1sToNtbNGl_3X7Y4NneaEfOw=w320-h149
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiKGNtIz4gVuu3igPonaioQiEQoqRahnaHdoJTd_OvgpJ7eRN2LJOQgp99jc-XzcW_UqlUlTtxlCo-EArSl1tVjTahQLlwu6swGo2tvER_3UUY3XpPiUKaYJ1_akO89GNXqKIscIrZ9LaYjY-JFJ4VsYTZNdW05wjIaFY1sToNtbNGl_3X7Y4NneaEfOw=s72-w320-c-h149
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/ataturk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/ataturk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content