Bayrak Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Bayrak sevgisi ve Türk bayrağı konulu en güzel kısa ve uzun kompozisyonlar sayfamızdadır.

Bayrak sevgisini anlatan yazılar yazdığımız bu sayfada bayrak sevgisi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini inceleyebilirsiniz. Sizler için bayrağın önemi hakkında yazdığımız her kompozisyona iyi bir başlık bulduk ve tüm yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde düzenledik. Zaten kelime anlamı ile düzen demek olan kompozisyonun tüm kurallarına riayet ettik. Sizler de bayrak sevgisi ile ilgili kompozisyon, deneme yazısı, bilgilendirici metin örnekleri yazarak bize gönderebilir, sitemizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz şimdi bayrağın önemi ile ilgili yazılara geçelim.

 

bayrak konulu kompozisyon
Türk Bayrağı

BAYRAK SEVGİSİ

     Bir ülkenin, milletin veya kuruluşun simgesi olarak kabul edilen, kendisine has renk ve desenleri olan kumaş parçasına bayrak denir.

     Bayrak her ne kadar fiziksel olarak bir kumaş parçası olsa da onun çok büyük bir anlamı vardır. Bir bayrakta, o ülkeyi, milleti veya kuruluşu oluşturan tüm bireylerin emeği ve hakkı vardır. O bayrağın oluşması için geçmişte çok büyük emekler verilmiş, belki de bu uğurda çok sayıda kişi canını feda etmiştir. Türk bayrağı da, uğruna yüz binlerce şehit verilen, yoksulluk ve sefalet çekilen şanlı bir bayraktır. Atalarımızın, kanıyla boyadığı, canıyla oluşturduğu Türk bayrağı bizim için çok kutsaldır.

     Türk bayrağını korumak, ona gereken değeri vermek hepimizin bir zorunluluğudur. Şehit ve gazilerimizin bize miras bıraktığı bayrağımızı her zaman göklerde dalgalandırmak hepimizin borcudur.

-SON-

 

TÜRK BAYRAĞI

     Türk bayrağı, üzerindeki ay ve yıldız desenleri beyaz, geri kalan bölümler ise kırmızı renktedir. Bu kırmızı, şehit kanlarını temsil etmektedir. Bu nedenle her Türk bireyi için çok kıymetlidir. Türk bayrağı, sonsuza kadar göklerde dalgalanacak şanlı bir bayraktır.

     Bir millet, bağımsızlığını kurmak için çaba harcar, gerekirse düşmanlarla savaşır, kanlarını döker ve bağımsızlığını kurar. Bağımsız olan her ülkenin bir bayrağı vardır. Bizim bağımsızlığımızın sembolü de al bayraktır. Bayrak kutsaldır. Eğer ille de savaşılacaksa, can alınıp veya verilecekse bu bayrak için olur; çünkü bayrak her ulusun şerefi ve namusudur. Bayrağı, şerefi veya namusu çiğnenecek bir millet ise bayrağını çiğneteceğine ölse daha iyidir. Atalarımız namusunu asla çiğnetmedi. Bayrağımızı her an göklerde dalgalandırdı. Bayrağımıza el uzatanlara dünyayı dar etti. İşte, bu yüzden bayrak bizim en hassas noktamızdır. Onu, canımızdan bile daha önemli tutarız.

     Bir gün Türk bayrağına birisi el uzatacak olursa, canımız pahasına da olsa onu korumalıyız. Biz al sancağı atalarımızdan sadece emanet aldık. Onu torunlarımıza, yani gelecek nesillere miras bırakmak da bizim görevimizdir. Türk bayrağı göklerdedir.

-SON-

 

AL SANCAK

‘’Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’’

     Ne güzel söylemiş değil mi Mehmet Akif? Evet, korkmayın. Ülkemizdeki son kişi bile canını vermeden, göklerde dalgalanan bayrak, yine dalgalanmaya devam edecek. Bayrak üstüne nice şiirler yazılmış, nice türküler söylenmiştir. Hepsi de bayrağın ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu vurgulamaktadır. Türk milleti için bayrak, vatan, toprak, namus kutsaldır. Bu değerlerden herhangi birine el veya dil uzatan herkesin elleri kesilir, dili koparılır. Bunun yanında her ülkenin bayrağı kutsaldır ve kimsenin bayrağına el de uzatılmaz, dil de uzatılmaz.

     Hiçbir millet yoktur ki bayrağını kolay kazanmış olsun. Her millet, kendince mücadeleler vermiş, kendince şehitler vermiştir. Ancak uğruna bu kadar acı çekilen, sefalet görülen bir bayrak varsa o da Türk bayrağıdır. Özellikle Birinci Dünya Savaşı sıralarında, ülkemizin her bir yanı düşmanla sarılmıştı. Düşmanlar kendi aralarında topraklarımızı bölüşmüş, ülkemizi tamamen ortadan kaldırmanın planlarını yapmıştı. Ancak hesap etmedikleri bir şey vardı: Bilmiyorlardı ki Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle; yaşlısıyla, genciyle; zenginiyle, fakiriyle bu bayrağı canı pahasına koruyacaktı.

     Nitekim de öyle oldu. Halk sefalet ve yoksulluk içindeydi. Yıllarca süren savaşlar herkesi bitkin düşürmüştü. Ancak söz konusu bayrak ve vatan olunca elden ne gelirdi? Ölmek pahasına da olsa savaşmaya, mücadele etmeye devam edilecekti. Kars’ta, yani Sarıkamış’ta donan 90 bin askerimiz bu uğurda şehit olmadı mı? Çanakkale’de yitirdiğimiz 250 bin askerimiz bunun için şehit olmadı mı? Nene Hatunlar, Şahin Beyler, Sütçü İmamlar, Elifçikler, Mehmetçikler bu uğurda mücadele etmedi.

     Yediyordu Elif kağnısını / Kara geceden geceden / Sankim elif elif uzuyordu, inceliyordu / Uzak cephelerin acısıydı gıcırtılar / İnliyordu dağın ardı, yasla / Her bir heceden hecede... Evet, dağın ardında yas vardı, savaş vardı, ölüm vardı; anadan, yardan, sıladan ayrılık vardı. Mehmetçikler savaşıyordu. Elif gibi gencecik kızlar ise çeyizlerini hazırlamak yerine cepheye mermi taşıyordu. Erkeği kızı yoktu bu işin. Vatan vardı sadece. Bayrak vardı. Gerisi teferruattı.

     Kolay kazanılmadı bu vatan. Göndere kolay dikilmedi bu bayrak. O zaman kimin haddine ona el uzatmak. Bayrağı korumak hepimizin borcu. Çünkü o sadece bizim değil. O, bizden yüzlerce, belki binlerce yıl sonra doğacak olanların. Nasıl ki biz bu bayrağı bizden çok önceleri yaşayanlardan aldıysak, yine bizden çok sonra doğacak olanlara bırakacağız. Bu bayrak bizim. Bu bayrak hepimizin.

-SON-

 

Bayrak sevgisi, bayrağın önemi, Türk bayrağının değeri konulu kompozisyon örneklerimizi okudunuz. Umarız ki yazıları beğenmişsinizdir. Bayrak ile ilgili kompozisyon yazarak siz de yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Şayet bayrak ve vatan konulu bu yazılarımızı beğendiyseniz lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşın. Esen kalın.

YORUMLAR

BLOGGER: 8

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Bayrak Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Bayrak Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Bayrak sevgisi ve Türk bayrağı konulu en güzel kısa ve uzun kompozisyonlar sayfamızdadır.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgrD7ScxD-gM5O5wMPpASI9r6KL9xEy9aj-OlFvSyrl43EhzoD_oxMy3vX_qnOBDUcoDWTsV0jlMe9wZzZScCiEB7iOY3Hj6kD4d5jXUx45_wA0HpzyHYHMq1d5ZotjIB_lOEUHxk-LcWZZ46Kz1eZ6skH3Buw44TPxMTVYukz5JZ1myME6rxYCOXXA=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgrD7ScxD-gM5O5wMPpASI9r6KL9xEy9aj-OlFvSyrl43EhzoD_oxMy3vX_qnOBDUcoDWTsV0jlMe9wZzZScCiEB7iOY3Hj6kD4d5jXUx45_wA0HpzyHYHMq1d5ZotjIB_lOEUHxk-LcWZZ46Kz1eZ6skH3Buw44TPxMTVYukz5JZ1myME6rxYCOXXA=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bayrak-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bayrak-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content