Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon

Bağımsızlık ile ilgili kompozisyon yazıları örneklerini sunduğumuz sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfada bağımsızlık ile ilgili yazıları okuyab...

Bağımsızlık ile ilgili kompozisyon yazıları örneklerini sunduğumuz sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfada bağımsızlık ile ilgili yazıları okuyabilir, bağımsızlık nedir, bağımsızlık neden önemlidir gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Bağımsızlık ile ilgili bilgilendirici metin özelliğindeki bu yazılar kısa ve uzun haliyle yazılmıştır. Bağımsızlık konulu yazı örneklerine birer başlık seçilmiş ve kompozisyonlar giriş gelişme sonuç bölümleri dahilinde yazılmıştır. Faydalı olması dileğiyle.

 

bağımsızlığın önemi
Bağımsızlık

BAĞIMSIZLIK

     Bağımsızlık, kelime anlamı ile, kimseye veya hiçbir yere bağlı olmadan özgürce yaşama durumudur. Genel anlamda ise bir ülkenin, başka bir ülkenin himayesi ve boyunduruğu altında olmadan varlığına devam etmesidir.

     Bağımsızlık, bir toplum için vazgeçilmez ilkelerden birisidir. Tam bağımsız olmayan bir millet veya ülke kalkınamaz, istediği refaha ulaşamaz. Bu nedenle her toplum, bağımsızlığı için mücadele etmeli ve hiçbir devlete bağımlı veya bağlı olmamalıdır.

     Bağımsızlık için gerekirse savaşlar yapılır, canlar verilir. Bağımsız olmayan bir ülkenin insanları da tam anlamı ile özgür değildir. Bu nedenle bağımsızlığa önem verilmeli ve bağımsız olmak için gereken her şey yapılmalıdır.

-SON-

 

BAĞIMSIZLIĞIN ÖNEMİ

     İnsanlığın varlığından bu yana sayısız devlet kurulup yıkılmıştır. Hala varlığını devam ettiren yüzün üzerinde de devlet bulunmaktadır. Bu devletlerin büyük bir kısmı tamamen bağımsız iken, geri kalmış, ilerleyememiş bazı ülkeler ise başka güçlü devletlerin himayesinde yaşamaktadır.

     Bağımsızlık, bir devletin iç ve dış işlerinde tamamen özgür olması, istediği gibi hareket etmesi, istediği devletlerle istediği zaman çeşitli ilişkiler kurmasıdır. Tam bağımsız bir devlet, yaptığı herhangi bir şeyden dolayı hiçbir devletin onayını almak veya ona hesap vermek durumunda değildir. Bağımsızlık, kolay kazanılan bir şey değildir. Eskiden beri devletler bağımsızlıklarını kurmak için savaşmışlar, kan dökmüşler, ölmüşler ve her türlü mücadeleye girişmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti de tam bağımsız bir ülkedir ve bu bağımsızlığı kolay elde etmemiştir. Özellikle 1. Dünya Savaşı'nda çok sayıda şehit vermiş ve Anadolu halkı bu yolda nice yıllar sefalet içinde yaşamak zorunda kalmıştır. Sadece Çanakkale Savaşı'nda bile verdiğimiz şehit sayısı iki yüz elli binin üzerindedir. Düşünün ki şu anda bile birçok Anadolu şehrinin toplam nüfusu bile bu kadar değildir.

     Atalarımız, bu toprakları korumak, torunlarına yani bizlere bırakmak için şehitlik mertebesine ulaştılar. Bunun karşılığında bize tam bağımsız bir ülke bıraktılar. Onlara çok şey borçluyuz. Anlardan emanet aldığımız tam bağımsızlığı bizler de torunlarımıza miras bırakmalı, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet tam bağımsız bir şekilde yaşatmaya devam etmeliyiz.

-SON-

 

BAĞIMSIZLIK NEDEN ÖNEMLİDİR?

     Bir milletin yaşayabilmesi için özgürlük ve bağımsızlık sahibi olması gerekir. Özgür ve bağımsız olmayan bir milletin kesin olarak varlığını sürdürdüğünü söylemek mümkün değildir. Bir ulus ‘’Ben de varım.’’ Diyorsa, tam bağımsız olduğunu da kanıtlamak zorundadır. Ne yazık ki nice devlet vardır ki görünüşte bağımsız olmasına rağmen gerek iç işlerinde gerekse de dış işlerinde başka ülkelere bağımlıdır. Bu ülkeler, bağımlı oldukları ülkelerin baş yöneticilerden izin veya rıza almaksızın hiçbir iş yapamazlar, özgür hareket etmekten korkarlar. Bu toplumlar hastalıklı ve korkak toplumlardır.

     Türk milleti, bağımsızlığına düşkün bir millettir. Türk milleti için esaret altında olmak, ölmekten beterdir. Bunun içindir ki tarihin tüm zamanlarında Türkler ya tamamen bağımsız olarak yaşamış ya da sürekli savaş içinde olmuştur. Yakın tarihimizde gerçekleşen dünya savaşlarında da maalesef yurdumuz tam bağımsızlığını yitirme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ancak Türk halkının özgürlük ve bağımsızlığa olan düşkünlüğü sayesinde bu mümkün olmadı. Halen tam bağımsız bir ülke olarak hayatımızı devam ettiriyoruz. Türk milletinin bağımsılığını kazanmasında en önemli kişiliklerden birisi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Hatta en önemlisidir. Mustafa Kemal’in şu sözü çok manidardır: ‘’Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.’’ Gerçekten de öyle oldu. Dünya savaşlarında Anadolu halkı, azimli ve kararlı bir tutum sergileyerek düşmanı yurttan kovdu. Bunun için nice şehitler verildi; ancak tam bağımsızlığa ulaşıldı.

     Bağımsızlık, sonradan kaybedilebilen bir olgudur. Şayet ülkeler yeterince kendisini geliştiremez ve muasır medeniyetlerin gerisinde kalırsa, güçlü devletlerin saldırısına maruz kalıp bağımsızlığını yitirebilir. Bunun bilincinde olmalı ve ülkemizi korumak için çok çalışmalıyız. Bugün en gelişmiş ülkeler, en çok çalışanlardır. Biz de çalışıp ülkemizi kalkındırdığımız sürece Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsız bir ülke olarak yaşamaya devam edecektir.

-SON-

 

Bağımsızlık ve bağımsızlığın önemi ile ilgili yazdığımız yazıları beğendiğinizi umarız. Tekrar hatırlatalım: Bağımsızlık ile ilgili deneme veya bağımsızlık konulu bilgilendirici metin arıyorsanız bu kompozisyonlar sizin için uygundur. Sizler de bağımsızlık hakkında kompozisyon örnekleri yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 9
  1. Bence gayet iyi uzunlukta. Affedersiniz ama kolaysa siz yazın. Nerden baksanız 2 paragraf yani.(ÇoK kIsA)

    YanıtlaSil
  2. never ever you change of my nigga

    YanıtlaSil
  3. Güzel ama biraz kısa ama ben beğendim çünkü benim sadece 1 dakikalık bir konuşma yapmam gerekiyordu o yüzden bı kaç yeri atladım ama ben çok beğendim

    YanıtlaSil
  4. Ben çok bağendim ama biraz kısa

    YanıtlaSil
  5. Güzel ama biraz kısaydı doğrusu

    Sonuç olarak güzel

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon
Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjIlnE7RxNkM0IHNcxiqfYRkmN-XvTWB0Y8LyUQJ30nYjLsYiXgAUGZKtILg6CIMGt8ydhzNjv3qA7dWxl7SlTbPhETrMyH2aZwjPnD5HGKLtN-rGBUCHvUcjvfN6q3zhr4kJ-wtiI0z84Zh_o6xbI3meDj26Mok_odgl3MOdqzHTQWxYCxaVURdm_lDw=w320-h174
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjIlnE7RxNkM0IHNcxiqfYRkmN-XvTWB0Y8LyUQJ30nYjLsYiXgAUGZKtILg6CIMGt8ydhzNjv3qA7dWxl7SlTbPhETrMyH2aZwjPnD5HGKLtN-rGBUCHvUcjvfN6q3zhr4kJ-wtiI0z84Zh_o6xbI3meDj26Mok_odgl3MOdqzHTQWxYCxaVURdm_lDw=s72-w320-c-h174
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bagmszlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/11/bagmszlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content