Kötülük ile İlgili Kompozisyon

Kötülük ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizden okuyabilirsiniz.

Kötülük ile ilgili kompozisyon örneklerini sunduğumuz bu sayfada sizler için kısa ve uzun kompozisyon yazılarını başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sunduk. Sizler de kötülükle ilgili bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri oluşturup bize gönderebilirsiniz.

 

kötülük hakkında kısa kompozisyon
Kötülük

KÖTÜLÜK (Kısa Kompozisyon)

     Kötülük; bir insana, hayvana veya bitkiye zarar verecek söz veya davranışlarda bulunmaktır. İyilik ve kötülük birbirine zıt kavramlardır. İyilik mutluluk getirirken, kötülük her zaman mutsuzluk getirir.

     Biz insanlar, bu dünyada diğer canlılarla iç içe bir hayat sürüyoruz. Yaptığımız güzel işlerden de kötü işlerden de insanlar ve diğer canlılar etkileniyor. Kötü şeyler yaptığımızda o canlılar zarar görüyor. Hiç kimse kötülükle bir yere varamaz. Kötülük yaparak bu dünyayı yaşanmaz hale getiririz sadece. Bundan biz de etkileniriz. Zaten bu hayatta kısacık bir ömrümüz var. İyilikler yapmak varken kötülük yapmak, canlılara zarar vermek akıl işi değildir. Kötü insanları kimse sevmez ve onlar toplum tarafından dışlanır.

     İnsanlara, hayvanlara, doğaya asla zarar vermemeliyiz. Hayatımız boyunca kötülükten uzak durup iyilik yapmalıyız. Bir insana, hayvana, hatta bitkiye yardım etmeli, üzerinde yaşadığımız dünyayı güzelleştirmeliyiz.

-SON-

 

KÖTÜLÜK (Uzun Kompozisyon)

    Çoğu kişi insanları dinlerine, dillerine, milletlerine veya mal varlığına göre sınıflara ayırır. Benim için insanlar sadece ikiye ayrılır: İyi insanlar ve kötü insanlar. Bu ikisi dışında benim için dili, dini, inancı ne olursa olsun tüm insanlar eşittir. Benim için üstünlük sadece yapılan iyilikledir. Kötü insanlar ise her zaman daha aşağıdadır.

    İnsanlar doğduklarında içlerinde kötülük de iyilik de yoktur. Ancak büyüyüp geliştikçe çevrelerinden gördüklerini kişilik haline getirmeye başlarlar. Eğer bir insan iyi bir şekilde yetiştirilmezse, ona terbiye verilmezse, iyilik ve kötülük kavramları öğretilmezse o insanda kötülük duygusu oluşmaya başlar. Böyle bir insan, çevresindekileri üzmekten zevk alır. Oysa kendisine iyiliğin ne kadar önemli bi erdem olduğu öğretilen biri hiçbir canlıya zarar vermez ve çevresiyle iyi geçinir.

    Ne yazık ki günümüzde insanlar iyilikten yavaş yavaş uzaklaşıp kötülüğe doğru gidiyor. Haberlerden, şuradan buradan duyduğumuz cinayetler, kavgalar, savaşlar hep kötülükten kaynaklanıyor. Ancak kötü bir insan başka bir insanı öldürebilir veya kötü bir insan bir hayvana işkence edebilir. Doğaya zarar verenler, onu kirletenler, ormanları yakanlar, yaş ağaçları kesenler hep kötü insanlardır. İçlerinde iyilikten zerre kalmamış insanlardır. Böyle insanların varlığı ise dünyamızı daha da yaşanmaz bir yer haline getiriyor.

     İyilik iyiliği, kötülük ise kötülüğü doğurur. Eğer bir insana iyilikte bulunursanız o da size iyilikte bulunur. Kötülük yaparsanız da karşılığında yine kötülük bulursunuz. Bu dünyada her insanın, her hayvanın ve her bitkinin yaşam hakkı vardır. Bu hakkı onlardan almak, onların varlıklarına zarar vermek kötülükten başka bir şey değildir. Kötülüğü bitirmek, yine iyi insanlara kalmıştır. Eğer iyi insanlar iyiliği yayarsa, kendi çocuklarını da iyi insanlar olarak yetiştirirse kötülük zamanla yerini iyiliğe bırakacaktır.

    Kötülük yaparak hiçbir şey kazanamayız; aksine çok şey kaybederiz. Kötülük tohumlarını ektiğimizde meyvesi mutlaka bir gün bizi de zehirleyecektir. Her zaman bunun bilincinde olmalı ve kötülükten uzak durmalıyız. İyilikler yaparak bu güzel erdemi tüm insanlar arasında yaymalıyız.

-SON-

 

Kötülükle ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de kötülük hakkında duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümü aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 6

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Kötülük ile İlgili Kompozisyon
Kötülük ile İlgili Kompozisyon
Kötülük ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizden okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjUYDxTbqcS4gRsqv9QGgRxpzR1_Yw6s1hEGWL7VKV2Epc2gTott_psKOeKiPYI6LI-ZBEZ6YVUNnxmufg8JZXqlNoJPeobD_jcbJbnawpl1wlACV_qyBo74RVe8gSIdumkgiJvkLD5S8YZmu62U3I8P5yHfGGuSefNRuYxH1259nO-m03GvHIQcZBA=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjUYDxTbqcS4gRsqv9QGgRxpzR1_Yw6s1hEGWL7VKV2Epc2gTott_psKOeKiPYI6LI-ZBEZ6YVUNnxmufg8JZXqlNoJPeobD_jcbJbnawpl1wlACV_qyBo74RVe8gSIdumkgiJvkLD5S8YZmu62U3I8P5yHfGGuSefNRuYxH1259nO-m03GvHIQcZBA=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/kotuluk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/kotuluk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content