Korku ile İlgili Kompozisyon

Korkularımızı anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Korkularımız ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada kısa ve uzun kompozisyon örneklerini başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile ele aldık. Sizler de korku ile ilgili bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri yazıp bize gönderebilirsiniz.

 

korku ile ilgili kompozisyon
Korkularımız

KORKU (Kısa Kompozisyon)

     Korku, karşılaştığımız veya karşılaşabileceğimizi düşündüğümüz tehlikeli bir durumdan duyduğumuz kaygı olarak tanımlanabilir.

     Korku, insanların yaşama şevkini kıran, istedikleri gibi hareket etmesini önleyen, onları adeta esir alan kötü bir duygudur. Korkularımız yüzünden yapmak istediğimiz birçok şeyi yapamaz veya yapmak istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalırız. Her insanın içinde belli şeylere karşı korku vardır; ancak bazı insanlar bu korkularını yenebilme gücüne sahiptir. Bu insanlar korkularını yendiklerinde daha mutlu ve daha özgür bir hale gelirler. Korkularımız, başarılarımızı da engellemektedir. İçinde korku olan insanlar birçok konuda geri durmakta ve istediğini yapamamaktadır.

     Korkularımızı yenmenin en iyi yolu, onların üstüne gitmektir. Eğer korkularımızın üzerine gider, onlarla savaşırsak o korkumuzu yenebiliriz.

-SON-

 

KORKU (Uzun Kompozisyon)

     İnsan olmanın gereği olarak birçok duyguya sahibiz. Bu duygulardan bazıları iyi duygular olduğu için bize mutluluk getirirken; kötü duygular ise mutsuzluk getirir. Sahip olduğumuz kötü duygulardan bir tanesi de korku duygusudur. Korku, her insanda mevcut olmakla beraber, bazılarında daha az ve bazılarında ise daha fazladır.

     Korku, bir nesne, bir varlık, bir kişiye duyulabileceği gibi bir durum veya olaya karşı da hissedilebilen bir duygudur. Kimi korkularımız gerçek bir tehlikeye karşı iken, kimi korkularımız tamamen yersiz ve hayali korkulardır. Örneğin yılan korkusu gerçek bir tehlikeye karşı duyulan bir korkudur. Bu korkunun bir miktar olması da zararlı değil, aksine faydalıdır. İçinde yılan korkusu olan biri, bu korkusu sayesinde yılanların bulunduğu ortamdan uzak durur, böylece korunmuş olur. Ancak bazı korkularımız vardır ki tamamen kendi iç dünyamızla ilgili yersiz korkulardır.

     Örneğin evin içinde karanlıktan korkmak buna örnektir. Işık açık da olsa, kapalı da olsa değişen bir şey yoktur. Yani ışığı kapattığınızda herhangi bir tehlike gelecek değildir. Biz, sadece kendi hayal dünyamızda bazı saçma senaryolar kurup tehlike ile karşılaşacağımızı düşünürüz. Halbuki böyle bir durum söz konusu değildir. Böyle yersiz korkularımızı muhakkak yenmemiz gerekir. Aksi takdirde hayat bizim için yaşanamaz hale gelecektir. İnsanlar isterse korkularından kurtulabilir. Bunun için en iyi yöntem ise korkularımızla savaşmak ve korkularımızın olduğu ortamlara girmektir.

     Karanlıktan korkanlar bu korkularını en iyi karanlıkta kalarak yenebilirler. Eğer karanlık korkunuz varsa ışıkları kapatın ve korksanız bile dayanın ve açmayın. Karanlık olmasına rağmen herhangi bir tehlike ile karşılaşmadığınızı görüp bu korkunuzu kısa sürede yenebileceksiniz. Korkularımızı bazen de kendimiz oluştururuz. Örneğin çocuklar, kendi aralarında korku veren hikayeler anlatırlar, oradan buradan duydukları uydurma hikayelere inanırlar ve içlerinde korku duygusunu oluştururlar. Bu nedenle çocukların yanında öyle şeylerden bahsetmemek gerekir.

     Her insanın içinde korku vardır. Elbette tehlikeli durumlara karşı duyduğumuz korku faydalıdır ve tedbir almamızı sağlar; ancak boş korkularımızı mutlaka yenmeli, onların esaretinden kurtulmalıyız. Bunu yapamazsak korkularımızın esiri haline gelir ve üretmekten uzaklaşırız. Korkmayın, korkularınızla yüzleşin.

-SON-

 

Korkunun zararları, korkunun insanlar üzerindeki etkilerini anlatan kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de korkularımız konulu yazılar yazarak bunları yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 7

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Korku ile İlgili Kompozisyon
Korku ile İlgili Kompozisyon
Korkularımızı anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj_ov-7AkRWwWdE0BoY12hRotljvAoP55bfqeBOV9VOAAeoeQkTbw-V1hOb3LOoPjP-3zMLi0d7PmsU1BhCT51mDBLGJX6bTHb49-gJymFzzuOwDoSSZjnrdZNyXJPegisGhalvNZ9crIJQLTA-C8ilJfz2Tri-SECwCCSRh_0NqvnztEPFaqwvrals=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj_ov-7AkRWwWdE0BoY12hRotljvAoP55bfqeBOV9VOAAeoeQkTbw-V1hOb3LOoPjP-3zMLi0d7PmsU1BhCT51mDBLGJX6bTHb49-gJymFzzuOwDoSSZjnrdZNyXJPegisGhalvNZ9crIJQLTA-C8ilJfz2Tri-SECwCCSRh_0NqvnztEPFaqwvrals=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/korku-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/korku-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content