İletişim ile İlgili Kompozisyon

Etkili, sağlıklı ve olumlu iletişim hakkında kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan inceleyin.

İletişim ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada kitle iletişim araçları, sağlıklı, olumlu ve etkili iletişim ile iletişimin önemi üzerinde durduk. İletişim konulu yazıları başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile ele aldık. Sizler de iletişim hakkında kısa veya uzun bilgilendirici metin, makale veya deneme yazısı örnekleri oluşturarak bizlere gönderebilirsiniz.

 

sağlıklı iletişim kompozisyon
Etkili İletişim

İLETİŞİM

     İletişim, insanların duygu ve düşüncelerini birbirine aktarmasıdır. En temel iletişim unsuru dildir. İnsanlar, dil sayesinde her türlü duygu ve düşünceyi birbirine aktarabilir;ancak dil dışında da bazı iletişim yöntemleri vardır.

     İnsanlar, var olduklarından beri birbiriyle sürekli iletişim halinde olmuştur. Teknolojinin gelişmediği dönemlerde yan yana bulunan insanların iletişim kurması mümkünken, uzaktaki insanlarla iletişim kurmak biraz zordu. İlk insanlar dumanla veya evcilleştirdikleri bazı kuş türleri ile uzaktaki kişilerle de iletişim kurmaya çalışıyordu. Elbette böyle bir iletişim etkili değildi. Ancak teknolojinin ilerlemesiyle hayatımıza kitle iletişim araçları girdi; böylece artık dünyanın öbür ucundaki başka insanlarla bile anında iletişim kurabiliyoruz.

     Günümüzün en önemli iletişim araçları telefon, bilgisayar, televizyon gibi cihazlar oluşturuyor. Bu araçlar sayesinde bütün insanlarla sesli, yazılı veya görsel iletişim kurabiliyoruz.

-SON-

 

ETKİLİ, SAĞLIKLI VE OLUMLU İLETİŞİM

     Dili kullanarak sözlü veya yazılı olarak insanlarla iletişim kurabiliriz. Bu iletişim kimi zaman yüz yüze kimi zaman ise uzaktan yapılır. Buna bir anlamda haberleşme de diyebiliriz. Haberleşmenin veya yalnızca iletişimin sağlanması için özel şartlara gerek yoktur; ancak söz konusu sağlıklı, olumlu ve etkili iletişim ise bazı hususlara dikkat etmek gerekir.

     İnsanların yaşadığı en büyük sorunlardan biri etkili iletişim kuramamalarıdır. Sağlıklı bir iletişimin olmadığı bir toplumda insanların birbirinin duygu ve düşüncelerini anlaması zor olur; bu da beraberinde bazı olumsuzlukları getirir. Örneğin anne veya babaların, çocukları ile nasıl bir iletişim kurmaları gerektiğini çok iyi bilmeleri gerekir. Sadece konuşmak iletişim olabilir; ama bu, etkili ve olumlu iletişim anlamına gelmez. Etkili ve sağlıklı bir iletişimde karşı taraf bizi anlamalı, neyi niçin istediğimizi bilmelidir. İnsanlarla iletişim kurarken kaba bir dilden uzak durmalı daima yapıcı bir dil kullanmalıyız. Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır derler. Biz de insanları ikna etmek için tatlı dilin etkisinden faydalanmalıyız.

     Etkili iletişim eğitim hayatında da çok önemlidir. Bir öğretmen, öğrencileri ile; öğrenciler ise öğretmenleri ile nasıl iletişim kurabileceğini bilmelidir. Etkili bir iletişim yoluyla insanları istediğimiz şekilde yönlendirebiliriz. Tüm insanlarla iyi bir iletişim kurmalı, insanları incitecek söz ve davranışlardan uzak durmalıyız.

-SON-

 

İNSANLAR KONUŞA KONUŞA, HAYVANLAR KOKLAŞA KOKLAŞA ANLAŞIR

       İletişim deyince akla gelen ilk sözlerden biri “İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır.” sözüdür. Evet, insanlar konuşa konuşa anlaşır. Her şey konuşularak halledilebilir. Konuşarak halletmek yerine kavga etmeye, savaşmaya hiç gerek yoktur.

     İnsanları hayvanlardan ayıran en önemli özellikler onların düşünebilmesi ve konuşabilmesidir. Elbette hayvanlar da kendi aralarında iletişim kurmak için bazı özelliklere sahiptir; ancak onların iletişimi sınırlıdır ve iç güdüseldir. Hayvanlar, zamanla dillerini geliştirme imkanına sahip olamazken, insanlar dillerini değiştirip geliştirebilirler. En önemli iletişim yöntemi dili kullanmaktır. Dili sözlü veya yazılı olarak kullanırız. İster konuşur istersek de duygu ve düşüncelerimizi yazı yoluyla aktarabiliriz. Ancak iletişimi hangi yolla kurduğumuzdan çok, ne kadar etkili ve sağlıklı bir iletişim kurduğumuz önemlidir. Bu nedenle iletişim kurarken bazı şeylere dikkat etmemiz gerekir. Büyüklerimizle, küçüklerimizle nasıl konuşulması gerektiğini iyi bilmeliyiz. Yine karşımızdaki insanın özelliklerine göre iletişimimiz farklı olabilir. Örneğin bir çocuğa tehditle bir şeyler yaptırmanız mümkün olabilir belki; ancak bir yetişkine bu fayda etmeyebilir. İnsanlarla her zaman güzel konuşmalı, nazik olmalıyız.

     Eğer etkili bir iletişim kurarsak insanları ikna etmek daha kolay olur. Tatlı dil kullanmanın insanlar üzerindeki etkisi büyüktür. Güzel konuşmayı, etkili iletişim kurmayı bilen bir insan kavgaya, kargaşaya ihtiyaç duymaz.

-SON-

 

İletişim ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de etkili iletişim hakkında fikirlerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: İletişim ile İlgili Kompozisyon
İletişim ile İlgili Kompozisyon
Etkili, sağlıklı ve olumlu iletişim hakkında kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiqcCAAvQ_voRSdnQxx4Y6ggFEDeNsFQCyQS97wEiY0Tq-nKU_xoLa79gg9W264QPphewhjVpyf16W4LJd82Sr5HBOiUl91ZkTHoNqLt03eYyqbEeCV-ZNGqA57EQQR8rC_iL7yCIGjkzVSBrr48vZQsk8WNOgtrZAmKtPJUrIhCzXm529-W5UGmUGq=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiqcCAAvQ_voRSdnQxx4Y6ggFEDeNsFQCyQS97wEiY0Tq-nKU_xoLa79gg9W264QPphewhjVpyf16W4LJd82Sr5HBOiUl91ZkTHoNqLt03eYyqbEeCV-ZNGqA57EQQR8rC_iL7yCIGjkzVSBrr48vZQsk8WNOgtrZAmKtPJUrIhCzXm529-W5UGmUGq=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/iletisim-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/iletisim-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content