Hobiler ile İlgili Kompozisyon

Hobi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyun.

Hobilerimiz ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada kısa ve uzun yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde sunduk. Sizler de hobileriniz ile ilgili kompozisyon örnekleri yazıp yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. İyi okumalar.

 

hobilerle ilgili kompozisyon
Hobi

HOBİLERİM (Kısa Kompozisyon)

     Yapmaktan zevk aldığımız, boş vakitlerimizde onlarla zaman geçirdiğimiz iş ve uğraşılara hobi diyoruz. Herkesin yapmaktan hoşlandığı hobileri vardır. Hobiler insana huzur ve mutluluk verir. Zamanını boşa harcamasını engeller. Aynı zamanda hem vücut sağlığına hem de ruh sağlığına iyi gelir.

     Benim de yaparken çok eğlendiğim hobilerim var. Yürüyüş yapmak, puzzle yapmak, bisiklet sürmek, eski paraları ve ilginç taşları toplamak en önemli hobilerimdendir. Ancak benim için en eğlenceli ve faydalı hobi kitap okumaktır. Kitap okurken aldığımız zevki hiçbir hobimde alamadığımı söyleyebilirim. Bu yönüyle tam bir kitap kurduyum. Ne bulursam okurum. Romanlar, hikayeler, masallar, şiirler ve düşünce kitaplarını okurum. Kitap okurken önemli gördüğüm şeyleri not alırım, böylece onları arada bir tekrar ederek hafızamda kalıcı olmasını sağlarım.

      Hobi edinmek insanı her yönüyle geliştirir. Stresle başa çıkmanın en güzel yolu hobi edinip zamanı verimli kullanmaktır. Sizler de bir enstrümanı çalmayı, bir sanat dalı ile ilgilenmeyi, doğaya yürüyüş yapmayı veya hoşunuza giden başka bir uğraşıyı hobi edinerek daha mutlu bir yaşam sağlayabilirsiniz.

-SON-

 

HOBİLERİM (Uzun Kompozisyon)

     Bu hayattaki sorumluluklarımız ve yaptığımız işler bazen bizi bunaltacak hale gelir. Çoğu insan ne yazık ki sevmediği işlerde çalışmak, mutlu olmadığı meslekleri yapmak zorundadır. Sevmediğimiz bir işi yapmak zorunda olmak ise insana ancak mutsuzluk verebilir. Bu nedenle her insan aynı zamanda severek yaptığı bir şeylerle de uğraşmak ister.

   İşte mesleğimiz dışında yaptığımız, bize mutluluk veren uğraşılar hobilerimizdir. Her insanın ilgi ve yetenekleri farklı olduğu için hobileri de farklıdır. Bazı insanlar doğaya düşkün olduğu için daha çok doğa ile ilgili hobiler edinirken, bazıları bulmacaları, bazıları kitap okumayı, bazıları spor dallarını, bazıları ise sanat dalları ile uğraşmayı hobi haline getirir. Hangi alanla ilgili olursa olsun bütün hobiler kişiye zevk verir.

     Ben de tam bir doğa aşığı olduğum için hobilerim de doğa ile ilgili. En sevdiğim şey doğa yürüyüşleri yaparak fotoğraf çekmektir. Bu yürüyüşlerimde karşılaştığım hayvanları, bitkileri, çiçekleri çeker bu fotoğrafları arşivlerim. Dağcılık da sevdiğim bir hobidir. Ancak ben öyle uçurumlu dağlara tırmanıştan bahsetmiyorum. Yürüyerek zirvesine ulaşabileceğim dağlarda gezmeyi seviyorum sadece. Kamp kurmak da en sevdiğim uğraşlardan birisidir.

     Bunların yanında müzik ile ilgili hobim de var. Gitar çalmayı çok seviyorum. Boş zamanlarımda gitar çalarak eğleniyorum. Bir şarkıyı düzgün çaldığım veya yeni bir melodi ürettiğim zaman çok mutlu oluyorum. Elbette tüm bu hobilerimin yanında bana her yönüyle fayda sağlayan kitap okumayı da en büyük hobilerim arasında sayıyorum. Nereye gidersem gideyim yanımda bir kitabımı taşır ve fırsat buldukça onu okurum. Yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyorum.

     Hobi, para kazanmak amacıyla yapılan bir şey değildir. Aksine, bir işi para kazanmak amacıyla yaptığımızda o hobi artık bir zevk işi olmaktan çıkıp bir zorunluluk haline geldiği için artık bize zevk vermemeye başlar. Bu nedenle her şeye para gözüyle bakmamalı, hobilerimizi sadece eğlenmek, güzel vakit geçirmek için yapmalıyız.

-SON-

 

Hobilerim ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de hobilerinizi anlatan yazılar yazarak bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendiniz için mutlaka hobi edinin ve boş zamanlarınızı daha güzel değerlendirin. Hobileriniz sizi hem eğlendirecek hem de geliştirecektir.

YORUMLAR

BLOGGER: 10

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Hobiler ile İlgili Kompozisyon
Hobiler ile İlgili Kompozisyon
Hobi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyun.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjyAsv4AQBUrTPitDMWcREfGHgZ1Cb85VUHwGz06MmHs98QFnC-NCnwoSqLo4XOjbHS3h6u7Or5uW6gSsVmW9kKUvQK5ge-ZPZEBiYmVbh2dTL2SXjEc7K_cVl4Rs_h4h2QVQx1MzmGKObRIEozmBIYxIqNJgSwSEx_6voKv1n3829rGj5MKwSkMaE_=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjyAsv4AQBUrTPitDMWcREfGHgZ1Cb85VUHwGz06MmHs98QFnC-NCnwoSqLo4XOjbHS3h6u7Or5uW6gSsVmW9kKUvQK5ge-ZPZEBiYmVbh2dTL2SXjEc7K_cVl4Rs_h4h2QVQx1MzmGKObRIEozmBIYxIqNJgSwSEx_6voKv1n3829rGj5MKwSkMaE_=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/hobiler-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/hobiler-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content