Gelecek ile ilgili Kompozisyon

Gelecekteki hayalleriniz ve hedeflerinizi anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Gelecek ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde sunduk. Gelecek konulu bu yazılarda gelecekle ilgili hedefler, gelecekteki hayaller, gelecek kaygısı, gelecek ile ilgili planlar üzerinde durduk. Faydalı olması dileğiyle...

 

gelecekteki hayalleriniz kompozisyon
Gelecek (İstikbal)

GELECEKTEKİ HAYALLERİM (Kısa Kompozisyon)

     Gelecek, henüz yaşanmamış zamandır. Yaşanmamış zaman için ise ancak hayallerimiz ve hedeflerimiz üzerine konuşabiliriz. Benim de geleceğe dair hedeflerim ve hayallerim var.

     En büyük hayalim okulumu başarı ile bitirerek iyi bir meslek edinebileceğim güzel bir üniversite bölümü kazanmak. Bu hayalimi gerçekleştirmek için şu anda elimden gelen her şeyi yapıyorum. Örneğim derslerimi dikkatle dinliyor ve evde sürekli tekrar ediyorum. Anlamadığım konular olursa ısrarla üzerine gidiyor, anlayana kadar tekrar tekrar çalışıyorum. İyi bir meslek edindikten sonra da bu mesleği en güzel şekilde yapmak, insanlara faydalı olmak istiyorum. Elbette herkes gibi ben de ileride güzel bir aile kurmak, güzel bir ev sahibi olmak, hayatın tadını çıkarmak istiyorum.

     Biliyorum ki insan hayal edip bu hayalini gerçekleştirmek için yeterince çaba harcarsa, bu hayallerini mutlaka gerçekleşir. Ben de bunu istiyor ve çok çalışıyorum.

-SON-

 

GELECEKTEKİ HAYALLERİM (Uzun Kompozisyon)

     Büyük başarılar hayal etmekle başlar. Önce hayal edersiniz, hayalinizin gerçekleşeceğine kendinizi inandırırsınız ve onu gerçekleştirmek için elinizden geleni yaparsınız. Bunu yaptığınız takdirde en zor hedeflerinize bile ulaşabilirsiniz. Her insan gelecekle ilgili hayaller kurar. Herkes gibi benim de hedeflerim ve hayallerim var.

     Ben hedeflerimi kısa vadeli hedefler ve uzun vadeli hedefler olmak üzere ikiye ayırıyorum. Kısa vadeli hedeflerim arasında sınıfımı başarıyla geçmek ve her eğitim-öğretim döneminde bize verilen bilgileri en iyi şekilde kavramak var. Ayrıca kısa vadeli hedeflerim arasında gitar çalmayı ve İngilizceyi öğrenmek var. Bütün kısa vadeli hedeflerim beni aynı zamanda büyük hayallerime kavuşturacaktır. Bu nedenle bu küçük hedeflerimi mutlaka gerçekleştirmeye özen gösteriyorum.

     Uzun vadeli hedeflerimden en önemlisi istediğim mesleğe sahip olmak. Bunun için lise bitene kadar derslerime çok önem vermeli, çok çalışmalıyım. Her şeyden önce dersi derste öğrenmek için öğretmenlerimi dikkatle dinliyorum. Eve gidince mutlaka konu tekrarı yapıyorum ve öğrendiğim konularla ilgili mutlaka bol bol soru çözüyorum. Tüm bunları yaparsam istediğim mesleğe yönelik üniversiteyi kazanabileceğimi biliyorum.

     İstediğim üniversiteyi kazanır ve hayalimdeki mesleğe sahip olursam iyi bir kazanç sağlayacağım. En önemlisi ise işimi severek yapacağım ve insanlara daha fazla yardımcı olmaya çalışacağım. İyi bir meslek sahibi olsam da öğrenmeye asla ara vermeyeceğim. Her zaman okuyacak, araştıracak ve kendimi her anlamda daha fazla geliştireceğim. En büyük hedefim, mesleğimde tanınan ve saygı duyulan biri olmak. Öyle işler başaracağım ki bu işler insanlar için faydalı olacak ve herkes bana teşekkür edecek.

     Bir diğer hayalim ise mutlu bir aile kurmak. Eğer çocuklarım olursa onların eğitimleri ile ilgilenmek, onlara doğayı sevdirmek, hayvanların önemini anlatmak, onlarla oynayıp eğlenmek istiyorum. En güzel zamanlarımı ailemle geçirmek istiyorum. Umarım bu çalışmalarım bir gün sonuç verecek ve her şey benim hayal ettiğim gibi olacak.

-SON-

 

Sevgili takipçiler, gelecekteki hayallerimiz ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduk. Sizler de gelecekteki hayallerinizi anlatan yazılar yazıp paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 29
  1. Bence çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Abi size bişey yapmak için can atıyorlar sanki o kadar yazmış sizde burda kötü olmuş diyorsunuz

      Sil
    2. Bence güzel bir kompozisyon benim işimi gördü ben bu kompozisyonu onaylıyorum güzel bir kompozisyon 😊❤️❤️

      Sil
  3. 😘❤💖💘💝💟👍👌

    YanıtlaSil
  4. Erdem hosa selamınaleykummmmmm

    YanıtlaSil
  5. Kompozisyon değil de sanki günlüğünüz😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  7. Yorumlar ve hikayeler çıkmıyor

    YanıtlaSil
  8. Lütfen gelecekle ilgili komposizyon

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Gelecek ile ilgili Kompozisyon
Gelecek ile ilgili Kompozisyon
Gelecekteki hayalleriniz ve hedeflerinizi anlatan kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhGVUWF4h8adZcRc_YwQ5ebozVIBudxMvt63IyJtw5e96y1n_j_3xJuAQRCGRJIU8V_dLOOCT_W0Qnw215EsKceZYuwVPAhCFCzhCZ15sgi7xJRvInh7WiG0kk2YXJsvM5691BlI7Lrb6Q8AQrHknOuPOO-RUHEUK620zdTFWWVT40gFfBMixJJPwBz=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhGVUWF4h8adZcRc_YwQ5ebozVIBudxMvt63IyJtw5e96y1n_j_3xJuAQRCGRJIU8V_dLOOCT_W0Qnw215EsKceZYuwVPAhCFCzhCZ15sgi7xJRvInh7WiG0kk2YXJsvM5691BlI7Lrb6Q8AQrHknOuPOO-RUHEUK620zdTFWWVT40gFfBMixJJPwBz=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/gelecek-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2022/01/gelecek-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content