Yetimler ile İlgili Kompozisyon

Yetimler hakkında güzel yazı örnekleri sunduğumuz bu sayfada kompozisyon kuralları çerçevesinde yazılmış yazıları okuyabilirsiniz.

Yetimler ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada yetim olmak ve yetim çocukların duygu ve düşünceleri, yetimlere sahip çıkılması gerektiği, yetim hakları üzerinde durduk. Sizler de yetimlik ile ilgili kısa veya uzun kompozisyon örnekleri hazırlayarak bizlere gönderebilirsiniz.

 

yetim olmak hakkında kompozisyon
Yetim Çocuklar

YETİMLER

     Babasız büyüyen çocuklara yetim denir. Sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında, babasını kaybetmiş, yetim kalmış milyonlarca çocuk vardır.

     Toplum içinde sevgiye ve şefkate en çok ihtiyaç duyan kesimlerden biri de yetimlerdir. Bu çocuklar babasız büyüdüğü için baba sevgisi ve baba şefkatinden mahrum kalmışlardır. Bizlere düşen ise bu eksikliği onlara hissettirmemek, onları sevmek ve mutlu etmektir. Devlet görevlileri de yetimlere sahip çıkmalı, onların her türlü ihtiyaçlarını gidermeli ve diğer çocuklar gibi güzel bir yaşam sürmesini sağlamalıdır. Yetim hakkı yemek en büyük günahlardandır. Bunun bilincinde olmalı bırakın onların hakkını yemeyi, onlar mümkün olduğunca yardım etmeli, onları desteklemeliyiz.

     Yetim çocuklar da bilmelidir ki yetim olmak dünyanın sonu değildir. Yetimler, bu imtihan dünyasında daha mutlu bir hayat sürmek için elinden geleni yapmalıdır.

-SON-

 

YETİM OLMAK

     Herhangi bir nedenle babasını kaybetmiş ve henüz kendi ayakları üzerinde duracak hale gelmemiş, yani büluğ çağına ermemiş çocuklara yetim denir. Annesiz kalanlara ise öksüz denmektedir. Her iki kavram birbiri ile karıştırılmamalıdır.

     Bilindiği gibi bir evi ayakta tutan, o evin geçimini sağlayan ve ailesini koruyup onlara kol kanat gerenler babalardır. Bu nedenle bir çocuğun sağlıklı ve kimseye muhtaç olmadan yetişmesi için babaların önem büyüktür. Ancak ne yazık ki her çocuk babalı bir şekilde büyüme imkanına sahip olamamaktadır. Bu dünyada herkese bir ömür biçilmiştir. Bu süre tamamlandığında baba da olsak diğer dünyaya yolculuğumuz başlar. Bazen geride küçük çocuklar bırakırız. İşte, babası sonsuzluğa göçen çocuklara yetim diyoruz.

     Yetim çocuklar, diğer çocuklara nazaran daha fazla ilgiye, şefkate muhtaçtır. Şayet bir de maddi problemler varsa sadece ilgi ve şefkate değil, temel ihtiyaçlara da muhtaç olabilirler. Bu nedenle çevremizdeki yetimleri düşünmeli, onlara hem maddi hem manevi yönden yardımcı olmalıyız. Bir yetimi maddi şeylerden çok manevi şeyler mutlu eder. Onun asıl istediği şey sahip çıkılmak, sevilmek ve ilgi görmektir. Onların başını okşamanız, onlara güzel bir söz söylemeniz bile onları ziyadesiyle mutlu edecektir.

     Dinimizde yetimlere ve yetim hakkına çok büyük önem verilir. Onların korunması gerektiği vurgulanır. Yetim hakkı yiyenlerin en büyük günahlardan birini işlediği söylenir. Peygamber Efendimiz de yetim büyümüştür. O da babasını henüz doğmadan önce kaybetmiş ve babasını görmek hiç nasip olmamıştır. Bu nedenle yetimlere her zaman sahip çıkmış, onları mutlu etmeyi bilmiştir.

     Yetim çocuklar bilmelidir ki bu dünyada her şey bizim istediğimiz, bizim hayal ettiğimiz gibi olmayabilir. Bu dünya gelip geçici bir yerdir ve hepimiz er ya da geç ölümü muhakkak tadacağız. Bazılarımız erken gidecek bazılarımız biraz daha geç. Ancak hepimizin buluşma noktası ahiret olacak. Bu nedenle yetim çocuklar sabretsin ve kavuşma gününü beklesin.

-SON-

 

Yetim hakları ve yetim çocuklar konulu kompozisyon örneklerimizi beğendiğinizi umarız. Sizler de yetimlerle ilgili kompozisyon örnekleri yazıp yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Yetimler ile İlgili Kompozisyon
Yetimler ile İlgili Kompozisyon
Yetimler hakkında güzel yazı örnekleri sunduğumuz bu sayfada kompozisyon kuralları çerçevesinde yazılmış yazıları okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi0sWJTQhrG4uOL3On7RD0k7Rvr8il86c05rabktU_pxsdGhW6H5TOhSOq0_WBJGT40BbU2s5b86qM6-W52hpi75p9sn8gelmwM9uHEgqs3VOBGc752KacpD-uG27LHZImyOwCdFahjT-poj0oHcJlFIGwzBIYR9S30giPczM6x2VdyeH7H4xXE5Ms5=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi0sWJTQhrG4uOL3On7RD0k7Rvr8il86c05rabktU_pxsdGhW6H5TOhSOq0_WBJGT40BbU2s5b86qM6-W52hpi75p9sn8gelmwM9uHEgqs3VOBGc752KacpD-uG27LHZImyOwCdFahjT-poj0oHcJlFIGwzBIYR9S30giPczM6x2VdyeH7H4xXE5Ms5=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/yetimler-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/yetimler-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content