Yaz Mevsimi ile İlgili Kompozisyon

En sevdiğimiz mevsim yaz mevsimi hakkında kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sunduk.

Yaz mevsimi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada yazın güzelliği, yaz mevsiminin önemi ve gerekliliği ve yaz mevsimini diğer mevsimlerden ayıran özellikleri üzerinde durduk. Yaz ile ilgili kompozisyon örnekleri giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazılmış ve uygun başlıklar seçilmiştir. Sizler de yaz mevsimi hakkında kısa veya uzun bilgilendirici metin, deneme yazısı örneği yazıp sayfamızda yayınlanması için bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

yaz ile ilgili kompozisyon
Yaz Mevsimi

YAZ MEVSİMİ (Kısa Kompozisyon)

     Kavurucu sıcaklarına rağmen en güzel mevsim yaz mevsimidir. Yaz mevsiminde insanlar her zaman daha hareketli, çocuklar daima cıvıl cıvıldır. Parklarda çocukların neşeli kahkahalarını duymak insana huzur verir.

     Yaz mevsimi, çocukların yorgunluklarını attığı, arkadaşlarıyla, yakınlarıyla zaman geçirip eğlendiği mevsimdir. Çocuklar için yaz, oyun ve eğlence demektir. Hele bir de denize girme imkanı varsa yaz, çocuklar için vazgeçilmezdir. Doğa, en güzel meyvelerini yazın verir bizlere. Bu mevsimde evlerde karpuz eksik olmaz. En sıcak günlerde bile bir dilim karpuz yediğimizde içimiz serinler. İncir, üzüm, kavun, şeftali gibi güzel meyveler yazın olgunlaşır. Yine hayatımızda önemli bir yere sahip olan birçok sebze yazın olgunlaşır ve sofralarımızda yerini alır.

     Yaz mevsimi tüm yorgunluklara verilen kısa bir mola gibidir. İnsanlar yorgunluklarını atmak için bu güzel mevsimi bekler, fırsat buldular mı denizlere, havuzlara, serin derelere kaçarlar. Yaz mevsiminin tüm güzelliklerini yaşamak dileğiyle...

-SON-

 

EN SEVDİĞİM MEVSİM YAZ MEVSİMİ

     Ben mevsimlerden en çok yazı seviyorum. Yaz aylarında hem dinlenebiliyorum hem de arkadaşlarımla, kuzenlerimle daha çok vakit geçirebiliyorum.

     Bizler, öğrenciler olarak eylülde okula başlıyor, hazirana kadar eğitim-öğretimle ilgileniyoruz. Bu süre zarfında kitap okuyor, ders çalışıyoruz. Haliyle üzerimizde bir yorgunluk birikiyor. Bu yorgunlu atmanın en iyi yolu uzun bir tatil yapmak. İşte, yaz mevsimi bize bu imkanı sağlıyor. Okul tatil olduğu için ya memleketimize gidip köyde, doğada zaman geçiriyoruz ya da mahallede arkadaşlarımızla oynuyoruz. Ama ben tabii ki yaz tatilini sadece eğlenerek geçirmiyorum. Bol bol kitap okuyarak zamanımın daha verimli geçmesini sağlıyorum. Ayrıca bazı konularımı tekrar ederek unutmayı önlüyorum.

     Yaz tatilinde en sevdiğim etkinliklerden biri de ailece gittiğimiz piknikler oluyor. Birkaç aile birleşip gidince çok daha eğlenceli oluyor; çünkü çok sayıda arkadaşım oluyor. Yazı çok seviyorum.

-SON-

 

YAZ MEVSİMİ (Uzun Kompozisyon)

     Yaz mevsimi haziran, temmuz ve ağustos aylarını kapsayan, yılın en sıcak mevsimidir. Dünyanın farklı bölgelerinde farklı tarihlerde yaşanan yaz, ülkemizde 21 Haziran’da başlayıp 23 Eylül’de yerini sonbahara bırakır.

     Her mevsim gibi yaz mevsimi de doğanın dengesi için önemli ve gereklidir. İlkbaharda çiçek açıp meyveye duran ağaçların, başağa duran tahılların, bakliyatın olgunlaşması için yazın o kavurucu sıcakları gereklidir. Bu nedenle bazen bunaltıcı sıcaklarına maruz kalsak da yaz mevsiminin de gerekli olduğunu bilmeli, onun diğer güzelliklerini doyasıya yaşamalıyız.

     Yaz mavsimini en çok çocuklar sever; çünkü çocuklar için yaz demek tatil demektir. Bir yıllık eğitim-öğretim hayatının yorgunluğunu atmak, doyasıya gezip dolaşmak, eğlenmek, parklarda zaman geçirmek, denize girmektir. Bu nedenledir ki neredeyse tüm öğrenciler yaz mevsimini iple çekmektedir.

     Elbette yaz sadece çocuklar için değil yetişkinler için de tatil mevsimidir. Bir yıl boyunca işi gücü ile uğraşan birçok insan yaz aylarında bir iki haftalığına da olsa ya tatile çıkar ya memleketine, köyüne gider,tüm yılın yorgunluğunu atmaya çalışır. Yine belki de aylardır emek vererek yetiştirdikleri bitkilerin hasadını yapıp satmak için yaz mevsimini bekleyen çiftçiler için de yaz güzel bir mevsimdir.

     En güzel meyvelerin çoğu yazın yetişmektedir. Baharın ilk sıcaklarında çiçek açan ağaçlar önce çağlaya durur, daha sonra yazın gelmesi ile meyvelerini olgunlaştırmaya ve sofralarımıza sunmaya başlar. Kavurucu bir yaz gününde yiyilen buz gibi bir karpuza doyum olmaz. Ya kavuna, şeftaliye, üzüme, incire, armuda ne demeli. Hepsi lezzetli, sulu sulu, tatlı talı.

     Bir de çocukların vazgeçilmezi olan dondurma var elbette. Diğer mevsimlerde ailelerden istenen dondurma reddedilir ve yazın gelmesi gerektiği söylenir. Doğru ya, çocuklar dondurma yemek için yazı beklemelidir; aksi takdirde hastalanabilirler.

     Yaz aylarında hayat bir anlamda geceleri başlar. Gün ortasında kavurucu sıcaklar olduğu için imkanı olanlar denizde zaman geçirirken, kimisi evinde kalır. Bazen de serin piknik yerlerine gidilir. Akşam oldu mu çocuklar sokaklara dökülmeye başlar. Bu, ne yazık ki daha çok köy çocukları ile kenar mahalle çocukları için geçerlidir; zira büyük şehirlerde maalesef çocukların koşup oynayacakları, güven içinde zaman geçirecekleri pek yer kalmadı.

     Yaz mevsimi tıpkı diğer mevsimler gibi güzeldir. Ama dediğimiz gibi çocuklar için en güzel mevsimdir. Bu güzel mevsimin kıymetini bilelim ve onu doyasıya yaşayalım, yaşatalım.

-SON-

 

Yaz mevsiminin tüm güzelliklerini anlatan kompozisyon örneklerini sizler için yazdık. Sizler de en sevdiğiniz mevsim ile ilgili kompozisyon örnekleri yazıp yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 13

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Yaz Mevsimi ile İlgili Kompozisyon
Yaz Mevsimi ile İlgili Kompozisyon
En sevdiğimiz mevsim yaz mevsimi hakkında kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sunduk.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhz1Ycs45wvm3I79Lrq_F0QmSShNCoWIJk5UFrbnw4pWW2AcYnQDXpKRd0CrbSGpV1-_YC0khF3WXm8ulkTuMu49grbitJtZTb4C7LSHBC83_FqSZ_gqEEpoJY5nSDhWOmkbryj8DpNK_gjSY7dTWgBYQndIeO_fkgqpyExRe3OxCyKv5zrkDyIqnM_=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhz1Ycs45wvm3I79Lrq_F0QmSShNCoWIJk5UFrbnw4pWW2AcYnQDXpKRd0CrbSGpV1-_YC0khF3WXm8ulkTuMu49grbitJtZTb4C7LSHBC83_FqSZ_gqEEpoJY5nSDhWOmkbryj8DpNK_gjSY7dTWgBYQndIeO_fkgqpyExRe3OxCyKv5zrkDyIqnM_=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/yaz-mevsimi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/yaz-mevsimi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content