Yaşlılık ve Yaşlıların Önemi ile İlgili Kompozisyon

Yaşlılık ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları, uygun başlıkları ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile bu sayfadan inceleyin.

Yaşlılık ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada yaşlıların önemi ve hayatımızdaki yeri, yaşlılara saygı konularını ele aldık. Yaşlılık hakkında kısa ve uzun kompozisyonlar yazıp her birine uygun başlıklar ekledik ve yazıları giriş gelişme sonuç halinde yazdık. Sizler de yaşlılık konulu bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri yazarak bize gönderebilir, bu sayfada yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Faydalı olması dileğiyle...

 

yaşlıların önemi ile ilgili kompozisyon
Yaşlılık

YAŞLILIK

     Yaşlılık, insanların artık eski gücünden düştüğü, gençliğinin sona erdiği dönemdir. Herhangi bir kaza, hastalık veya benzeri bir sebeple çocuk veya gençken ölmeyen herkes yaşlanmaya mahkumdur.

     Yaşlılık kötü bir şey değil, aksine gurur duyulacak, mutlu olunacak bir şeydir; zira yaşlanmak demek, hayatı o ana kadar acısıyla tatlısıyla tatmak, bu dünyada birçok şey paylaşmış ve geride güzel şeyler bırakmış olmak demektir. Yaşlılık; olgunluğun, tecrübenin, yaşanmışlıkların göstergesidir. Yaşlı bir insan hayat ile ilgili tüm tecrübeleri ilk elden edinmiştir. Bilgisi, görgüsü geniştir. Yaşlılar olaylara gençlerden daha geniş pencerelerden bakabilirler; çünkü onlar benzer durumları çok defa yaşayıp görmüşlerdir. Yaşlılık bazı insanlara ölüm korkusu getirir. Bazıları ise ölümden hiç korkmaz ve sıranın kendisine gelmesini sükunetle bekler.

     Yaşlandığımızda geçmişte güzel şeyler yapıp arkamızda güzel şeyler bıraktıysak yaşadığımız hayat daha anlamlı olur. Bu nedenle hepimiz, gençliğimizi verimli geçirmeli, hayatımızı iyilik ve doğruluk üzerine yaşamalıyız.

-SON-

 

YAŞLILARIN ÖNEMİ

     Bir toplumun geleceğini çocuklar ve gençler oluşturur; ancak bu toplumun zeminini oluşturanlar, gençlerin doğru yönde ilerlemesini sağlayanlar yaşlılardır. Yaşlı insanlar, hayat hakkında hepimizden daha fazla bilgi ve tecrübeye sahiptir. Nerede, nasıl davranılması gerektiğini bizden çok daha iyi bilirler.

     Evet, yaşlılar gençler kadar aktif, onlar kadar hareketli değildir. Fiziksel beceri isteyen işlerde onlar kadar yetenekli değildir; ancak iş bilgi ve deneyime geldiği an, gençler yaşlıların eline su bile dökemez. Çocuk veya gençlik dönemimizde yaşlıların bir şey bilmediğini, bir şeyden anlamadığını düşünür, onların düşüncelerini önemsemeyiz. Ancak ne zaman ki kendimiz büyüyüp bazı şeylerin farkına varınca, aslında onların ne kadar çok şey bildiğini anlarız.

     Yaşlılar, hayatı bizlere öğretmektedir. Bu nedenle yaşlıların varlığı çok önemlidir. Günümüzde dünyanın önde gelen gelişmiş ülkelerine baktığımızda yaşlı oranlarının yüksek olduğunu görürüz. Geri kalmış ülkelerde ise genç nüfus her zaman çok daha fazladır. İşte, o gelişmiş ülkelerin çağın önünde gitmesinin en önemli nedenlerinden biri, yaşlılar ve onların sahip olduğu bilgi birikimidir.

     Yaşlılar, bizi yetiştirmiş, bu günlere getirmiş insanlardır. Onlara saygıda kusur etmemek, onların değerini anlamak hepimizin görevidir. Onlar istese de artık bazı yetilerini kaybetmektedir. Biz gençler kadar güçlü ve hızlı değildir. Bu nedenle günlük yaşamımızda onlara yardım etmeli, ulaşım araçlarında onlara yer vermeli ve herhangi bir kurum, mağaza veya benzeri bir yerde sıra beklerken onlara öncelik tanımalıyız.

     Bizi doğurup büyüten, bugünlere getiren kişiler yani anne ve babalarımız da bir gün yaşlanacaktır. Onlar, zamanında bize nasıl baktıysa, bizim için nasıl emek çektiyse bizler de onlarla ilgilenmeli, ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Onlara asla saygıda kusur etmemeli, kendilerini yalnız hissetmemeli için onları sık sık ziyaret etmeliyiz.

     Bir gün gelecek eğer ölmediysek hepimiz yaşlanacağız. İşte, yaşlandığımız zaman, insanların da bize saygı göstermesini isteyeceğiz. Saygı görmediğimizde ise üzüleceğiz. Bu nedenle yaşlılara saygıyı toplum içinde yaymalı, yaşlıların önemini herkese kavratmalıyız.

-SON-

 

Yaşlıların önemi ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de yaşlılık hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi anlatan metinler oluşturup yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Yaşlılık ve Yaşlıların Önemi ile İlgili Kompozisyon
Yaşlılık ve Yaşlıların Önemi ile İlgili Kompozisyon
Yaşlılık ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları, uygun başlıkları ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile bu sayfadan inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjrL7t89v4GAiqhhnELCvkJAGVzZ2og9vXxljWkurnMmw1xtgGlbNf6sDXT8T2OiEkwNnZ-gv6Jnq3RyufPWXUj8G9XzjvWnEeXX93RvZ0FGhFu2IBZiC0lVM5bYGN49T33FetsXZVr4ZYQ9VrKMK_9gQmymKsCiiaIecSYj6NgKOCt1TAjduMX6e9U=w320-h183
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjrL7t89v4GAiqhhnELCvkJAGVzZ2og9vXxljWkurnMmw1xtgGlbNf6sDXT8T2OiEkwNnZ-gv6Jnq3RyufPWXUj8G9XzjvWnEeXX93RvZ0FGhFu2IBZiC0lVM5bYGN49T33FetsXZVr4ZYQ9VrKMK_9gQmymKsCiiaIecSYj6NgKOCt1TAjduMX6e9U=s72-w320-c-h183
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/yasllk-ve-yasllarn-onemi-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/yasllk-ve-yasllarn-onemi-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content