Yalnızlık ile İlgili Kompozisyon

Yalnızlığı konu alan metin örneklerini başlıkları ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile okuyun. Kompozisyon kurallarına uyularak yazılmış kısa metinler

Yalnızlık ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada yalnızlığın insan üzerindeki etkisi, yalnız kalma isteği, kendini yalnız hissetme konuları üzerinde durduk. Yalnızlık hakkında kompozisyon yazılarına uygun başlıklar seçip bunları giriş gelişme sonuç halinde oluşturduk. Sizler de yalnızlık konulu kısa veya uzun kompozisyon, deneme yazısı, bilgilendirici metin örnekleri yazıp bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

yalnızlık ile ilgili yazılar
Yalnızlık

YALNIZLIK (Kısa Kompozisyon)

     Yalnızlık; tek başına kalmak, acılarını ve sevinçlerini paylaşacak kimseye sahip olmamaktır. Yalnızlık bazen kendi seçimimiz bazen ise istemimiz dışında gerçekleşen bir durumdur.

     Bazen hayat üzerine düşünmek, yaşadıklarımızı gözden geçirmek, insanların bunaltıcı kalabalığından kurtulmak için yalnızlığı kendimiz seçeriz. Bu tür bir yalnızlık zarardan çok fayda getirir bize. Dinlenmemizi, hayatımızı istediğimiz yöne yönlendirmemizi sağlar. Ancak bir de hayatın getirdiği istem dışı bir yalnızlık vardır ki bu duygu çekilir gibi değildir. Sizi sevecek, sizinle zaman geçirecek, sizi anlayıp dertlerinizi, mutluluklarınızı paylaşacak kimse yoktur hayatınızda. Kalabalıklar içindesinizdir; ama yalnızsınızdır. Kimse sizin farkınızda bile değildir. Oysa insanlar paylaşmak için yaratılmıştır. Yaşadığımız mutlu, heyecanlı veya üzüntülü bir anı paylaşacağımız kimsenin olmaması acı vericidir.

     Böyle hislere kapıldığınız bir anda sizi yaratan Rabb'inizi düşünün. O, daima sizinledir. Yalnızlık ona mahsustur. Sizin yaşadıklarınız sadece bir imtihandan ibarettir. Sabredin, elbet bir gün Allah sizin de karşınıza yalnızlığınızı paylaşacak birilerini çıkaracaktır.

-SON-

 

YALNIZLIK (Uzun Kompozisyon)

     Yalnızlık, diğer insanlardan soyutlanmak, tek başına kalmaktır. Bazen de kalabalıklar arasında olmaya rağmen kimse tarafından ilgi görmemek, sevilmemek veya kabul edilmemektir. Tüm bunların yanında insanlar, başkaları tarafından sevildiği, ilgi gördüğü halde de kendini yalnız hissedebilir. Bu durum, kişinin ruh hali ile ilgilidir.

     İnanan insanlar için kimse yalnız değildir. Herkesi gören, ona yardım elini uzatan, onu kendi haline bırakmayan biri vardır ve bu Allah'tır. Bu anlamda yalnızlık Allah'a mahsustur. O tektir, eşi ve benzeri yoktur. Ancak insanlarla ilgili olan yalnızlık başkadır. Bu dünyada yalnızlığa mahkum olan milyonlarca insan vardır.

     Her insan bir anne ve babadan dünyaya gelir. Ancak insanlar bazen küçük yaşlarda anne babalarını veya ailelerini kaybedebilir. Böyle bir durumda onu bağrına basacak, ona anne baba eksikliğini hissettirmeyecek birileri olmadığında o kişi yalnızlığa mahkum kalır ve yalnızlığın getirdiği tüm acıları yaşar.

     Yalnızlık, bir insan için yaşanabilecek en kötü duygulardan biridir. Yalnız olduğunuzda bu hayata bir anlam veremez, hiçbir şeyden zevk alamazsınız. Yaşamak bile size pek anlamlı gelmez. İnsanlar aileleri ile, sevdikleri ile zaman geçirirken siz tek başınıza kalır sıkıcı bir yaşam sürmeye devam edersiniz. Sizi sevecek, sizinle eğlenceli zamanlar geçirecek, dertlerinizi, sıkıntılarınızı dinleyecek kimse yoktur. Tüm bunlar, içinizdeki yaşama arzusunu yavaş yavaş öldürür.

     Bazı insanlar kalabalıklardan hoşlansa da bazıları yalnız kalmayı sever. Düşünmek, kendimizi toparlamak veya dinlenmek için de zaman zaman yalnız kalmaya ihtiyacımız vardır. Hatta zaman zaman kendinize yalnız kalabileceğiniz anlar yaratmalı ve bu anları en güzel şekilde değerlendirmelisiniz.

     Kimi zaman ise bir aileye, arkadaşlara sahip olduğumuz halde kendimizi yalnız hissederiz; çünkü bizi anlayan, neler yaşadığımızı bilen birilerinin olmadığını düşünürüz. Aynı duyguları, düşünceleri yaşadığımız, hayatı severek paylaştığımız birileri yoktur hayatımızda.Bu da kalabalıklar içinde kendini yalnız hissetmek demektir.

     Bu dünyada her şey gelip geçici olduğu gibi yalnızlık da gelip geçicidir. Hiç ummadığımız bir anda hayatımıza öyle insanlar girer ki her şey bir anda değişir ve hayat çok daha güzel, çok daha anlamlı hale gelir.

     Yalnız kaldığınızda yaşamaktan umudunuzu kesmeyin. Sabredin ve Allah'ın sizi gözden çıkarmadığını, sizi her an gördüğünü, sizinle ilgilendiğini, zamanı geldiğinde size çok güzel bir hayat sunacağını bilin.

-SON-

 

Yalnızlık duygusu ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de yalnızlık hakkında duygu ve düşüncelerinizi anlatan yorumlarınızı aşağıda bizimle paylaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

YORUMLAR

BLOGGER: 5

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Yalnızlık ile İlgili Kompozisyon
Yalnızlık ile İlgili Kompozisyon
Yalnızlığı konu alan metin örneklerini başlıkları ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile okuyun. Kompozisyon kurallarına uyularak yazılmış kısa metinler
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhtQh8-ptF2tAvtBAgImTChkYNW9xw-w3oZEWJtIQof82AKamhTpP4w4NI5cOq5y5adtQTlnId7sTJhpWyTOywtgWgE_MC_F2YYIqwEfNg3y54VvZhmXKY7nGIkre2mOgDuOux-vFdBTi5bhDa10BVqeYvCsFHeQeloFwGMdmqVVhxkB4-nsWX_i73Y=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhtQh8-ptF2tAvtBAgImTChkYNW9xw-w3oZEWJtIQof82AKamhTpP4w4NI5cOq5y5adtQTlnId7sTJhpWyTOywtgWgE_MC_F2YYIqwEfNg3y54VvZhmXKY7nGIkre2mOgDuOux-vFdBTi5bhDa10BVqeYvCsFHeQeloFwGMdmqVVhxkB4-nsWX_i73Y=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/yalnzlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/yalnzlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content