Vefa ile İlgili Kompozisyon

Vefa duygusu ve vefalı olmanın önemi ile ilgili en güzel kompozisyon yazılarını kısa ve uzun versiyonuyla sitemizden okuyabilirsiniz.

Vefalı olmak ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada vefanın önemi ve ahde vefa konuları üzerinde durduk. Vefa duygusu ile ilgili kısa ve uzun kompozisyonlar oluşturup bu yazılara uygun başlıklar belirledik. Ayrıca her yazıyı giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazdık. Sizler de vefa konulu bilgilendirici metin, deneme yazısı örnekleri oluşturup bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

vefa duygusu ile ilgili kompozisyon
Vefa Duygusu

VEFA (Kısa Kompozisyon)

     Bize yapılan iyilikleri unutmamak, bu iyiliklere aynı şekilde karşılık vermek vefalı olmak demektir. Vefa duygusu, bir insanda bulunması gereken ilk özelliklerden biridir. 

     Vefasız bir insan sevgiye, iyiliğe layık değildir. Böyle insanlar toplum tarafından da sevilmez ve dışlanır. Birine iyilik yapıp da karşılığında kötülük gördüğünüzde o insanın yüzünü bile görmek istemezsiniz. Bu kadar iyi davrandığım bir insan bana bu kötülüğü nasıl yaptı diye düşünüp durursunuz. Vefasız olmak demek, sadece bize iyilik yapana kötülük yapmak değildir. Emeğini inkar ettiğimiz, iyiliklerini boşa çıkardığımız insana da vefasızlık etmiş oluruz. Örneğin yıllar boyunca bizi büyütüp bizim için onca sıkıntıya giren anne babalarımıza ‘’Siz benim için ne yaptınız ki?’’ demek, bir vefasızlık örneğidir; çünkü size yapılan iyilikleri inkar etmişsinizdir.

     Eğer biri sizin için güzel şeyler yaptıysa onun kıymetini bilin. Ona teşekkürlerinizi sunun. Ve bulduğunuz ilk fırsatta da siz de ona iyilikte bulunun.

-SON-

 

VEFA (Uzun Kompozisyon)

     Vefa, yapılan iyilikleri unutmamak, iyiliğe iyilikle karşılık vermektir. Hayatımız boyunca, bize emeği geçen, bizim için güzel şeyler yapan insanlar olur. Bu insanlar, yaptıkları iyilikler için de çoğu defa herhangi bir karşılık beklemez. Ancak onların iyiliklerini, yardımlarını unutmamak, günü geldiğinde onlara aynı şekilde davranmak bizim görevimiz olmalıdır.

     Bazen kendisine çok iyiliğimizin dokunduğu bir insanın arkamızdan iş çevirdiğini, kuyumuzu kazdığını öğreniriz. Bunu sıradan bir insan yapsa belki o kadar üzülmeyiz. Ancak sevdiğimiz, kendisi için emek verdiğimiz bir insanın yapması bizi adeta yıkar. Bu nedenle bize iyiliği dokunan, bizi seven insanlara karşı vefalı olmalı, bizler de onlara en güzel şekilde karşılık vermeliyiz. 

     Bizler önce Allah'a vefa borcumuzu ödemeliyiz; çünkü o bizi yaratıp bizi en güzel nimetleri ile rızıklandırdı. Bize görebileceğimiz gözler, yürüyebileceğimiz ayaklar verdi. Ailemizi; annemizi, babamızı, kardeşlerimizi belki evlatlarımızı verdi. Tüm bunların karşılığında biz de vefa borcumuzu ona en güzel şekilde kulluk ederek ödemeliyiz.

     Vefalı davranmamız gereken en önemli kişiler ise anne ve babalarımızdır; zira bu dünyada bizim için o kadar emek veren, o kadar fedakarlık gösteren kimse olmamıştır. Anne ve babaya vefa borcunu ödemek herkesin görevidir. Bunun için onları daima sevmeli, onlara saygı duymalıyız. Büyüyüp yetişkin olduğumuzda hal hatırlarını sormalı, ihtiyaçlarını gidermeliyiz.

     Vefasızlık kadar kötü bir şey yoktur. Bizi seven birine vefasız davranmak, ona ihanet etmek demektir. İhanet ise insana acı veren bir şeydir. Siz nasıl ki sevdiğiniz insanların size vefalı olmasını istiyorsanız, sizi sevenlere de vefalı olmalısınız.

-SON-

 

AHDE VEFA

     Ahit, söz vermek demektir. Ahde vefa da verilen sözü ne olursa olsun yerine getirmek, ondan caymamaktır.

     Bir insan ya yerine getiremeyeceği sözler vermemeli ya da verdiği sözleri ne pahasına olursa olsun yerine getirmelidir. Söz verip onu yerine getirmemek, bir anlamda alçaklıktır. İnsanların bize olan güvenini yıkmaktır. Eğer bir insanın böyle bir davranışını görürsek artık onun hiçbir sözüne güvenmeyiz. Bu nedenle verdiğiniz söze karşı vefalı olun ve yerine getirin.

     Ahde karşı vefalı olun ki insanlar size güvensin. Eğer bunu başaramayacağınıza inanıyorsanız, hiç kimseye hiçbir şey için söz vermeyin.

-SON-

 

Değerli okurlar, vefa ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de vefa duygusu hakkında kompozisyonlar yazıp bize gönderebilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 8

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Vefa ile İlgili Kompozisyon
Vefa ile İlgili Kompozisyon
Vefa duygusu ve vefalı olmanın önemi ile ilgili en güzel kompozisyon yazılarını kısa ve uzun versiyonuyla sitemizden okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgeAtcCqBCz6pkJtiWPWqdubx4lhq_FvGDj-_PCitJ-88Vy2k5ETSDSiVncJZT9RyXjNhbK36kuUQhfOI1SfGXQNYp5P6i-WeoiFPakw9ULllp3w9XX6b_qlJcww4JWYMj-BD4tWpkAawkYejVwYpwB-ayahQdT4GOPdRZdn_pZ0bsqrpvocX60YyDR=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgeAtcCqBCz6pkJtiWPWqdubx4lhq_FvGDj-_PCitJ-88Vy2k5ETSDSiVncJZT9RyXjNhbK36kuUQhfOI1SfGXQNYp5P6i-WeoiFPakw9ULllp3w9XX6b_qlJcww4JWYMj-BD4tWpkAawkYejVwYpwB-ayahQdT4GOPdRZdn_pZ0bsqrpvocX60YyDR=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/vefa-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/vefa-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content