Türküler ile İlgili Kompozisyon

Türkülerin önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerimizi uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile okuyabilirsiniz

Türkülerin önemi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada türkülerimizin güzelliği, türkülerin insan hayatındaki yeri ve önemi üzerinde durduk. Türküler hakkında kompozisyon oluştururken giriş gelişme sonuç bölümlerine dikkat ettik ve uygun başlıklar kullandık. Sizler de türkülerle ilgili kısa veya uzun kompozisyonlar yazarak bize gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz özgün bilgilendirici metin, makale veya deneme yazısı örnekleri bu sayfada yayınlanacaktır. İyi okumalar.

 

türkülerle ilgili kompozisyon
Türküler

TÜRKÜLER

     Türküler, insanların duygu ve düşüncelerini coşkulu bir dille ifade edebilmek için yazdığı ve bestelediği sanatsal ürünlerdir.

     Bir milletin yaşam tarzını, duygularını, düşüncelerini, değerlerini öğrenmek istiyorsanız o milletin türkülerini dinlemeniz yeterlidir. Türküler acılarımızı, özlemlerimizi, aşklarımızı kısacası her şeyimizi anlatır. Bir türkü bazen bizi bizden alıp başka diyarlara götürebilir. Onları dinlerken kendimizden geçer, derin hayallere dalarız. Bazen sevdiğimizin hasreti ile yanıp tutuşur, bazen keyifle göbek atarız. En acıklı türküler de bizde, en hareketlileri de... En sıkıntılı, en yorgun olduğumuz bir anda bir türkü ile anında şenlenebiliriz. Hatta ‘’Kaşların arasına domdom kurşunu deydi.’’ gibi acıklı bir türküye bile göbek atıp halaya durabiliriz.

     Türküler, insanların yansımasıdır aslında. Biz ne isek, neyi yaşıyorsak onu anlatırız türkülerimizde. Bu güzel değerlerimizin sonsuza dek yaşaması dileğiyle.

-SON-

 

GÜZEL TÜRKÜLERİMİZ

     Ah bu türküler, köy türküleri! Ana sütü gibi candan, ana sütü gibi temiz. Ah bu türküler, köy türküleri! Dilimizin tuzu biberi.

     Ne güzel söylemiş şair değil mi? Onun da dediği gibi, onlar dilimizin tadı, kulağımızın en güzel besini. Hiçbir sanat dalı, insanları türküler kadar derinden etkileyemez. Bir tabloya bakarsınız, hoşunuza gider, mükemmel dersiniz. Bir heykele bakarsınız, muhteşem yapılmış der, geçersiniz. Oysa bir türküyü dinlediğinizde çok güzel der, yine geçersiniz. Ancak bu sefer kendinizden geçersiniz; çünkü o türkü sizi başka başka diyarlara götürür, size başka dünyaları yaşatır.

     Her sözü bir film gibidir onların. Derin ve anlamlı. Çok şey anlatır. Aşkların en güzelini, sevgiyi, merhameti, özlemi, memleket hasretini, sevgiliyi... Her birinin ayrı ayrı tatları vardır. Kimi sizi hüzünlendirirken kimisi neşelendirir. Kimisi düşündürür sizi... ‘’Lambada titreyen alev üşüyor.’’ Böyle muazzam bir anlatım olur mu? Oluyor işte. Söz konusu türkülerimiz olunca güzel olan her şey bir araya geliyor.

     Anadolu'nun en büyük zenginliklerinden biri de türkülerdir. Her yörenin kendine has türküleri vardır. Bu türkülerden çoğu anonimdir. Yüzlerce yıl boyunca kulaktan kulağa günümüze kadar gelmiştir ve günümüz şarkılarına hala taş çıkartmaktadır.

     Zaten bana sorarsanız bugünün şarkılarına sanat demek bile türkülerimize ayıptır. Eğer bunlar sanat ise o zaman türküler nedir? Ancak ne yazık ki türkülerimizin değerini yavaş yavaş kaybediyoruz. Özellikle gençler artık türkü duymaya tahammül bile edemiyor. Ne sözü söz, ne müziği müzik olan şarkılara kapılıp gidiyorlar. İçlerinde ne sanat var, ne anlam var. Rastgele birkaç saçma sözün bir araya gelmiş hali çoğu. Elbette günümüzde bile hala anlamlı şarkılar yapan sanatçılarımız var. Ancak yine de ne varsa eskilerde var.

    Türküler hepimizin değeridir. Onlar halka mal olmuş sanat ürünleridir. Bizim kültürümüzü, bizim duygularımızı anlatmışlardır. Onları yaşatmak da hepimizin görevidir.

-SON-

 

Anadolu türkülerinin güzelliği ve türkülerin önemi ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umuyoruz. Sizler de türkülerimiz konulu yazılar yazıp bize gönderebilirsiniz. Teşekkürler.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Türküler ile İlgili Kompozisyon
Türküler ile İlgili Kompozisyon
Türkülerin önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerimizi uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile okuyabilirsiniz
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjvionkw87_VG0jdQnQBx0kydoMkZA46IN5Ks8MiMiH26n7D5No1EapirRRSeL5YOuY-zSf69Bo4U-2Iv4ZL5tBLvdsykhFFPJ9_HMDh-BXuR7DBn4WU5Sm_CrlwNmzf9zAJkbGc9dBBIsIF4IOnO5bdPZxLNvS2UobZDzpHNjnFS0X_iODL8tzC_2C=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjvionkw87_VG0jdQnQBx0kydoMkZA46IN5Ks8MiMiH26n7D5No1EapirRRSeL5YOuY-zSf69Bo4U-2Iv4ZL5tBLvdsykhFFPJ9_HMDh-BXuR7DBn4WU5Sm_CrlwNmzf9zAJkbGc9dBBIsIF4IOnO5bdPZxLNvS2UobZDzpHNjnFS0X_iODL8tzC_2C=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/turkuler-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/turkuler-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content