Temizlik ile İlgili Kompozisyon

Temizliğin önemini anlatan uzun ve kısa kompozisyon örnekleri, giriş gelişme sonuç bölümleri halinde ve uygun başlıklar ile sayfamızda yer almaktadır.

Temizliğin önemi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada kişisel temizlik, temizliğin insan hayatındaki yeri, temizliğin dinimizdeki yeri ve temiz olmanın faydaları üzerinde durduk. Temizlikle ilgili kompozisyonlar yazarken kısa ve uzun örnekler sunmaya, her yazıya uygun başlıklar vermeye ve yazıları giriş gelişme sonuç halinde düzenlemeye özen gösterdik. Sizler de temizlik hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örneği yazarak bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

temizliğin faydaları ile ilgili kompozisyon
Temizliğin Önemi

TEMİZLİK (Kısa)

     Temizlik, insan sağlığına zarar verebilecek her türlü pislik ve kirden arınmaktır. Temizliğe dikkat ettiğimizde hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir ve daha güzel, daha düzenli bir yaşama sahip oluruz.

     İnsan vücuduna zarar veren mikroplar kirli ortamlarda yaşar. Burada çoğalan mikroplar ise insan vücuduna geçerek organlarımıza zarar verir ve çeşitli hastalık veya rahatsızlıklara yakalanmamıza neden olur. Daha sağlıklı bir yaşam için bazı temizlik kurallarına dikkat etmemiz gerekir. Her şeyden önce yaşam alanlarımız her zaman temiz, hijyenik olmalıdır. Ellerimizi düzenli olarak yıkamalı, dişlerimizi fırçalamalıyız. Giydiğimiz kıyafetlerin de daima temiz olmasına özen göstermeliyiz. Sağlıklı bir yaşam için spor ve beslenme önemlidir; fakat bunlar tek başına yeterli değildir. Temiz olmazsak istediğimiz kadar iyi beslenelim, istediğimiz kadar spor yapalım, yine da hastalıklara açık oluruz.

     Temizliği bir alışkanlık haline getirmeli, çocuklara da bu alışkanlığı kazandırmalıyız. Sadece evlerimizi değil, sokaklarımızı, dağlarımızı, ormanlarımızı da temiz tutmalı, çöplerimizi doğaya atmamalıyız.

-SON-

 

TEMİZLİK (Uzun)

     Temizliğin insan sağlığı üzerinde çok büyük bir önemi vardır. Özellikle son yıllarda dünya genelinde ortaya çıkan ve ölümlere sebep olan bulaşıcı hastalıklardan sonra temizliğin önemi daha da anlaşılmış ve insanlar bu konuda daha hassas hale gelmiştir.

     İnsanlar, hayvanlar gibi gelişigüzel yaşamazlar. Yaşadıkları alan belki de ömür boyunca aynı yerdir. Bu yaşam alanının sürekli temiz ve mikroplardan arınık olması gerekmektedir. Aksi takdirde pis ortamda çoğalan mikroplar insan vücuduna geçerek onlarda çeşitli hastalık ve rahatsızlıklar yaratarak onların hayatını tehlikeye sokabilir.

     En çok vakit geçirdiğimiz yerler, evimiz, okulumuz veya iş yerimizdir. Bu yerlerin daima temiz olması çok önemlidir. Özellikle evlerimizde uyuma, yeme, içme gibi tüm temel ihtiyaçlarımızı giderdiğimiz için bu alanların her zaman temiz olması gerekir. Elbette aynı durum ev dışındaki ortamlar için de geçerlidir.

     Temizlik imandandır. Temiz olmayan bir insanın imanının tam olduğu da söylenemez. Bu nedenle her Müslüman kişisel temizliğine çok özen göstermelidir. Bir insan evini veya zaman geçirdiği yeri kirletmemeli, hep temiz tutmalıdır. Sık sık ellerini yıkamalı, mikroplardan ve zararlı bakterilerden arındırmalıdır. Günde en az iki defa dişlerini fırçalamalı, onları her zaman temiz tutmalıdır. Aynı zamanda giyimine de özen göstermeli kıyafetlerini hep temiz tutmalıdır.

     Temizlik alışkanlığı sadece evlerde, okullarda veya iş yerlerinde edinilmesi gereken bir davranış değildir. Her yerde temiz olmalı, çöplerimizi gelişigüzel atmamalıyız. Doğaya saygılı ve temiz bir insan yaşadığı sokaklar, doğayı da temiz tutar, onu kirletmez.

     Temiz olmayan, sürekli kirli dolaşan kişilerden insanlar uzaklaşır, onlara karşı bir sevgi besleyemez. Aynı zamanda onlardan mikrop veya hastalık kapmaktan korkan; bu nedenle arasına hep mesafe koyar. Temizlik sadece bizim için değil, çevremizdeki insanlar içindir aynı zamanda; zira eğer biz kirli olursak, bizdeki mikroplar çevremizdeki insana da bulaşabilir.

     Aslan yattığı yerden belli olur, derler. Eğer bir insanın yaşadığı yer sürekli kirliyse onun kişiliğiyle ilgili başka sorunları da vardır; çünkü aklı başında bir insan temizliğin önemini bilir ve ona göre yaşar.

     Temizlemek, temizlenmek güzeldir; ancak unutulmamalıdır ki en güzel temizlik kirletmemektir. Bu nedenle pis işlerden uzak durmalı, isteğimiz dışında kirlilik oluştuğunda da onu hemen temizlemeliyiz.

-SON-

 

KİŞİSEL TEMİZLİK

     Kişisel temizlik, insanın kendi bedenine ve giyimine karşı gösterdiği temizliktir. Yani bir insanın üstü başı daima temizse, tırnaklarını düzenli kesiyor, ellerini su ve sabunla yıkıyorsa, düzenli olarak banyo yapıyor ve sürekli temiz kıyafetler giyiyorsa o kişinin kişisel temizliğine dikkat ettiğini söyleyebiliriz.

     Kişisel temizlik alışkanlığı, insanlara henüz küçük yaşlarda verilmelidir. Bir çocuğun gelişigüzel yaşamasına, ortalığı dağıtmasına, kirli elleriyle yemek yemesine göz yumarsak onda temizlik alışkanlığı edindiremeyiz. Bu nedenle kişisel temizliği ile ilgili ona sürekli sorumluluk verilmeli ve çocuk, sürekli temiz olması gerektiğinin bilincinde olmalıdır. İnsanlar sürekli başka insanlarla iletişim ve etkileşim halindedir. Herkes kabul eder ki pis bir insanla hiç kimse bir arada olmak istemez. Herkes ondan kaçar ve kimse onu sevmediği gibi ona saygı da duymaz.

     İnsanlarda iyi bir izlenim bırakmak, hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı, daha uzun bir ömür sürmek istiyorsak kişisel temizliğimize dikkat etmeli, insanlara örnek olacak bir yaşam seçmeliyiz.

-SON-

 

TEMİZLİĞİN ÖNEMİ VE FAYDALARI

     Temizlik, insan sağlığını koruduğu, insana daha sağlıklı, daha uzun bir ömür sağladığı için çok dikkat edilmesi gereken bir husustur. Temizliğin insan hayatındaki önemi çok büyüktür. Temizliğe önem vermeyenler sağlıklarını tehlikeye attıkları gibi toplum tarafından da dışlanır ve sevilmezler.

     Korona, diğer bir deyişle pandemi sürecini hepimiz biliyoruz. Bu bulaşıcı hastalığın insanlar arasında yayılmasının en büyük nedenlerinden biri temizliğe, hijyene yeterince önem verilmemesiydi. İnsanlar el temizliği başta olmak üzere bazı temizlik kurallarına uysaydı, belki de bu hastalık bu kadar kolay ve hızlı yayılmayacaktı.

     İnsan sağlığına zarar veren mikroplar kirli ortamları sever; çünkü yaşamlarını ancak pis ortamlarda sürdürebilirler. Temizliğe önem vermemek demek, onlara yaşam alanı oluşturmak demektir. Bu da bir anlamda intihar etmek demektir. Resmen mikroplara, ‘’Bakın, sizin beslenebileceğiniz bir ortam oluşturduk, hadi gelin burada yaşayın, sonra da vücudumuza geçip bizi hasta edin.’’ demek gibi bir şeydir.

     Temiz olmanın bize birçok faydası vardır. Her şeyden önce temizlik sayesinde hastalıklara karşı daha dirayetli olur ve var olan hastalıklardan daha kolay kurtuluruz. Aynı zamanda bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemiş oluruz.

     Temiz bir insanın organları daha sağlıklı olduğu için daha iyi çalışır. İnsan organlarının sağlam ve düzgün çalışması da daha uzun bir hayat sürmemizi sağlar. Temizliğin cilt güzelliği üzerinde de önemli katkıları vardır. Sürekli temiz olan bir cilt daha parlak ve daha güzel görünür; aynı zamanda daha geç yıprandığı için yaşlılığı geciktirir.

     Dişlerimiz en önemli organlarımızdandır. Onları düzenli olarak fırçalayıp temiz tuttuğumuzda hem mikropların ağız yoluyla vücudumuza girmesini önlemiş oluruz hem de dişlerimizi çürümeye karşı korumuş oluruz. Böylece uzun yıllar diş problemleri yaşamayız.

     Temizliğin İslam dinindeki yeri ve önemi de çok büyüktür. ‘’Temizlik imandandır.’’ Ve ‘’Temizlik, imanın yarısıdır.’’ gibi hadisler, dinimizde temizliğe ne kadar önem verildiğini göstermektedir.

     Hem kendi sağlığımız hem de sevdiklerimizin sağlığı için her zaman temiz olmalı, kirli ortamlardan uzak durmalıyız. Bunu yaptığımız takdirde daha sağlıklı bir ömür sürebiliriz.

-SON-

 

Değerli okuyucular, temizliğin önemi ile ilgili kompozisyon örneklerimizi beğendiğinizi umarız. Sizler de temizliğin önemini anlatan konuşma metinleri veya kompozisyon yazıları oluşturup bize gönderebilirsiniz. Ayrıca kısa düşüncelerinizi yorum bölümünde anında paylaşabilirsiniz. Temiz kalın, hoşça kalın.

YORUMLAR

BLOGGER: 20
  1. Hiç güzel değil 🙄😒

    YanıtlaSil
  2. Yani güzel gibi👍ama aradığım şey tam böyle değil ama güzel...

    YanıtlaSil
  3. Ya kankalar iyi falan da cırt biraz

    YanıtlaSil
  4. İyi hoş güzel de bi ekstrası yok fıs kalmış

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. sen ne diyon be abla gözünü seviyim be abi

      Sil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Temizlik ile İlgili Kompozisyon
Temizlik ile İlgili Kompozisyon
Temizliğin önemini anlatan uzun ve kısa kompozisyon örnekleri, giriş gelişme sonuç bölümleri halinde ve uygun başlıklar ile sayfamızda yer almaktadır.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhofXWUK05FuZ7F_vmt4o_e3eVJPsXGrt9-rH9CawqAhhSIaj5nuqWJ8_ceNyMi0fLuKkD_G7o1lrNL2PC6LwUh0TL69r-mtbyY_ck5tEG-_8Dka-BKRX3M-_i-xEYLrGhn-MNvPjf9iMp0XYNM_W_kHElFd1-hX3C92HpUE4Nb33JnEMgNK1zA51C_=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhofXWUK05FuZ7F_vmt4o_e3eVJPsXGrt9-rH9CawqAhhSIaj5nuqWJ8_ceNyMi0fLuKkD_G7o1lrNL2PC6LwUh0TL69r-mtbyY_ck5tEG-_8Dka-BKRX3M-_i-xEYLrGhn-MNvPjf9iMp0XYNM_W_kHElFd1-hX3C92HpUE4Nb33JnEMgNK1zA51C_=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/temizlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/temizlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content