Tembellik ile İlgili Kompozisyon

Tembellik ile ilgili kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde kısa ve uzun versiyonları ile sitemizden okuyabilirsiniz.

Tembellik hakkında kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada tembelliğin zararları ve tembelliğin insan hayatına etkisi konuları üzerinde durduk. Tembellikle ilgili kompozisyon örnekleri hazırlarken kısa ve uzun yazılar yazmaya, yazılara uygun başlıklar vermeye ve bunları giriş gelişme sonuç halinde yazmaya özen gösterdik. Sizler de tembellik ile ilgili bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örnekleri hazırlayarak bize gönderebilirsiniz.

 

tembel olmak hakkında kompozisyonlar
Tembellik

TEMBELLİK

     Tembellik, yapılması gereken işlerin üşengeçlik ve isteksizlikten dolayı yapılmaması ve bu işlerin sürekli ertelenmesidir.

     Tembellik, insanların ve toplumların gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Başarısızlıklarımızın sebebi tembelliğimizdir. Hepimizin sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları yerine getirdiğimiz takdirde istediğimiz gibi bir hayat elde edebiliriz. Ancak tembellik edip bu sorumluluklarımızı yerine getirmezsek başarıya ulaşamayız ve istediğimiz birçok şeyden mahrum kalırız. Öğrencilerin ders çalışması gerekir. Bunun için de tembellikten kurtulmak şarttır. Tembelliğine yenik düşen bir öğrenciden başarılı olması beklenemez. Aynı şekilde yetişkinlerin de sorumlulukları vardır. Tembel bir insan çalışmak istemez, çalışmayınca da evine ekmek götüremez ve ailesini başkalarına muhtaç hale getirir.

     Tembellik aslında geçici bir ruh halidir. Kendimizi biraz zorlayıp işlerimize odaklanırsak bu ruh halinin hemen geçtiğini ve daha enerjik olduğumuzu görebiliriz.

-SON-

 

TEMBELLİĞİN ZARARLARI

     Okul çağına henüz gelmemiş çocuklar dışında, bu dünyada her insanın yerine getirmesi gereken bazı sorumluluklar, yapması gereken işler vardır.

     Okula başladığımız anda sorumluluklarımız başlar. Öğrenci olarak en büyük sorumluluğumuz ders çalışmak, böylece başarılı bir eğitim hayatı sürdürmektir. Ders çalışmak bildiğiniz gibi çok da kolay değildir. En azından bazı öğrenciler için çok zordur. Bazıları ise ya ders çalışmaktan hoşlanır ya da hoşlanmasa bile hedefine ulaşmak için tembelliğinden kurtularak çalışkan olmayı tercih eder ve çalışır.

     Bir öğrencinin kısa vadedeki hedefi sınıflarını başarı ile geçmektir. Uzun vadedeki hedefi ise iyi bir üniversite kazanarak iyi bir meslek edinmektir. Bunu başarabilenler yalnız çalışkan olanlardır. Tembel olanlar için hayatları boyunca ders çalışmadıkları için veya az çalıştıkları için başarılı olamaz ve istedikleri üniversiteyi kazanamaz. Eğer bu dünyada başarılı olmak istiyorsak tembelliği yenmeliyiz. Tembelliğe boyun eğen biri tüm zamanını boşa geçirir, faydalı işler yapamaz.

Tembellik, sadece çocuklarda değil büyüklerde de görülen bir şeydir. Hayatı boyunca bir işe girmeyen, girse bile çalışmak kendisine zor geldiği için işten ayrılan insanlar vardır. Örneğin başta aynı şartlarda olmasına rağmen birisi hayatı boyunca çalışıp çabalayıp işlerini ilerletirken başka biri tembellik edip hiçbir şey elde etmez. Tembellik, insanların gelişmelerini, daha iyi bir yaşam sürmelerini engeller.

     Yeryüzündeki tüm hayvanların tek amacı, doğada bulduğunu yiyerek yaşamını sürdürmek, günü öyle kurtarmaktır. Hayvanlarda lüks yaşam diye bir şey yoktur. Hayatlarını daha iyi hale getirmek için çaba harcamazlar. Hepsinin yaşamı aynıdır: Uyandıktan sonra karnını doyurmak. Gün boyunca bulduğu ve yiyebildiği kadar yemek, sonra tekrar uyumak... Tüm hayat bu şekilde döner. 

     Ancak insanlar böyle değildir. İnsanları hayvanlardan ayıran şey, zekaları ve hayat kalitelerini sürekli geliştirebilme yeteneğidir. Bu nedenle her gün düşünmeleri, isteklerini gerçekleştirmek için çalışmaları gerekir. İnsanlarda yemeğe direkt ulaşabilmek mümkün değildir. Günümüz koşullarında besin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıp para kazanmak gerekir. Bu nedenle insanlar tembelliği bir kenara bırakıp var güçleri ile çalışmalı, isteklerini yerine getirmek için sürekli mücadele etmelidir.

     Durum böyle olsa da her insan bunu layıkıyla yerine getirmez. Kimisi çalışıp çabalarken, ekmeğini alnının teriyle kazanırken, fedakarlıklarda bulunurken; kimisi de tembelliğinden dolayı herhangi bir iş yapmaz veya daha az çalışır. Daha az çalışınca da daha az kazanç elde eder. İstisnaları bir kenara bırakırsak bu her zaman için geçerlidir. Ne kadar çalışırsanız o kadar kazanırsınız. Ancak tembellik eder çalışmazsanız kazanamazsınız ve bu hayattan beklentileriniz gerçekleşmez.

     Özetle şunu söyleyebiliriz. Tembellik, insanın en büyük düşmanıdır. Ele güne muhtaç olmamak için, ailemiz iyi bir hayat sunmak için çalışmalı, tembellikten uzak durmalıyız.

-SON-

 

Tembellikle ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de tembellik konulu yazılar yazıp yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz.Ayrıca tembellikten kurtulmanın yolları ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Tembellik ile İlgili Kompozisyon
Tembellik ile İlgili Kompozisyon
Tembellik ile ilgili kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde kısa ve uzun versiyonları ile sitemizden okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgCByWKD9wHofRNOzkBLZG6bFdgiLo8z2ePhRn-tVrSPYkOE_iUWkHeQ4KxgeaEIPHRaCZ-UpfGC1Pe-wkmg9syPWRFtkQSokcYUSUKFPknPhdeU1yVjZzLcH4fkVmR6NyZC5UWNqwAbz4Lu-rMdfWm4LS6kauAfIxvoV16oodu-avkW5F0NB63NOZt=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgCByWKD9wHofRNOzkBLZG6bFdgiLo8z2ePhRn-tVrSPYkOE_iUWkHeQ4KxgeaEIPHRaCZ-UpfGC1Pe-wkmg9syPWRFtkQSokcYUSUKFPknPhdeU1yVjZzLcH4fkVmR6NyZC5UWNqwAbz4Lu-rMdfWm4LS6kauAfIxvoV16oodu-avkW5F0NB63NOZt=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/tembellik-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/tembellik-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content