Televizyonun Yararları ve Zararları ile İlgili Kompozisyon

Televizyonun faydaları ve zararları hakkında kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde yazdık. İyi okumalar.

Televizyonun faydaları ve zararları ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada televizyonun hayatımızdaki yeri, televizyonu doğru kullanmanın önemi, faydaları ve zararları, televizyonun eğitime etkileri konuları üzerinde durduk. Televizyon ile ilgili kompozisyon örneklerini oluştururken kompozisyon kurallarına uyduk, her bir yazıya uygun başlıklar seçip yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazdık. Sizler de televizyonun yararları ve zararları hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örneği hazırlayarak bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

televizyonun faydaları ve zararları hakkında kompozisyon
Televizyon

TELEVİZYON

     Televizyon, çeşitli görüntüleri sesli olarak izlememizi sağlayan teknolojik bir cihazdır. Televizyon 1923 yılında icat edilmiş ve kısa sürede tüm dünyaya yayılmıştır.

     Günümüzde televizyonun bulunmadığı ev neredeyse yoktur. Bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerin ortaya çıkması sebebiyle televizyon izleme oranları düştüyse de halen fazlası ile izlenmekte ve birçok ailenin en büyük eğlence ve haber kaynağı olmaya devam etmektedir. Televizyon, bize toplumsal sorunlar ile ilgili bilgi ve haberler sunduğu için önemlidir. Aynı zamanda sinema filmi, dizi, eğlence programları, belgesel gibi programları izleyebildiğimiz için bize bilgi vermesi ve aynı zamanda güzel vakit geçirtmesi de diğer güzel bir tarafıdır. Ancak televizyon, ne yazık ki toplumumuzda bir bağımlılık haline geldiği için yarardan çok zarar getirmektedir. Öğrenciler, bu bağımlılık yüzünden derslerine çalışmakta güçlük yaşamaktadır. Aynı zamanda yetişkinlerin de zamanını çok almakta ve kendi işlerine yoğunlaşmalarını önlemektedir.

     Televizyon faydalı bir icat olsa da onu aşırı kullanmak, ona bağımlı hale gelmek bize faydadan çok zarar getirir. Bu nedenle günlük televizyon izleme süremizi kısa tutmamızda fayda var.

 -SON-


TELEVİZYONUN FAYDALARI VE ZARARLARI (Kısa)

     Televizyon en yaygın iletişim araçlarından bir tanesidir. İşlevi, sesleri ve görüntüleri izleyiciye sunmaktır. Bu işlev sayesinde hem toplumu ilgilendiren haberleri öğrenir hem de eğlenceli vakitler geçiririz.

     Günümüzde televizyon bir iletişim aracı olmaktan çok bir eğlence kaynağı haline gelmiştir. Vakit kaybına neden olan, insanları faydalı işler yapmaktan alıkoyan, onları birer bağımlı haline getiren bir cihaz olmuştur. Televizyonu aşırı derecede kullanmak kıymetli zamanımızın boşa gitmesine neden olur. Çocukların derslerine ve okullarına zaman ayırmasını önler. Ayrıca çocukların seviyesine uygun olmayan filmler yüzünden çocuklarda bazı davranış bozukluklarına sebep olur. Elbette telvizyon tamamen zararlı da değildir. İçinde yaşadığımız toplumla ilgili haber verdiği için ve eğlenceli zamanlar da geçirmemizi sağladığı için faydalıdır. Ayrıca çocukların dil gelişimi üzerinde de etkili olduğu söylenebilir.

     Televizyonun bir amaç değil, sadece araç olduğunu bilmeli, onu faydalı olacak şekilde kullanmalıyız. Bağımlılık yaptığını düşündüğümüz an ondan kopmalı, daha güzel şeylere yönelmeliyiz.

-SON-

 

TELEVİZYONUN FAYDALARI VE ZARARLARI (Uzun)

     Teknolojinin genel amacı, insanların gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak, insan güç ve becerisiyle yapılamayacak şeyleri makine ve cihazlar sayesinde yapmak veya insanların vakitlerini daha güzel, daha eğlenceli bir şekilde geçirmesini sağlamaktır.

     Televizyonun da amacı, insanlara haber vermek, onları bilgilendirmek veya eğlendirmektir. Televizyonun haber verme ve bilgilendirme işlevlerine baktığımızda televizyonun faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Elbette insanı eğlendirmesi, güzel vakitler geçirmesini sağlaması da faydalıdır; ancak işin bu boyutu aşırıya kaçtığında ne yazık ki televizyon, yarardan çok zarar getirmektedir.

     Ülkemizde bir evde televizyonun olmaması neredeyse garipsenecek bir durum haline gelmiştir. Televizyon öyle bir duruma gelmiştir ki adeta insanların en büyük eğlence ve vakit geçirme aracı haline gelmiştir. Birçok gelişmiş ülkede televizyon için ‘’aptal kutusu’’ tabiri kullanılırken, bizim televizyonsuz geçen bir günümüz bile neredeyse olmamaktadır.

     Öyle ki birçok evde televizyon gün boyu açıktır. Evde iletişim namına pek bir şey yoktur. Herkes televizyondaki diziye, filme veya programa odaklanmış, kimse kimse ile konuşmuyordur. Bu tür ailelerde çocuklar okuldan ev geldiklerinde hemen televizyon başına geçmekte, bu yüzden okulunu, derslerini aksatmaktadır.

     Ülkemizdeki en büyük bağımlılıklardan biri televizyon bağımlılığıdır. Televizyonun çocuklar üzerindeki olumsuz etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Anne ve babaların televizyonun çocuklar için zararlarını bilmeli ve ona göre hareket etmelidir. Her şeyden önce televizyon izlemeye bir sınırlama getirilmeli ve belli başlı programlar veya filmler izlettirilmelidir.

     Bilindiği gibi her film veya her programın hitap ettiği yaş grubu farklıdır. Bu nedenle her film veya program her çocuğa izlettirilmemelidir. Çocuklardaki televizyon bağımlılığını gidermek için yetişkinlerde televizyon kullanımında aşırıya kaçmamalıdır. Aksi takdirde televizyon, özellikle de çocuklara, fayda yerine zarar getirecektir.

-SON-

 

Televizyon zararları ile ilgili kompozisyon örneklerinde çeşitli faydalardan da bahsettik. Dileriz ki yazıları beğenirsiniz. Sizler de televizyonun faydalarını ve zararlarını anlatan duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünde anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Televizyonun Yararları ve Zararları ile İlgili Kompozisyon
Televizyonun Yararları ve Zararları ile İlgili Kompozisyon
Televizyonun faydaları ve zararları hakkında kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde yazdık. İyi okumalar.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjGgodPMt2SBxNscTOybw0AvbT-OsyefTTv-0AXr3IkIEexeiA4kijSXZVC3DT18f_OkfwvsqkmBEYXX_RJPyo8Hnq2lwVz6sB7YvMTniUb51Y9fuuBFHNrYqg6_tAsa0O90r2nxaysrMs7ehdHGPriYT8d1H3TKOZvceBdVOSh2EHw4kUiKcz5WIUA=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjGgodPMt2SBxNscTOybw0AvbT-OsyefTTv-0AXr3IkIEexeiA4kijSXZVC3DT18f_OkfwvsqkmBEYXX_RJPyo8Hnq2lwVz6sB7YvMTniUb51Y9fuuBFHNrYqg6_tAsa0O90r2nxaysrMs7ehdHGPriYT8d1H3TKOZvceBdVOSh2EHw4kUiKcz5WIUA=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/televizyonun-yararlar-ve-zararlar-ile.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/televizyonun-yararlar-ve-zararlar-ile.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content