Teknoloji ile İlgili Kompozisyon

Teknolojinin önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme bölümleri ile sitemizden okuyabilirsiniz.

Teknoloji ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada teknolojinin önemi, teknolojinin faydaları, zararları, teknolojinin insan hayatındaki yeri ve önemi üzerinde durduk. Kısa ve uzun kompozisyon yazıları yazarak her birine uygun başlıklar seçtik ve yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazmayı ihmal etmedik. Sizler de teknoloji hakkında kompozisyonlar yazarak bizlere gönderebilirsiniz.

 

teknolojinin faydaları ile ilgili kompozisyon
Teknoloji

TEKNOLOJİ

     İnsanların hayatını kolaylaştırmak için yapılan her türlü alet, cihaz ve çeşitli teknikleri kapsayan bilime teknoloji denir. Teknolojinin amacı insan gücü ile yapılacak işlerin daha az maliyetlerle ve daha kolay şekilde yapılmasıdır.

     Bilimin gelişmesi ve özellikle sanayi devriminin gerçekleşmesiyle teknoloji hızla ilerlemiş, çok kısa sürede bugünkü halini almıştır. Daha birkaç yüz yıl öncesinde hayali bile kurulamayan çeşitli teknolojik alet ve cihazlar, günümüzde her alanda etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Teknoloji sayesinde insanlar daha rahat bir yaşama kavuşmuş, açlık ve sefaletten kurtulmuştur. Örneğin eskiden tarım hasadı insan gücü ile yapılıyordu. Birkaç dönümlük bir tarlayı hasat etmek için günlerce çalışmak gerekirdi. Oysa günümüzde örneğin biçerdöver sayesinde yüzlerce kilometrelik tarlalarda buğday hasadı birkaç saatte yapılabiliyor. Böylece az emekle çok iş yapılmış oluyor.

     Teknoloji, insan hayatına büyük katkılar sağlıyor. Teknolojinin zararları ise insanların onu yanlış kullanmasından, ona bağımlı olmasından kaynaklanıyor. Kısacası şunu söyleyebiliriz. Teknoloji çok faydalı bir bilimdir. Onu kimi zaman zararlı hale getirenler ise insanlardır.

-SON-

 

TEKNOLOJİNİN ÖNEMİ

     Teknoloji son derece önemli bir bilimdir. Teknoloji olmasaydı günümüzde sahip olduğumuz gibi rahat bir yaşama sahip olamazdık.

     Gelişen teknoloji sayesinde hastalıkları daha kolay tedavi edebiliyor, merak ettiğimiz bilgileri daha hızlı ve kolay bir şekilde elde edebiliyoruz. Yine teknoloji sayesinde yüzlerce adamın yapamayacağı zor bir işi bir makine veya cihaz sayesinde anında yapabiliyoruz. Uzak diyarları kısa sürede gezebiliyor ve eğlence ihtiyacımızı bazı teknolojik aletler sayesinde giderebiliyoruz. Teknoloji sayesinde dünyayı bırakın, uzay hakkında bile bilgi sahibi olabiliyor ve uzayla ilgili tüm gizemleri çözebiliyoruz.

     Teknolojiyi doğru şekilde kullanırsak bizim için çok büyük faydaları vardır. Ancak onu faydalı işler için değil de zararlı işler için kullanırsak tehlikeli ve zararlı olabilir.

-SON-

 

TEKNOLOJİNİN YARARLARI VE ZARARLARI

     Teknolojinin faydalı olduğunu herkes kabul eder. Ancak onun genel anlamda faydalı olması, hiçbir zararının olmadığı anlamına gelmez. Bir kere şunu bilmeliyiz. Teknoloji, yaşamı kolaylaştırmak, insanlara daha rahat ve refah bir ortam yaratmak için vardır. Günümüz teknolojisi bunu başarıyor mu? Evet, hem de fazlasıyla. 

     Teknoloji sayesinde işlerimizi daha hızlı yaparak zamandan, daha az kuvvetle yaparak da enerjiden tasarruf etmiş oluyoruz. İnternet gibi bir teknoloji sayesinde bilgiye çok daha hızlı ulaşabiliyoruz. Uçak, araba, gemi gibi ulaşım araçları ile de istediğimiz uzun mesafeleri kısa sürede katedebiliriz. Bunların da faydalı olmadığını kimse söyleyemez. Ancak tüm bunlarla beraber teknoloji kötü amaçlarla kullanılırsa çok tehlikeli ve zararlı da olabilir. Örneğin atom bombası teknoloji ile yapılmıştır. Böyle bir bombayı bir ülkeye atacak olursanız o ülkede bırakın insanları bitkiler bile zarar görür. Yine insanlarda var olan akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi bağımlılıklar da teknolojinin getirdiği ama insandan kaynaklı olan zararlardır.

     Tüm bu bilgilerin ışığında şunları söyleyebiliriz. Teknolojinin insan hayatındaki yeri büyüktür.Vazgeçilemez bir şeydir ve çok faydalıdır. Ancak kötü amaçlarla kullanıldığında veya bilinçsizce bağımlılık haline getirildiğinde çeşitli zararları da vardır.

-SON-

 

TEKNOLOJİ İLE İLGİLİ HER ŞEY

     Başta belirtelim ki teknolojinin gayesi insanlara çok daha kolay ve rahat bir yaşam imkanı sunmaktır. Nitekim bunda da fazlasıyla başarılı olmuştur. Teknolojinin olmadığı dönemlerde yapılması günler, bazen yıllar alan işler, günümüzde dakikalar veya saatler içinde yapılabilmektedir. Bu da teknolojinin ne kadar faydalı olduğunu net bir şekilde göstermektedir.

     İnsanlar yaratıldığından bu yana hayatlarını kolaylaştırmak için çeşitli arayışlara girmişlerdir. İnsanları avcı-toplayıcı olarak yaşam sürdüğü dönemlerde bile teknolojiye başvurulmuş ve günlük hayatta teknolojik aletler kullanılmıştır. Örneğin hayvanları avlamak üzere kurulan tuzaklar, yapılan ok ve yaylar hep teknolojinin ürünüdür. Teknoloji denince aklınıza yalnızca elektrik, pil veya yakıtla çalışan alet veya cihazlar gelmesin. Belli bir teknik ve çalışma prensibi içeren, hayatı kolaylaştıran, enerji ve zamandan tasarruf ettiren her türlü ilkel alet veya yöntem de teknolojinin kapsamına girmektedir.

     Teknoloji konusunda en büyük ve en önemli buluşlardan biri tekerleğin icadı olmuştur. Tekerlek sayesinde insanlar yüklerini kolayca taşımayı öğrenmiştir. En başta belki de kullanışsız tekerlekler kullanılmış olsa da teknoloji zamanla gelişmiş ve daha işlevli tekerlekler bulunmuştur. Böylece günümüzde kullanılan tekerler geliştirilmiştir.

     Teknolojinin ilerlemesini hızlandırmış en önemli diğer buluş ise elektriğin icadıdır. Bilindiği gibi günümüzde kullanılan neredeyse tüm alet ve cihazlar elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Aydınlatmada, ısıtmada, soğutmada, ulaşımda, sanayide, sağlıkta kısacası aklınıza gelebilecek her alanda elektrikten yararlanmaktayız. Düşünün, böyle bir teknoloji olmasaydı halimiz ne olurdu. Evlerimizde birkaç dakikalığına elektrik kesintisi olduğu zaman bile ne hale geldiğimiz gün gibi ortadadır.

     Teknoloji, insanların bilgi birikimi sayesinde ilerlemektedir. Tıpkı bir merdivenin basamakları gibidir. Her basamakta biraz daha yükselirsiniz. İşte, insanlar, bu dünyada var olduklarından bu yana basamakları tırmanmış ve bugünler gelmiştir. Ancak bir basamaktan diğer basamağa geçişler bazen çok hızlı bazen de çok yavaş olmuştur. 

     Düşünün ki Osmanlı Devleti gibi büyük bir imparatorlukta bile teknoloji nimetinden faydalanılmak istenmediği oldu. Örneği döneminin en büyük icatlarından biri olan matbaa Osmanlı Devleti'nde 300 yıl kadar sonra kullanılmaya başlanmış. Neden mi? Çünkü o dönemlerde elle kitap yazıp geçimini sağlayan insanlar varmış da onların ekmek parasıyla oynamak olmazmış (!) Yahut gavur icadıymış (!) Kardeşim o zaman sen bul da Müslüman icadı olsun. 

     Allah kitabına bile ‘’ikra’’ yani ‘’oku’’ emriyle başlamış. Neden okunur? Öğrenmek için, teknolojiyi, bilimi geliştirmek için elbette. Oysa bizimkiler yanlış anlamış meseleyi. ‘’Oku’’ deyince ‘’Kur'an'ın Arapçasını oku’’ diye anlamışlar ve anlamadıkları halde onu Arapçasıyla okuyup durmuşlar, sonra da geri kalmışlar. Ne yazık ki günümüz Müslüman dünyası aynı mantık üzerine ilerliyor. Dünyanın önde gelen devletlerinin Müslüman olmadığı gerçeği yüzümüze bir tokat gibi çarpıyor.

     Teknoloji kimden veya nereden gelirse gelsin faydalıdır ve kullanılmalıdır. İnsan hayatını kolaylaştıran her türlü buluşun mucidinin de cennetlik olduğunu düşünüyorum. En doğrusunu Allah bilir tabii ki; ancak ben onları hayır ve dualarla anıyorum. Bu kadar dua alan biri de sanırım cennete daha yakın olacaktır.

     Özetlemek gerekirse teknolojinin biz insanlar için çok büyük bir nimet olduğunu söyleyebiliriz. Bugün böyle rahat bir yaşam sürebiliyorsak, uzaktaki yakınlarımıza istediğimiz an ulaşabiliyorsak, yayan gidilmesi 6 ay süren bir şehre uçakla 2 saatte gidebiliyorsak bu teknolojinin sayesindedir.

-SON-

 

Değerli takipçiler, teknolojinin önemi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada teknolojiyi her yönüyle ele aldık. Bu yazıları deneme yazısı, sohbet yazısı yani söyleşi, makale veya konuşma metni olarak kullanabilirsiniz. Yazıların tamamı kompozisyon kuralları dahilinde yazılmıştır. dilerseniz sizler de teknolojinin faydaları ile ilgili kompozisyon örneklerini yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

YORUMLAR

BLOGGER: 25
  1. lalalalalalaalalalalala kompozisyon ödevimin kopyası hihihihi hoca 5 artı verdi

    YanıtlaSil
  2. Tsk ederim bu kardı byb












    Lakakkaakakakakkakkakakakzkakaklalalallalalaal






    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .


    ..
    .
    .
    .
    ...


    ...


    .


    .


    .
    .


    .
    .

    YanıtlaSil
  3. Ya süper fazlasıyla süper

    YanıtlaSil
  4. konuşma sınavı var
    tşk

    YanıtlaSil
  5. benim için çok yararlı oldu teşekkür ederim iyi günler dilerim

    YanıtlaSil
  6. muhteşeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Teknoloji ile İlgili Kompozisyon
Teknoloji ile İlgili Kompozisyon
Teknolojinin önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme bölümleri ile sitemizden okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgl_ONM-0h1SEdheGAtew4RmJfHiGS4rMdletDttvTjmebXPN8guUcD2c_8nsODgsZweLlmFI_1wQ8FBvJzL1SisGvN2dg4RHCnST_G4pIOVcDVBE7XZrIuUbwHXggeunlxj_MBJHGm3fj2JnzqEPgw4OIs4Sg4nd1bE-vR2Rhw6qy-W5FomS1ycfX_=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgl_ONM-0h1SEdheGAtew4RmJfHiGS4rMdletDttvTjmebXPN8guUcD2c_8nsODgsZweLlmFI_1wQ8FBvJzL1SisGvN2dg4RHCnST_G4pIOVcDVBE7XZrIuUbwHXggeunlxj_MBJHGm3fj2JnzqEPgw4OIs4Sg4nd1bE-vR2Rhw6qy-W5FomS1ycfX_=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/teknoloji-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/teknoloji-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content