Tebessüm Etmek ile İlgili Kompozisyon

Tebessüm ile ilgilikısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizden okuyun.

Tebessüm etmenin insan ilişkileri üzerindeki etkisi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile ele aldık. Sizler de tebessüm ile ilgili kompozisyon, bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri hazırlayabilir sitemizde yayınlanmak üzere bize gönderebilirsiniz. Şimdi tebessüm etmenin yani gülümsemenin faydaları ile ilgili yazılara geçelim.

 

gülümsemek ile ilgili kompozisyon
Tebessüm Etmek

TEBESSÜM

    Tebessüm, insanlara candan bir şekilde gülümsemek, onlara yüreğimizin tüm kapılarını açmaktır. Tebessüm sevginin, saygının, hoşgörünün belirtisi, imzasıdır.

     İnsanlara tebessüm etmek, inanılamayacak kadar büyük etkilere sahip olabilir. Yüreği keder dolu bir insanı bile bir tebessümle daha iyi hale getirebilirsiniz. Tebessüm bulaşıcıdır. Siz birine gülümseyecek, tebessüm edecek olsanız o da hemen size tebessüm eder. Adeta kalpleri yumuşatır. Her tebessüm bir sadaka gibidir. Kimi insanın paraya, kimisinin bir lokma ekmeğe, kiminin suya kiminin ise içten bir gülümsemeye ihtiyacı vardır. Duygular dışındaki her şey maddiyat ile ilgilidir. Maddi durumunuz iyi değilse insanlara iyilik yapma olanağına sahip olmazsınız. Oysa insanlara tebessüm etmek maddi bir imkan gerektirmez. İstediğiniz an insanlara tebessüm edebilir, onları mutlu edebilirsiniz.

     Gülümsemek insan hayatında bu kadar etkili ve önemli ise tebessüm etmek için daha neyi bekliyoruz. İnsanlara sevgimizi gösterelim. Onları mutlu edelim. Bunun için yürekten bir tebessüm yeterli.

-SON-

 

TEBESSÜM ETMENİN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ VE ÖNEMİ

     Tebessüm etmek insanları mutlu etmenin en kolay ama belki de aynı zamanda en etkili yoludur. Tebessüm ettiğiniz bir insanın ruh halini anında değiştirebilirsiniz. Çok sinirli bir insanı güzel bir tebessümle anında yatıştırabilirsiniz. Tebessüm ederek, güzel konuşarak, gülümseyerek kendinizi sevdirebilirsiniz.

     Gülmenin, tebessüm etmenin insanların yüz güzelliğine katkı sağladığı da yadsınamaz bir gerçektir. Güzel veya yakışıklı olup da sürekli somurtan biri size güzel gelmezken, fiziki güzelliği ile ön planda olmayan bir insan bile gülümsediğinde size daha güzel görünebilir. Yani gülümsemek, tebessüm etmek her yönüyle fayda sağlayan bir eylem.

     Gülümsemenin bulaşıcı olduğunu ve tüm insanlara yayılabildiğini biliyoruz. Bununla ilgili bir hikaye anlatarak durumu daha anlaşılır hale getirelim isterseniz. Şapkalı adam yolda dalgın dalgın ilerlerken küçük bir çocukla karşılaştı. Çocuk ona gülümsedi. Adam mutlu oldu ve ona aynı şekilde tebessüm ederek karşılık verdi. Şapkalı adam yıllardır küs olduğu oğlunu hatırladı. Onu aramaya karar verdi. Aradı, konuştular, barıştılar. Oğlu ilk uçakla oraya geleceğini söyledi. Adam çok mutlu oldu, yüzü sevinçle doldu. Bunu o küçük kıza borçlu olduğunu düşündü. Geri dönüp kızı buldu ve ona bir miktar para verdi. 

     Kız çok mutlu; çünkü hasta annesi ile tek başına yaşamaktaydı ve yoksulluk içindeydi. Çocuk eczaneye koştu, annesi için ilaç ve marketten de yiyecek bir şeyler aldı. Annesinin karnına uzun zamandır bir şeyler girmemişti. Karnını doyurdu ve kendine geldi. Bir süre sonra anne iyileşti. Kızı ile bir gün parkta gezerken şapkalı adamla karşılaştılar. 

     Küçük kız onu hemen tanıdı ve annesine gösterdi. Annesi adama teşekkür etti ve onun sayesinde sağlığına tekrar kavuştuğunu anlattı. Adam çok sevindi, onlarla bir yerlerde oturup yemek yemeyi teklif etti. Oturup tanıştılar. Her ikisi de eşlerini bir hastalık yüzünden kaybetmişlerdi. Bir süre sonra evlenmeye karar verdiler ve mutlu mesut bir hayat yaşadılar. Tüm bunlar küçük bir gülümseme sayesinde oldu.

     Gülümsemek gerçekten de büyük etkilere sahip. Bir hayatı bile değiştirebilme gücüne... Tebessüm bir savaşı bile durdurabilecek güçtedir. Tebessüm etmekten korkmayın. Daima gülümseyin.

-SON-

 

Gülümsemenin, tebessüm etmenin önemi ve tebessüm ile ilgili kompozisyon yazılarını beğendiğinizi umarız. Sizler de gülümsemek ile ilgili kompozisyon örnekleri gönderebilirsiniz bize. Yahut tebessümün önemini anlatan duygu ve düşüncelerinizi bizimle yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Tebessüm Etmek ile İlgili Kompozisyon
Tebessüm Etmek ile İlgili Kompozisyon
Tebessüm ile ilgilikısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizden okuyun.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhOqZfCcegeNctwAwXeX4VoZKVElY4445LjY8_KHrkgFkYxM9Dc6PkBNJMGbmEuaQlL043zcbZ9xqWmo1LeXaWgnp0obdVIfqaiYE85jCAZ77FFUEsOshBBMxkpxak9Qa7buMYVqih_wwBewozGcLqwx-a0BK95r3rN5ywbGwh4zHtFOM5sRll_dM7S=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhOqZfCcegeNctwAwXeX4VoZKVElY4445LjY8_KHrkgFkYxM9Dc6PkBNJMGbmEuaQlL043zcbZ9xqWmo1LeXaWgnp0obdVIfqaiYE85jCAZ77FFUEsOshBBMxkpxak9Qa7buMYVqih_wwBewozGcLqwx-a0BK95r3rN5ywbGwh4zHtFOM5sRll_dM7S=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/tebessum-etmek-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/tebessum-etmek-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content