Tatlı Dilin Önemi ile İlgili Kompozisyon

Tatlı dilin önemini anlatan metin örneklerini giriş gelişme sonuç halinde kısa ve uzun olarak sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Tatlı dil ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada tatlı dilin önemi ve gücü, insanlarla güzel konuşmak konuları üzerinde durarak çeşitli atasözleri ile zenginleştirdiğimiz kısa ve uzun yazılar oluşturduk. Tatlı dilin önemi hakkında yazdığımız kompozisyonlara uygun başlıklar seçerek her birini giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun olarak oluşturduk. Sizler de tatlı dil konulu bilgilendirici metin, deneme yazısı örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz.

 

tatlı dil ile ilgili kompozisyon
Tatlı Dil

TATLI DİL

     Tatlı dil, insanlarla güzel konuşmak, onları incitecek sözlerden uzak durmak demektir. İnsanlarla etkili bir iletişim kurmanın temel yolu tatlı dilli olmaktır.

     Tatlı bir dil ile, güzel sözlerle yaklaştığınız bir insan sizinle iletişim kurmaktan çekinmeyecek, sizi sevip sayacaktır.Bunu kendi üzerimizde düşündüğümüzde de durumun böyle olduğunu anlayabiliriz. Örneğin bir arkadaşımız kaba bir dille bizden bir şeyler istediğinde, ona istediğini vermek içimizden gelmez ve belki de ona cevabımız olumsuz olur. Oysa gönlümüzü okşayan tatlı sözlerle, nezaketle isterse ona istediğini büyük bir memnuniyetle veririz. Tatlı dil, sihirli bir anahtar gibidir. Yüreğine girmek istediğiniz insanın kalbini tatlı dille açabilirsiniz.

     Tatlı dil her kapıyı açar. Bu nedenle sert, kırıcı sözlerden uzak durup insanları mutlu edecek sözlerle onlara yaklaşmalıyız. Bunu başarabilirsek her insanın gönlüne girebiliriz.

-SON-

 

TATLI DİLİN ÖNEMİ

     Sözcüklerin insanlar üzerinde sihirli etkileri vardır. İnsanlara nasıl hitap etmeniz gerektiğini bilir ve onlarla güzel bir şekilde konuşursanız onların üzerinde büyük olumlu etkiler yaratabilirsiniz. Bu etkiyi yarattığınızda hem o kişinin size karşı davranışlarını olumlu yönde değiştirebilir hem de kendi isteklerinizi gerçekleştirme olanağına sahip olabilirsiniz.

     Her insan yapısı gereği biraz övülmekten, kendisine güzel sözler söylenmesinden hoşlanır. Buradaki övmekten kastımız yalakalık değildir elbette. Nitekim güzel ve gönül okşayıcı sözlerle insanları mutlu etmek yalakalık değildir ve tatlı dil sadece çıkarlarımız için kullandığımız bir şey değildir. Sadece insanlardan bir şeyler isterken değil, onlarla gündelik etkileşimde de tatlı dilli olmalı, insanları kırıp incitmekten uzak durmalıyız.

     En katı kalpli bir insanı bile sözlerinizle yumuşatabilir, onlara istediklerinizi yaptırabilirsiniz. Atalarımızın dediği gibi tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarabilir. Bu nedenle bir insanda istediğiniz bir davranışı oluşturmak için o insana güler yüzle, tatlı dille yaklaşmanız gerekir. Aksi bir dil, onları kırıp incitecek bir dil kullandığınızda ise istenmeyen durumlarla karşılaşırsınız ve istediğiniz davranışın oluşması iyice imkansız hale gelir.

     Örneğin çocuğuna kitap okuma alışkanlığı kazandırmak isteyen bir anne, çocuğunu bu konuda tekdit eder, kitap okuması için ona bağırıp çağırırsa çocuk bırakın kitap okuma alışkanlığı kazanmayı, içinde şayet azıcık kitap sevgisi varsa o da tamamen yok olup gidecektir. Oysa bu anne çocuğuna tatlı dille yaklaşırsa, kendisinin çok akıllı, zeki biri olduğunu, kitap okursa daha da başarılı olacağını ve anne babasının da kendisiyle gurur duyacağını söylerse, bu yaklaşım tarzı çocuğu daha iyi etkileyecek ve çocuğun kitap okuma alışkanlığı edinmesine yardımcı olacaktır.

     Sadece çocuklar için değil, tüm insanlar için aynı durum söz konusudur. Tatlı dille yaklaştığınız bir insanı ikna etmeniz, onu istediğiniz gibi yönlendirmeniz çok daha kolay olur. Kabalıktan, kırıcı sözlerden kimseye bir fayda gelmez. Kibar ve tatlı dilli insanları herkes sever ve onlara güvenir.

     Etkili ve güzel bir iletişim için tatlı dilli olmayı kişilik haline getirmeliyiz. İnsanları tatlı sözlerle mutlu etmeli, onların kalplerini kazanmalıyız. Tatlı dilin olduğu bir yerde muhabbet ve sevgi de vardır.

-SON-

 

Tatlı dilin önemi hakkında yazdığımız kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de tatlı dilin önemini anlatan duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 37
  1. bu örnek cümleler çok güzell

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. eğer beğenmediysen kendin düşünebilirsin ve ayrıca ben beğenmicem kesin die düşünüp sadece yorumlamak amaçlı yazdıysan bu sayfayı açmayıp ilk baştan böyle bir şey aratmicaktın bu insanlar biz arattığımız için yazmaya çalışıyorlar hiç değilse empati kurup duyguları incitmemeye çalış
      empati kurup hiç değilse kendin yazmaya çalış

      Sil
    2. Çok iyi bence ve insanlar bizim için o kadar uğraşıyorlar ve insanların hakkını yememelisin ayrıcalıkla beğenmediysen kendin yaz insanlar o kadar yazmış uğraşmış bence çok güzel ve empati kurmayı öğrenmen lazım sana biri böyle yorum yapsa hoşuna gider mi

      Sil
    3. Ne alakası var suu nün konuyla

      Sil
    4. Bence çok güzel olmuş diğer yorumları dikkate alma tek kelimeyle muhteşem eline emeğine sağlık 😊

      Sil
    5. Gerçekten ödevim icin cok yaradi tesekkur ederim ☺️☺️

      Sil
  3. Acayip iyi bir kere bok gibi diyenleri çıplak karılar sikip çocuk yapıp pipisini göstersin

    YanıtlaSil
  4. Knk salakmısınız beğenmediyseniz beğenmedim deyin ne uzatıyorsunuz eğer çok kötüyse siz bitanede yazın görelim o zaman madem beğenmediniz
    Valla ben beğendim sınavım için kullanacağım yazanın da ellerine sağlık çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  5. valla sağol 2 gündür bulamadım buna baktım mük allah razı olsun yazandan

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Tatlı Dilin Önemi ile İlgili Kompozisyon
Tatlı Dilin Önemi ile İlgili Kompozisyon
Tatlı dilin önemini anlatan metin örneklerini giriş gelişme sonuç halinde kısa ve uzun olarak sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEic7XvYAqVpDhjgv5_9o5YDf3yd6QQYRFAPF4zX5ZhfX0XdfLezTDws8XSR4QAzIFr2hgQ97KD6j-yzDrseBj1zZZBx-fQne1HjIT-t3OL5m_cDrEPGqcm3APbe4ryFU1evl5GvCE1cBT3VXjfqT5rx9MR0hwimm1n2oIqY9kjwFTkHfehyY9QZqziV=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEic7XvYAqVpDhjgv5_9o5YDf3yd6QQYRFAPF4zX5ZhfX0XdfLezTDws8XSR4QAzIFr2hgQ97KD6j-yzDrseBj1zZZBx-fQne1HjIT-t3OL5m_cDrEPGqcm3APbe4ryFU1evl5GvCE1cBT3VXjfqT5rx9MR0hwimm1n2oIqY9kjwFTkHfehyY9QZqziV=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/tatl-dilin-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/tatl-dilin-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content