Şükür ile İlgili Kompozisyon

Allah'a şükretmenin önemini anlatan yazıları uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizden inceleyin. Kısa ve uzun kompozisyonlar...

 Allah'a şükür kavramı ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada şükretmek ve önemi, şükür ve sabır, Allah'a şükretmenin fazileti üzerinde durduk. Şükretmekle ilgili oluşturduğumuz kompozisyonları kısa ve uzun versiyonları ile yazıp her birine uygun başlıklar ekledik, ayrıca giriş gelişme sonuç bölümlerine dikkat ettik. Sizler de şükretmek ile ilgili kompozisyon, bilgilendirici metin veya deneme yazısı yazıp bize gönderebilirsiniz.

 

şükür ile ilgili kompozisyon
Şükretmek

ŞÜKÜR

     Şükür, Allah'ın bize verdiği tüm nimetlerden hoşnutluk duyup Allah'a teşekkürlerimizi sunmaktır. Allah, biz insanlara güzel nimetler, güzel rızıklar vermiş, bu dünyada mutlu bir hayat sürebilmemiz için bizi imkanlarla donatmıştır.

Dünyadaki nimetlerden faydalanan, sağlıklı ve mutlu olan, aile şefkatine sahip olan her Müslüman tüm bu güzellikler için Allah'a şükretmeli, ona kulluk borcunu ödemelidir. İnsanlar, bu hayattan şikayet ederken kendilerinden daha kötü durumda olanlara bakmalı ve kendini şanslı hissederek şükretmelidir. Ne yazık ki birçok insan bizim kadar şanslı olmayabilir. Örneğin biz sağlıklı, varlıklı ve mutlu insanlar olabiliriz. Ancak doğuştan engelli olan, yoksulluk ve sefaletle boğuşmak zorunda kalan, sevdiklerini kaybeden birçok insan da vardır. Böyle bir durumda biz şükretmeliyiz, onlar ise Allah'ın bu imtihanına karşı sabretmelidir.

Hayat, her zaman bizim istediğimiz, bizim planladığımız gibi olmayabilir. Ancak her şerde bir hayır olduğunu bilip Allah'a şükretmeliyiz. Şayet yaşanmayacak bir hayat yaşıyorsak da bunun bir imtihan olduğunu bilip sabretmeliyiz. Sabredenler, hidayete erenlerdir.

-SON-

 

ŞÜKRETMENİN ÖNEMİ

     Bazen ufak bir sıkıntı ile karşılaştığımızda bile bunun çok kötü bir durum olduğunu düşünür, başımıza daha neler gelebilir ki diye düşünürüz. Oysa beterin beteri vardır. Bu nedenle hangi durumda olursak olalım, şükretmemiz için mutlaka sebep vardır.

     Her zaman kendi mutsuzluklarımızı, kendi eksiklerimizi, dertlerimizi görürüz; ancak başkalarının sahip olduğu sıkıntıları görmeyiz. Sanki dünyanın bütün yükü sadece bizim omuzlarımızdaymış gibi hissederiz. Halbuki öyle büyük sıkıntılar çeken, öyle zor imtihanlara tabi olan insanlar vardır ki bizim dertlerimiz onların derdi yanında hiç kalır.

     İçinde bulunduğumuz tüm durumlar şükredilecek durumlardır; zira gerçekten de içinde olduğumuz durumun daha kötüsü vardır. Şükretmenin önemini bilmekle ilgili bir hikaye anlatılır. Derler ki memleketin birinde genç bir delikanlı vardır. Sağlığı sıhhati yerinde, tüm uzuvları tamdır. Ancak bu delikanlı hiç mutlu değildir, çünkü kendisinin çirkin biri olduğunu düşünmektedir.

     Durumu bir gün bir aile büyüğüne anlattığı zaman, aile büyüğü ‘’Bak, sen gayet sağlıklı bir insansın. Her insan çok güzel veya çok yakışıklı olmaz. Kaldı ki güzellik veya yakışıklılık iftihar edilecek, övünülecek erdemler de değildir. Boş ver onları, sen salih bir insan olmak için gayret et ve sağlıklı bir insan olduğun için haline şükret.’’

Ancak delikanlı bir türlü ikna olmuyordu. Kendisini güzel yaratmadığı için içten içe Allah'a bile kızıyordu. Derken bir zaman sonra bir cilt rahatsızlığına yakalandı. Yüzünde çeşitli lekeler çıkmıştı. Zaten çirkin olduğunu düşünüyordu, artık iyice çirkin olduğuna ikna olmuştu. Aile büyüğü ile karşılaştığında aile büyüğü ona tekrar hatırlatmıştı. Bak demişti, çirkin olduğunu düşünüyordun, bu yüzden haline şükretmiyordun. Oysa şimdi daha kötü bir haldesin. Gel haline şükret, Allah'ın sana verdiklerine razı ol, dedi. 

     Fakat genç hala ayak diriyordu. Zaten artık kötü olacağım kadar kötü oldum, daha ne kadar kötü olabilirim ki diye düşünüyordu. Bir zaman sonra yüzünde çıkan lekeler gözlerinin etrafında hatta içinde çıkmaya başladı. Hastalık ilerleyince de görme yetisini kaybetmeye başladı. O an delikanlı anladı ki sağlık her şeyden daha önemliymiş ve şükredilmesi gereken bir durummuş. Bunu, sağlığını kaybettiğinde anladı. Ancak artık şükrün önemini kavramıştı. Zira şu anda çirkin ve kör biri olsa da hala elinde güzel olan şeyler vardı. 

     Örneğin elleri, kolları vardı, Ayakları vardı, hala konuşabiliyor, duyabiliyordu. Ona bakacak anne ve babası vardı. İşte, delikanlı bunun farkına vardı ve sahip olduğu tüm bu güzellikler için Allah'a şükretti. Bir yandan da bu hastalığın tedavisi bulmak için hekim hekim geziyordu. Çok geçmeden de hekimler tarafından tedavi edilip eski sağlığına kavuşmuştu. Artık onun için her durum şükretmek için yeterliydi. Çünkü biliyordu ki içinde olduğu durumdan çok daha kötü durumda olanlar da vardı.

     Dünya sadece bir imtihan yeridir. Hiç kimse bu dünyada kalıcı değildir. Bu nedenle acılarımız, kederlerimiz, sevinçlerimiz de kalıcı değildir. Ömrümüz bittiğinde onlar da bitecektir. Bu nedenle daima Allah'a şükretmeli ondan gelen her türlü musibete karşı da sabırlı olmalıyız.

-SON-

 

Allah'a şükretmek ile ilgili kompozisyonları beğendiğinizi umarız. Sizler de şükretmek ile ilgili kısa metinler oluşturup yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Şükür ile İlgili Kompozisyon
Şükür ile İlgili Kompozisyon
Allah'a şükretmenin önemini anlatan yazıları uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizden inceleyin. Kısa ve uzun kompozisyonlar...
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhJuXdqAgW3zx2xeypIApSmBK3oZKjlpqCXHuMGvRRHlb7uFHDfLCNxXcDpY9nOnmGIXhIEh4mVTnWHJnpDaeArnlgDvJWSu285WtHv2OQujQEdNuFsO5945owJadsiR0Cm08OiliAoIlPrHNtPsrCtXY24b65LUeohkxhzjw3szscCttVJvAUaNqYR=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhJuXdqAgW3zx2xeypIApSmBK3oZKjlpqCXHuMGvRRHlb7uFHDfLCNxXcDpY9nOnmGIXhIEh4mVTnWHJnpDaeArnlgDvJWSu285WtHv2OQujQEdNuFsO5945owJadsiR0Cm08OiliAoIlPrHNtPsrCtXY24b65LUeohkxhzjw3szscCttVJvAUaNqYR=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sukur-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sukur-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content