Spor Yapmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon

Spor ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sayfamızdan inceleyin.

Spor ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada, sporun hayatımızdaki yeri ve önemi, sporun faydaları, sporun insana etkisi, sağlık ve spor arasındaki ilişki gibi konuların üzerinde durduk. Sporun önemi ile ilgili kompozisyonları yazarken her birine uygun başlıklar vermeyi ve yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri halinde sunmayı ihmal etmedik. Spor ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örnekleri sunarak her sınıf seviyesi için yararlı olmaya çalıştık. Sizler de spor ile ilgili bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örnekleri hazırlayarak bizlere gönderebilirsiniz.

 

spor ile ilgili kompozisyon
Sporun Önemi

SPOR

     Sağlıklı bir yaşam elde etmek veya eğlenmek için yapılan; fiziksel güç, beceri ve hız gerektiren her türlü fiziksel etkinliğe spor diyoruz. Spor, hangi amaçla yapılırsa yapılsın hem sağlık hem de estetik üzerinde çok olumlu etkileri vardır.

     Spor, yaşam tarzı haline getirilmesi gereken bir aktivitedir. Daha güçlü, daha hızlı, daha sağlıklı olmak için, fiziksel becerilerde daha yetenekli olmak için düzenli olarak spor yapmalıyız. Şu an dünyada birbirinden farklı onlarca spor dalı bulunmaktadır. Koşu, yürüyüş, bisiklet, yüzme, futbol, basketbol, voleybol, fitness, pilates gibi sporlar en yaygın sporlardır. Bu spor dallarının her biri farklı şekilde yapılsa da hepsinin neticesi birbirine yakındır. Hangi spor dalıyla ilgilenirseniz ilgilenin, hepsi sizi daha sağlıklı, daha güçlü yapar. Spor yapan bir insan güzel bir cilt ve estetik bir bedene sahip olur. Bağışıklık sistemi güçlendiğinden dolayı hastalıklara karşı daha dirençli olur.

     Spor, hayatımızın vazgeçilmez bir aktivitesi olmalıdır. Yemek yemeden, su içmeden, uyumadan nasıl yaşayamıyorsak, sporu da temel bir ihtiyaç kabul edip yapmalıyız. Daha uzun ve sağlıklı bir ömür yaşamak istiyorsak sporu alışkanlık haline getirmeliyiz.

-SON-

 

SPOR YAPMANIN ÖNEMİ

     Spor, hem bedensel hem de ruhsal açıdan daha iyi olmak, eğlenmek bazen de yarışmak için yapılan fiziksel egzersizler bütünüdür. Spor yapmak, sadece bedenimizi değil ruhumuzu da geliştirir. Spor sayesinde daha pozitif, daha enerjik ve daha mutlu insanlar oluruz.

     İnsan bedeninde mutluluk hormonu olarak da bilinen ‘’serotonin’’ adında bir hormon vardır. Bu hormon salgılandığında insanda bir canlılık, zindelik ve mutluluk hali oluşur. Serotonini uyaran birçok etken vardır. Bu etkenlerden biri de spor yapmaktır. Spor yaptığımızda mutluluk hormonu salgılanır ve olduğumuzdan daha mutlu bir hale geliriz.

     Sporun ruh sağlığına olan faydaları serotonin hormonu ile de sınırlı değil. Sporun dolaylı olarak birçok ruhsal yararını görürüz. Örneğin düzenli olarak spor yapan biri kolay kolay hasta olmaz. Hepimiz kabul ederiz ki hastalıklar insanın bedenine zarar verdiği kadar psikolojisine de zarar verir. Yine düzenli olarak spor yapan birinin hem cildi hem vücudu daha estetik, daha güzel durur. Bu ise kişide öz güven duygusunu arttırır. Öz güven de elbette ki mutluluğa sebep olur.

     Sporun bedensel sağlığa etkilerini saymak zordur. Dediğimiz gibi spor yapan biri, sıradan insanlardan daha güçlü ve daha hızlı olur. Estetik bir vücuda sahip olur. Bağışıklık sistemi kuvvetli olduğundan hastalıklara karşı korunur. Kan dolaşımı daha hızlıdır. Kalp ve neredeyse diğer tüm organlar, işlevlerini daha iyi bir şekilde yerine getirir. Beyin fonksiyonlarımız gelişir. Kemiklerimiz daha sağlam olur. 

     Sporun belki de en önemlisi ise aşırı kilo almamızı önler ve bizi çağın hastalığı olan obeziteden korur. Kilolu insanların ise sağlıklı bir şekilde zayıflamasını sağlar. Kısaca söylemek gerekirse spor vücudumuzu her yönüyle korur ve daha iyi bir hale getirir. Hele de sporu iyi bir beslenme ile tamamlarsak çok daha sağlıklı oluruz. Bunun için de yapay şeker içeren her türlü tatlı ve yiyecekten, hazır ve paketlenmiş, yani işlenmiş ürünlerden, beyaz ekmekten, trans yağlardan tamamen uzak durmalı veya en azından bu zararlı besinlerin tüketimini en aza indirmeliyiz.

     Sporu hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için alışkanlık haline getirmeliyiz. Hepimiz, sevdiklerimizle beraber daha sağlıklı ve daha uzun bir ömür geçirmek isteriz. Bunun yolu da sağlıklı bir yaşam benimseyerek her türlü hastalıktan uzak durmaktır. Sağlıklı bir yaşam ise ancak spor ve sağlıklı beslenme ile mümkün olabilir.

     Bu arada spordan kasıt sadece futbol, basketbol, koşu gibi spor dalları değildir. Aslında harekete dayalı her türlü aktivite sporun alanına girmektedir. Örneğin bağ bahçe işleri yapmak, günlük işlerimizde ve kısa mesafelerde araba kullanmak yerine yürümek, kır gezileri yapmak gibi tüm aktiviteler spor sayılır ve vücuda büyük faydaları vardır.

     Eski insanlara baktığımızda çok daha güçlü ve dayanıklı olduklarını görürüz; zira onlar zamanında her yere yürüyerek gitmiş, sürekli bağ bahçe, tarla işleri ile uğraşmış yani sürekli hareket halinde olmuştur. Oysa günümüzde insanlar fırına bile arabayla gider olmuştur. Sağlıklık ve organik besinler yerine işlenmiş market gıdaları da hayatımıza girince hastalıklar baş göstermiş ve insanlar şişmanlayarak çeşitli hastalık ve rahatsızlıklarla karşı karşıya kalmıştır.

     Hangi spor dalını yaptığımız hiç önemli değil. Zevklerinize ve yeteneklerinize en uygun sporu seçin ve onu hayatınızın bir parçası haline getirin. O zaman hem daha sağlıklı hem de güzel ve yakışıklı göründüğünüzü göreceksiniz.

-SON-

 

Sporun faydaları ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğiniz umarız. Sizler de spor ile ilgili yazılar yazarak bizimle anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 33
  1. Yanıtlar
    1. Bencede biraz uzun ama işime yaradı

      Sil
    2. Çok güzel bütün konuşma sınavlarıma burdan hazırlanıyorum başkalarının da girmesini tavsiye ediyorum

      Sil
    3. Kompozisyon hikaye çok güzel bir site bütün arkadaşlarıma önereceğim hepsi burdan Türkçe konuşma sınavına hazırlanabilir

      Sil
  2. İyide çok fazla mutluluk diyor

    YanıtlaSil
  3. Tam kopya çekmeli yer beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayn ben hemen çektim kiiiiii.:)


      MMMÜÜÜQQWW

      Sil
    2. Knk ayıp ya ne çektin👌👈💧👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍💋‍👨🫄👪

      Sil
  4. tamam dır artık türkçede burdan kopya çekiyoz bunu da hellettik :)

    YanıtlaSil
  5. bu sitenin yöneticisi kim!

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş bu yüzden sordum

    YanıtlaSil
  7. muq




    kopya cekebilirim yarın

    YanıtlaSil
  8. Neden bu kadar uzunn??????💫

    YanıtlaSil
  9. Neden bu kadar uzunn??????💫

    YanıtlaSil
  10. Bşr şey dicem bence biraz kısa yapmalısınız çünkü bir sınav bu kadar uzun olamaz

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Spor Yapmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon
Spor Yapmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon
Spor ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sayfamızdan inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiYE7DdW1XwG2lrq-wiINzibS6xHsoW4dX5uRvCog73p7CTKo842410-8PUUPNhvdYat9lsU6WM4QIdfeQ6YwVQPdACEIRavImaQXwRXKMR-NfPsHccchpLsKkhS_OEzkEEh6t9uv4gS-rPxLgQAwv68TanKahxBMsuMgP7EAW2qKeee02qGCB8cjtB=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiYE7DdW1XwG2lrq-wiINzibS6xHsoW4dX5uRvCog73p7CTKo842410-8PUUPNhvdYat9lsU6WM4QIdfeQ6YwVQPdACEIRavImaQXwRXKMR-NfPsHccchpLsKkhS_OEzkEEh6t9uv4gS-rPxLgQAwv68TanKahxBMsuMgP7EAW2qKeee02qGCB8cjtB=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/spor-yapmann-onemi-ile-ilgili.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/spor-yapmann-onemi-ile-ilgili.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content