Sonbahar ile İlgili Kompozisyon

Sonbahar mevsimini anlatan en güzel kompozisyonlar kısa ve uzun örnekleri ile sayfamızda yer almaktadır.

Sonbahar ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada sonbahar mevsiminin önemi ve güzelliği üzerinde durduk. Sonbahar hakkında kısa ve uzun yazılar yazıp her birine uygun başlıklar verip giriş gelişme sonuç halinde düzenledik. Sizler de sonbahar konulu bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri yazıp bize gönderebilirsiniz.

 

sonbahar ile ilgili kompozisyon
Sonbahar


SONBAHAR


     Sonbahar, bitkilerin neredeyse bir yıllık yorgunluklarını atmak, derin bir uykuya geçmek için son hazırlıklarını yaptığı mevsimdir. Havaların ne sıcak ne de soğuk olmasından dolayı bu mevsim de bahar olarak adlandırılır. Diğer adı ise güz mevsimidir.


     Sonbahar, doğanın bin bir türlü rengini sunar bize. Bu mevsimde sarının ve yeşilin her tonunu görmek mümkündür. Bazı yaprakları sararmış, bazıları henüz yeşil olan ağaçlar bir renk cümbüşüdür adeta. Sonbaharda olgunlaşan nar, ayva, hurma gibi meyveler de bu mevsimin diğer güzel bir yanıdır. Her mevsim güzel ve gereklidir. Ülkemizde dört mevsim de en güzel şekilde yaşanmaktadır. Yaz ayları boyunca suya hasret kalan toprak, sonbaharda nihayet yağmurla tekrar buluşur ve aldığı suyu bağrında büyüttüğü bitkilere gönderir.


     Sonbahar bir yandan da okulların açıldığı mevsimdir; bu nedenle değeri büyüktür. Çocuklar yaz boyunca dinlendikten sonra sonbaharın ilk ayı olan eylülde yeniden okula başlar. Böylece çocuklar çalışmaya başlarken, bitkiler dinlenmeye geçer.


-SON-

 



HAZAN MEVSİMİ


     Sonbahar, güz, hazan... Hep aynı mevsimin farklı isimleri. Hazan mevsimi... Hüzün veya hüznün mevsimi olarak da anılır. Bir anlamda insanlara hüzün verir sonbahar. İnsanlara ölümü hatırlatır. İnsan nasıl tek tek ölüme giderse, yapraklar da öyle tek tek dökülür. Fakat aslında her ikisi için de bir yok oluş değildir bu. Bir yenilenme, bir yeniden doğuştur.


     Ağaçlar sonraki ilkbaharda yeniden canlanır, yeniden verir filizlerini. Hem de daha da güçlenmiş olarak. İnsanlar ise başka bir dünyada yeniden dirilmektedir. İnananlar için... Böyle hüzünlü konuştuysak da sonbaharın üzüntü, keder, sıkıntıdan ibaret olduğunu düşünmeyin elbet. O, coşkuların, heyecanların da mevsimidir. Çocukların okul bahçelerinde cıvıl cıvıl koşuştuğu, yüreklerinin heyecanla dolduğu mevsimdir aynı zamanda. 


     Sonbaharda yediğiniz bir dağ alıcına, mayhoş nara, sulu ayvaya doyum olmaz. Tüm bu meyveler, bizi kış soğuklarına karşı korumak için adeta bir zırh gibi yaratılmıştır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için gerekli olan her vitamin vardır onlarda. Sonbaharın bizlere bir armağanı da budur işte.


     Doğa, sahip olduğu tüm varlıklarıyla bir bütündür. Bütünü oluşturan parçalardan bir tanesini bile ortadan kaldıracak olursanız tüm dengeler bozulur, her şey alt üst olur. Sonbahar da doğanın dengesini sağlayan parçalardan biridir işte. Vazgeçilmezdir.


     Sonbahar mevsiminde hiç ormana çıkıp ağaçlar arasında dolaştınız mı acaba? İnanın ilkbahar manzaralarını aratmayacak hatta belki de daha güzel manzaralarla karşılaşırsınız. İlkbaharda genellikle gördüğünüz tek renk yeşildir. Oysa sonbaharda yeşil, sarı, turuncu renkleri her tonuyla bir renk cümbüşü oluşturur. Yazın kuruyan küçük su kaynakları sonbaharda yeniden dirilmeye akmaya başlar.


     Sonbahar, her mevsim gibi çok güzel bir mevsimdir. Bu mevsimi en güzel şekilde değerlendirmek için doğaya tohumlar saçabilir, fidanlar dikebilirsiniz. Siz doğaya bir verirseniz, o size bin olarak karşılığını verecektir.


-SON-

 

Sevgili takipçiler. Sonbaharla ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de sonbaharla ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan yazılar yazıp yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 6

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Sonbahar ile İlgili Kompozisyon
Sonbahar ile İlgili Kompozisyon
Sonbahar mevsimini anlatan en güzel kompozisyonlar kısa ve uzun örnekleri ile sayfamızda yer almaktadır.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjapgq2jrVbAbvEkdOyCaUhg-1F19SgsCYzpZH7bLA8Nzx0JK-pDxLJkgwBa18JANmkFrwFot3VSqYwy8-yrd2l7pVZcpWg-WYDDP0feyTXWkChm-SB-HubxBmEpNLGTM1opjedEDgggUuTIDVHSQbvx1etwnAFWgS_BaiwXyVzxgMT4c4fhUKp0GAF=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjapgq2jrVbAbvEkdOyCaUhg-1F19SgsCYzpZH7bLA8Nzx0JK-pDxLJkgwBa18JANmkFrwFot3VSqYwy8-yrd2l7pVZcpWg-WYDDP0feyTXWkChm-SB-HubxBmEpNLGTM1opjedEDgggUuTIDVHSQbvx1etwnAFWgS_BaiwXyVzxgMT4c4fhUKp0GAF=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sonbahar-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sonbahar-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content