Şehitlik Kavramı ile İlgili Kompozisyon

Şehitlere saygı ve şehitlik ile ilgili en güzel kompozisyonlar sayfamızda yer almaktadır. Kısa ve uzun kompozisyon yazılarını buradan okuyun.

Şehitlik ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada şehitlik kavramı, şehitlere saygı, vatan ve şehitlik, şehit olmanın İslam dinindeki yeri ve önemi kavramları üzerinde durduk. Şehitlerle ilgili kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri halinde hazırladık ve her bir yazıya uygun başlıklar seçtik. Sizler de şehitlikle ilgili kısa veya uzun bilgilendirici metin, deneme yazısı veya kompozisyonlar yazıp bize gönderebilirsiniz. Allah tüm şehitlerimizin şehadetini kabul etsin.

 

şehitler ile ilgili kompozisyon
Şehitlik

ŞEHİTLİK

     Şehitlik, kutsal bir amaç uğruna canını vermektir. Bizler için din, vatan, toprak, namus gibi kavramlar kutsaldır ve bu kutsal değerlerimize herhangi bir sebeple zarar verecek, dil uzatacak kimselerle hiç çekinmeden savaşır, gerekirse canımızı veririz.

     Şehitlik, dinimize göre en üst mertebelerdendir. Bu mertebeye ulaşmış biri cennetle ödüllendirilir. Bu nedenledir ki İslam inancına sahip insanlar şehadet şerbetini içmekten asla çekinmemişler, kutsal saydıkları değerler için korkusuzca savaşmışlardır. Bize bu kutsal vatanı bırakanlar da ya şehit olup cennetle ödüllendirilmiş ya da gazilik unvanına erişmiştir. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, şehitlerimizin kanları ile yıkanmıştır. Bugün, bu topraklarda özgürce hareket edip mutlu bir şekilde yaşayabiliyorsak, bizler için ölüme korkusuzca gitmiş şehitlerimiz sayesindedir. Allah onlardan razı olsun.

     Hepimiz şehitlere saygı göstermeli, onların bıraktığı bu topraklara kanımızın son damlasına kadar sahip çıkmalıyız. Şehitlere borcumuzu ödemenin tek yolu onların emanetine sahip çıkarak bu vatanı gelecek nesillere miras bırakmaktır.

-SON-

 

ŞEHİTLERE SAYGI

     Din, toprak, namus, vatan ve bayrak uğruna canını vermiş olanlara şehit diyoruz. Şehitler, bu dünyadan bedenen göçmüş olsa bile onlar ölü sayılmazlar. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in Bakara Suresi'nde ‘’Hak yolunda öldürülenlere ‘ölü’ demeyiniz; zira onlar diridir; fakat siz bunu bilemezsiniz.’’ demektedir.

     Allah yolunda şehit olanlara daha bu dünyadayken cennete gitme müjdesi verilmiştir. Bu yüzdendir ki hiçbir Müslüman, Allah yolunda canını vermekten asla çekinmez, kutsal bildiği değerler için korkusuzca mücadele eder. Allah için yapılan bir savaşta iki netice vardır: Ya şehit olursunuz ya da gazi... Her ikisi de en güzel mertebeler arasındadır ve bunların değerini bilen bir Müslüman hiçbir şeyden korkmadan savaşmaya devam eder.

     Türkiye Cumhuriyeti, kolay kazanılmamıştır. Bu ülkeyi kurtarmak ve korumak için milyonlarca kişi savaşmış ve yine yüz binlerce kişi şehitlik derecesine ulaşmıştır. Özellikle Birinci Dünya Savaşı sırasında büyük mücadeleler yapılmış, çokça kan dökülmüştür. Cephelerde kadınlar, erkekler; yaşlılar, gençler hep el ele savaşmıştır. Bunlardan kimisi şehit olup cenneti, kimisi ise gazi olup Allah'ın rızasını ve yürekleri kazanmıştır.

     Allah, vatan uğrunda şehit olanların da tıpkı bizim gibi anneleri, babaları, kardeşleri, sevdikleri ve sevenleri vardı. Onlar da en az bizim gibi bu hayata bağlıydı ve geleceğe dair hedefleri vardı. Kimisi yeni evlenmiş, kimisi nişanlıydı. Kimisinin bıyıkları yeni terlemişti, çocukluktan yeni çıkmıştı. Hepsi ana kuzusuydu, hepsi değerliydi. Babaydı, ağabeydi, anne veya ablaydı. Hepsinin canı çok kıymetliydi. Ancak onlar için daha kıymetli olan bir şey vardı. Vatan ve bayrak.

     Evet, vatan ve bayrak canlarından bile değerliydi. Hem savaşmayıp ne yapacaklardı. Her halükarda düşman vatanı ele geçirip hem sevdiklerinin hem de onların canına kastedecekti. Bayrağı alıp çiğneyecekti. Onları esaret altına alacaktı. İşte, onlara göre ölmek, esaret altına girmekten, topraklarını kaybetmekten daha güzel ve daha şerefli geliyordu. Bu yüzden bir an durup arkalarına bakmadılar, var güçleri ile savaştılar.

     Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Onlara borcumuzu ödeyebilmemiz imkansız; ancak en azından onlara karşı minnet borcumuzu ödeyebilmek için onları daima saygı ve sevgi ile anmalı, dualarımızda şehitlerimize de yer vermeli ve en önemlisi de onların bize bıraktığı bu vatanı sonsuza dek korumalıyız.

-SON-

 

Şehitler ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de şehitlere sevgi ve saygınızı anlatan metinler, konuşmalar, kompozisyonlar yazarak bize gönderebilirsiniz. Şehitlere saygı ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünden de anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Şehitlik Kavramı ile İlgili Kompozisyon
Şehitlik Kavramı ile İlgili Kompozisyon
Şehitlere saygı ve şehitlik ile ilgili en güzel kompozisyonlar sayfamızda yer almaktadır. Kısa ve uzun kompozisyon yazılarını buradan okuyun.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjA0cuqqoytfRUYirRJqaepeiutCchNHKUfN2A04y7b7-o8_II7pFSkuXC7hZ4f_DAaDvme40NkE5QVLTw6IFI2M7EJ2paytffgLiNYk7jRcUUxL4GzFntEtkzimUWHiFBhu7oc1q2gu6uQlr11fVanw1eTJ1ajUKkwHyopK6875gQfJJQoFvwA1BYE=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjA0cuqqoytfRUYirRJqaepeiutCchNHKUfN2A04y7b7-o8_II7pFSkuXC7hZ4f_DAaDvme40NkE5QVLTw6IFI2M7EJ2paytffgLiNYk7jRcUUxL4GzFntEtkzimUWHiFBhu7oc1q2gu6uQlr11fVanw1eTJ1ajUKkwHyopK6875gQfJJQoFvwA1BYE=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sehitlik-kavram-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sehitlik-kavram-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content