Şefkat ile İlgili Kompozisyon

Şefkat duygusu ve şefkatli olmak ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan inceleyin.

Şefkat ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri ile ve uygun başlıklarla sizler için hazırladık. Dilerseniz siz de şefkat konulu yazılar yazarak bize gönderebilir ve sitemizde yayınlanmasını isteyebilirsiniz. Özgün bilgilendirici metin; deneme yazısı veya makale örneklerini gönderebilirsiniz.

 

şefkat hakkında kompozisyon
Şefkat Duygusu

ŞEFKAT

     Şefkat, kelime anlamı ile sevecenlik demektir. Sevecenlik ise herhangi bir insana veya başka bir canlıya iyi davranma, onu koruma, onun başına gelebilecek herhangi bir zarar için üzülme ve acıma anlamlarına gelir.

     Şefkat, insanı insan yapan duygulardan birisidir. Şefkat duygusu bulunmayan bir insan, sevmenin değerini ve anlamını da bilmiyordur. Her insanın yüreğinin bir köşesinde şefkat duygusu vardır; ancak bazı insanlar daha şefkatlidir. Şefkat duygusu en gelişmiş olanlar ise genellikle annelerdir. Anneler, evlatlarına karşı büyük şefkat duyarlar. Bu durum sadece insanlar için değil, hayvanlar için de geçerlidir. Yavrusu olan hayvanların ne kadar korumacı ne kadar korkusuz olduklarını hepiniz bilirsiniz.

     Şefkat, insanı insan yapan duygulardan bir tanesidir. Yeryüzündeki her canlıya şefkatle yaklaşmalı, hepsinin değerli ve önemli olduğunu bilmeliyiz. Unutmamalıyız ki şefkatten yoksun bir toplum savaş ve ölümlerle karşı karşıya kalır.

-SON-

 

ŞEFKAT DUYGUSU

     Biz insanlar, sonsuz şefkat sahibi olan Allah'ın dünyadaki küçük bir yansımasıyız. Allah, kendisinde bütün güzel özellikleri barındırır. Sahip olduğu bütün güzel özelliklerden birazını da insanlara bahşetmiştir. İşte, şefkat de Rabb'imizin bize bahşettiği güzel duygulardan biridir.

     İnsanlar, şefkat sayesinde bir arada kardeşçe yaşar. Şefkatin olmadığı toplumlarda insanlar birbirini sevmez, saymaz ve anlayış göstermez. Herkes elinden geldiğince kendi çıkarları için mücadele eder ve bu çıkarları sağlamak için başkasına zarar vermekten de asla çekinmez. Şefkat, bir anlamda sevecenlik göstermek, iyi davranmak, acımak anlamlarına gelir. Acıması olmayan bir toplum zalim olur. Zulmetmekten, ezmekten, incitmekten çekinmez. Eğer daha huzurlu ve mutlu bir toplum oluşturmak istiyorsak şefkat duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmemiz gerekir.

     Şefkat, insanlara değer vermenin, onları birey olarak görmenin göstergesidir. Elbette şefkat yalnızca insana karşı gösterilen bir duygu değildir, olmamalıdır. Yeryüzünü bizlerle paylaşan hayvanlara ve bitkilere karşı da şefkatli olmalıyız. Yeri geldiğinde onları da koruyup gözetmeli, onlara zarar vermekten uzak durmalıyız.

     Şefkate en çok ihtiyaç duyan varlıklar çocuklardır. Bir çocuk, herkesten önce anne şefkatine ihtiyaç duyar. Anne şefkati ile büyümeyen bir çocuk eksik büyür. Sevgi ve saygının, şefkatin değerini bilmez ve daha duygusuz bir birey olarak yetişir. Çocukların şefkatli olması için onların da şefkat görmüş olması gerekir. Bu nedenle her anne baba, çocuğunu büyük bir şefkatle sevmeli yetiştirmeli onu bağrına basmalıdır.

     Ne yazık ki her çocuk bir anne babaya sahip olamıyor. Anne veya babasını kaybetmiş, herhangi bir sebepler onlardan uzak düşmüş çocuklar da var. Kimisi yetim, kimisi öksüz olan bu çocuklar, şefkate ve ilgiye en çok ihtiyaç duyan çocuklardır. Onlara ilgi göstermek, onları sevmek ve şefkatle yaklaşmak son derece önemlidir. Bir yetimi sevindiren Allah'ı sevindirmiş olur.

     Hayatımızda bu kadar önemli bir yere sahip olan şefkat duygusunu yaymak için çocuklarımıza şefkati aşılamalıyız. Sadece kendi yakınlarımıza değil, bütün insanlara, hatta bütün canlılara şefkatle yaklaşmalıyız.

-SON-

 

Şefkat duygusu ile ilgili kompozisyon örneklerimizi beğendiyseniz lütfen duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşınız. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz.

YORUMLAR

BLOGGER: 5

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Şefkat ile İlgili Kompozisyon
Şefkat ile İlgili Kompozisyon
Şefkat duygusu ve şefkatli olmak ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg-8_Z2X4Qyj8_-wjU4Pc8D9_hEIdp3tiTnwyXlqr71Qavt1gFnFYGOs22J7yZiN0aGZ-6ZMe9cU3JeI5G0um3Mx0EZgsCz-DRvq8_I5lBGAc_aMGIfGbcFo6UG_HfgitUo8D75o9wLgQFtRcLbpIsHr_YK-bK23U8-qlVkGwDcmANnqXNJhHeAgNQX=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg-8_Z2X4Qyj8_-wjU4Pc8D9_hEIdp3tiTnwyXlqr71Qavt1gFnFYGOs22J7yZiN0aGZ-6ZMe9cU3JeI5G0um3Mx0EZgsCz-DRvq8_I5lBGAc_aMGIfGbcFo6UG_HfgitUo8D75o9wLgQFtRcLbpIsHr_YK-bK23U8-qlVkGwDcmANnqXNJhHeAgNQX=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sefkat-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sefkat-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content