Saygı ile İlgili Kompozisyon

Saygının önemi ile ilgili en güzel kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizde okuyun.

Saygı ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada saygının önemi, büyüklere saygı, doğaya saygı, fikirlere saygı gibi kavramlara da değindik. Saygı konulu kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile derledik. Saygının önemini anlatan kısa ve uzun kompozisyonlar derledik. Sizler de saygı hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı, makale örnekleri yazıp sitemizde yayınlanmak üzere bize gönderebilirsiniz.

 

saygı hakkında kompozisyon kısa ve öz
Saygının Önemi

SAYGI

     Saygı, herhangi bir insana veya varlığa zarar verecek, onları incitip üzecek davranışlardan uzak durmak demektir. Saygı sadece insanlara değil, hayvanlara, bitkilere yani doğaya da gösterilmesi gereken bir duygudur.

     Saygı, sevginin göstergesidir. Sevginin olduğu yerde saygı da vardır. Şayet bir insanı, hayvanı, bitkiyi veya başka bir varlığı gerçek anlamda seviyorsak ona zarar verecek davranışlarda yani saygısızlıkta bulunmayız. Saygının olduğu yerde anlayış ve hoşgörü de vardır. Toplum içinde saygılı olan insanlar herkesten sevgi ve saygı görür; çünkü saygı hemen karşılık bulan bir duygudur. Hayatımız boyunca saygıyı ilke edinmeli, başta anne ve babalarımız olmak üzere bütün büyüklerimize, hayvanların ve bitkilerin yaşam haklarına, insanların kişisel inanç ve düşüncelerine saygı duymalıyız.

     Saygının bittiği yerde öfke ve kargaşa başlar. İnsanlar huzursuz olur. Barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya için saygılı olmaktan vazgeçmemeli, yeryüzünde yaşayan tüm canlıları önemsemeli ve onların varlığını kabul ederek onlara saygı duymalıyız.

-SON-

 

SAYGININ ÖNEMİ

     Sevgiden sonra gelen en önemli duygulardan biri saygıdır. Eğer kalbimizde birine karşı sevgi varsa, ona zaten saygı da duyar, onu incitmek ve üzmek istemeyiz. Bildiğimiz gibi sevgi içten gelen bir duygudur. Yani içimizden gelmediği sürece ne birini zorla sevebiliriz ne de kendimizi sevdirebiliriz. Oysa saygı böyle değildir. Saygıda zorunluluk vardır. Sevmediğiniz birine bile saygı göstermek zorunda kalabilirsiniz veya sizi sevmeyen biri size saygı duymak zorundadır.

     Hayatımız boyunca birçok insanla etkileşime gireriz. Doğal olarak etkileşime girdiğimiz ilk insanlar anne ve babalarımızdır. Anne ve babalarımızın bizim üzerimizde çok hakkı ve emeği vardır; dolayısıyla saygıyı en çok hak eden insanlar onlardır. Anne babalarımıza karşı saygıda asla kusur etmemeli, onları üzecek söz ve davranışlardan uzak durmalıyız. Saygı ayrıca tüm büyüklerimize karşı gösterilmesi gereken bir duygudur. Sevmiyorsak bile bizden daha büyük, dünyanın acılarını, kederlerini bizden daha fazla tatmış olan bütün büyüklerimize saygı göstermeliyiz. Bizler onlara saygı duyarsak onlar da bizi sevecektir.

     Bu dünyada sadece insanlar değil hayvanlar ve bitiler de yaşam sürmektedir. Üstelik bunların biz insanlar için çok büyük faydaları vardır. Onlar da tıpkı bizim gibi bir cana sahiptir. Hayvanların da yine bizim gibi bir anneleri, babaları ve çoğu defa beraber yaşam sürdükleri arkadaşları vardır. Dünya sadece insanlar için yaratılmamıştır. Bunun bilincinde olup hayvanları ve bitkileri de koruyup onlara saygı göstermemiz gerekir.

     Saygımız, bir anlamda bizim kişiliğimizin de göstergesidir. Kişilik sahibi bir insan hiçbir canlıya saygısızlık etmez. Aynı şekilde eğer bir insan diğer insanlara, hayvanlara ve doğanın tamamına saygılıysa, bu, o insanın iyi biri olduğunu gösterir.

 -SON-


ANNE BABAYA SAYGI

      Bizi dünyaya getiren, bebeklikten bu yana besleyip büyüten, en iyi şekilde yetişmemiz, mutlu olmamız için çalışıp çabalayan anne ve babalarımız saygının en büyüğünü hak eder.

     Bir insan ne yaparsa yapsın, anne babasının hakkını ödeyemez. Dünyada hiçbir insan yoktur ki anne ve babanız kadar sizi sevsin ve düşünsün. Yine hiçbir insan yoktur ki onlar kadar sizin için üzülsün. Anne ve babalarımızın tüm varlığı bizleriz. Onların tek amacı, bizim daha mutlu bir hayata sahip olmamız. Onlar bütün ömürlerini bu uğurda harcar ve bundan da asla bıkkınlık duymazlar.

     Bizim için bu kadar fedakarlık yapan, bizi tüm kalpleri ile seven anne ve babalarımıza karşı biz de asla saygıda kusur etmemeli, onları daima sevmeli ve onlara gereken değeri vermeliyiz.

-SON-

 

ÖĞRETMENE SAYGI

     Anne babalarımızdan sonra yetişip iyi birer insan olmamızı sağlayan en önemli insanlar öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz bizi bir anne baba şefkatiyle bağrına basar ve bizim için en iyisini yapmaya çalışır. 

     Kendi çocukları ile ilgilendikleri kadar bizimle de ilgilenirler; zira zamanlarının büyük bir bölümü okulda, yani bizim yanımızda geçer. Amacı, bizi iyi yetiştirmek, bilgi ve becerilerle donatmak, topluma faydalı insanlar haline getirmek olan öğretmenlerimizin üzerimizde büyük hakları vardır. Onlara hakkını, minnet borcumuzu ödemek için her şeyden önce derslerimizi önemsemeli, başarılı olmaya çalışmalıyız. Onların bize verdiklerinin karşılığını vermeliyiz. Derste onları pür dikkat dinlemeli, deri bölecek davranışlardan uzak durmalıyız. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. 

     Büyük halife Hz. Ali ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’’ demiş ve öğretme eyleminin kutsallığını belirtmiştir. Biz de kırk yıl kölesi olmasak bile onlara her zaman saygılı olmalıyız.

-SON-

 

BÜYÜKLERE SAYGI

     Yaşça bizden büyük olan insanların yaşanmışlıkları daha fazladır. Onlar bu dünyanın neşe ve mutluluğunu da, üzüntü ve kederini de bizden daha fazla yaşamıştır. Hayat tecrübeleri sayesinde birçok şey öğrenmiştir.

     Büyüklerimize saygı göstermek hepimiz için bir zorunluluktur. Bizden büyük birine saygı duymak için o kişinin ille de bizim bir yakınımız olması gerekmez. Hatta onu sevmeyebiliriz de... Ancak onları sevmemek, onlara saygısızlık yapma hakkı vermez bize. Büyüklerimizle konuşurken sözlerimize dikkat etmeli, onları incitecek şeyler söylemekten uzak durmalıyız. Bizler büyüklerimize saygı duymalıyız ki onlar da bizi sevsin ve biz büyüdüğümüzde de küçüklerimiz bize saygı duysun.

     Hem toplumsal kurallarımız hem de dinimiz büyüklere saygıyı emreder. Gerek insanların gerekse de Allah'ın sevgisini kazanmak için bizler de büyüklerimize saygı duyalım ve onları üzecek davranışlardan uzak duralım.

-SON-

 

DOĞAYA SAYGI

Doğa; insanların, hayvanların ve bitkilerin barındığı her yerdir. Ancak günlük konuşmada doğa, insanların yerleşim alanları dışında kalan yerlerdir. İnsanların yerleşim alanı dışındaki yerler de dağlar, bayırlar, ormanlar ve denizlerdir. Doğada birçok hayvan ve bitki türü yaşam sürmektedir. Her birinin bu dünyada bir anlamı ve önemi vardır. Hem hayvanların hem de bitkilerin önemi çok büyüktür. Bu nedenle onların yaşam alanlarını ihlal etmemeli, varlıklarını tehlikeye sokacak davranışlardan uzak durmalıyız.

-SON-

 

Sevgili takipçilerimiz, sizler için saygıyı her yönüyle ele almaya çalıştık. Saygının önemini kavratabildiğimizi umuyoruz. Sizler de saygının önemini anlatan kompozisyon örneklerinizi hemen aşağıda yer alan yorum kutusundan paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 14
  1. abi bence kötü yorumları umursama siteniz çoooooooooooook güzel bütün ödevlerime yardım ediyo kısacası siten müq

    YanıtlaSil
  2. Keşke sevgiyi de yazsaydın abi

    YanıtlaSil
  3. ANNE BABAYA SAGI
    Bizi dünyaya getiren beneklikten bu yana besleyip büyüten. Bir insan ne yaparsa yapsın.

    YanıtlaSil
  4. abi bence müüüüüüüüüükkkkk saygı ve ögretmenlere saygı çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. HarikaAaaaa tüm komp. Ödevlerde yardımcı

    YanıtlaSil
  6. Cok tesekkurler konusma sınavım vardı saygı ile ilgıli cok yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil
  7. e.. ne diyim yane öz sayggı yazdımintte saygı çık .d

    YanıtlaSil
  8. 👌 abi teşekkür ediyorum hayırlı işler diliyorum sana kolay gelsin iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  9. bence yorumlar npc de güzel metinler ya konuşma sınavında kullanılır

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Saygı ile İlgili Kompozisyon
Saygı ile İlgili Kompozisyon
Saygının önemi ile ilgili en güzel kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ve giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizde okuyun.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh4rEV6JkQs3t4vt94OHwk7OrlWMxVYPWRJH61UlxfVcKrEB6om6Oe7DMyKHVtbetkmQTP8nJuE3F18vgujZTNw3Vf1K3_65k_G4Amk-8wz4Ax4SHygbTgg3ytb9YWIalU1maqeGv2devi1mX4w9Q2FyiAqnZp_IGySHcCZKGM7I9QOvrcuqUNDbkRU=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh4rEV6JkQs3t4vt94OHwk7OrlWMxVYPWRJH61UlxfVcKrEB6om6Oe7DMyKHVtbetkmQTP8nJuE3F18vgujZTNw3Vf1K3_65k_G4Amk-8wz4Ax4SHygbTgg3ytb9YWIalU1maqeGv2devi1mX4w9Q2FyiAqnZp_IGySHcCZKGM7I9QOvrcuqUNDbkRU=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sayg-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sayg-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content