Şans ile İlgili Kompozisyon

Şans ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ile inceleyebilirsiniz.

Şans ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada şansın önemi üzerinde durup başarıda şans önemli midir sorusuna cevap bulmaya çalıştık. Şans konulu kompozisyonları giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun şekilde yazıp yazılara uygun başlıklar verdik. Sizler de şans hakkında kısa veya uzun bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örnekleri hazırlayıp sitemize gönderebilirsiniz.

 

şansın önemi ile ilgili kompozisyon
Şans

ŞANS

     Şans, işlerimizin istediğimiz gibi gitmesidir. Bir yerde şans etkiliyse orada emek ve çalışma yoktur. Bu da yalnızca kumara veya tesadüflere dayalı durumlarda gerçekleşmektedir.

     Aslında şans dediğimiz şey, bizim emek ve çabalarımızın ürünüdür. İyi bir yerlere gelmek için çok emek vermiş, çalışmış, yeri geldiğinde uykusuz kalmış bir insan büyük bir başarı elde ettiğinde onun ne kadar şanslı biri olduğunu düşünürüz. Peki, bu adam gerçekten şanslı olduğu için mi bu başarıya ulaşmıştır. Elbette ki hayır. Eğer o kişi üzerine düşeni yapmayıp yeterince çalışmasaydı o başarıya ulaşamayacaktı. Çoğu defa bir iş için yeterince uğraşmaz, başaramadığımızda da bunu şanssızlığa bağlarız. Aynı şekilde bu da şanssızlıktan değil, bizim emek vermemiş olmamızdan kaynaklanmaktadır.

     Unutmayalım ki hiçbir başarı şans eseri değildir Her başarının ardında büyük emekler, büyük fedakarlıklar yatmaktadır. Bunun bilincinde olup hayatımızı daha fazla güzelleştirmek için çaba harcamalı, işimizi şansa bırakmamalıyız.

-SON-

 

ŞANS VEYA ŞANSSIZLIK

     Şans, herhangi bir emek sarf edilmeksizin, tamamen tesadüfi bir şekilde bir şeyler elde etmektir. Bazen herhangi bir konu hakkında elinizden hiçbir şey gelmez. İstediğiniz şeyin gerçekleşmesinde sizin herhangi bir çalışma veya çabanızın hiçbir etkisi olmaz. İşiniz sadece olumlu tesadüflere kalır. İşte, bu işinizin gerçekleşmesi şans veya diğer adıyla talih olarak değerlendirilir.

     Bazı insanlar kendilerini şanslı olarak görürken bazıları şanssız görür. İşleri rast gidenler, yaşamında çeşitli sıkıntılarla sürekli boğuşmak zorunda kalmayanlar şanslıdır. Deyim yerinde ise denize gittiğinde denizin bile kuruduğunu düşünenler, yani neye el atarsa o şeyin bozulduğunu düşünenler ise şanssızdır.

     Şansı hayatımızda önemli bir etkisi olsa da her şeyi şansa bağlamak doğru değildir. Hatta başarılarımızın tamamı şanstan bağımsızdır. Aslında başarıyı getiren bizim emeklerimiz, çalışmalarımız ve fedakarlıklarımızdır. Kimi zaman bir işin gerçekleşmesi için yoğun şekilde çalışır, gecemizi gündüzümüze katarız. Sonra şans dediğimiz kavramın da işin içine girdiği için başarılı olduğumuzu düşünürüz.

     Aslında başarımız şanstan değil, emeklerimizden kaynaklanmaktadır. Doğanın bir dengesi vardır: Eğer bir şeyi gönülden isterseniz ve yeterince emek sarf ederseniz istediğiniz şeyi mutlaka elde edersiniz. Bunun ise şansla alakası yoktur. Belki de üstün bir el tarafından emeklerinizin karşılığı bilinçli olarak veriliyordur. O üstün elin ise yaratıcı olduğu malumdur.

     Şansın tamamen etkili olduğu alanlar ise adı üzerinde, şans oyunlarıdır. Şans oyunlarında emek, beceri veya zekanın önemi yoktur. Ancak bana sorarsanız da şans oyunlarında, kumarda veya benzeri mecralarda kazansanız bile şanslı sayılmazsınız; zira böyle kötü alışkanlıklar edinenler eninde sonunda kaybetmektedir. Bu da şans değil, şanssızlıktır.

     Sizlere tavsiyemiz şudur. Şansı ille de hayatınızdan çıkarın demiyoruz. Ona inanabilirsiniz. Anca yine de hiçbir şeyinizi şansa bırakmayın. Eğer bir şeyi elde etmek istiyorsanız bunu içtenlikle isteyin ve elinizden geleni yapın. İşte o zaman, istediğinizi elde edebileceksiniz. Şansla değil, kendi emekleriniz, kendi alın terinizle...

-SON-

 

Şans ile ilgili kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de insan hayatında şansız önemi ile ilgili duygu düşüncelerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Sizce şans mı çalışma mı?

YORUMLAR

BLOGGER: 2

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Şans ile İlgili Kompozisyon
Şans ile İlgili Kompozisyon
Şans ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini uygun başlıklar ile inceleyebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiuBFHsRnUav1_dxA-_D5j_unzNqfsNLCfm0W_PU-ZJJKy1aeJ5xh93OlN-JQcgoosgdUZSAiQK6haIivdz8aC0xeV3H0YrWaSGcvZJuvoSRgZtXudTDAUkUKA1MQNTd33GZ-qQSWazzyZNI3MAtPFYtL7o1FgPhBX7lc6Z_LhEs61rBFob-pNsTnPi=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiuBFHsRnUav1_dxA-_D5j_unzNqfsNLCfm0W_PU-ZJJKy1aeJ5xh93OlN-JQcgoosgdUZSAiQK6haIivdz8aC0xeV3H0YrWaSGcvZJuvoSRgZtXudTDAUkUKA1MQNTd33GZ-qQSWazzyZNI3MAtPFYtL7o1FgPhBX7lc6Z_LhEs61rBFob-pNsTnPi=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sans-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sans-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content