Sanat ile İlgili Kompozisyon

Sanatla ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Sanatın önemi ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazılan ve uygun başlıklar seçilen kısa ve uzun yazılar oluşturduk. Sanatın insan hayatındaki önemi, sanatın tanımı, insan ruhuna etkisi hakkında bilgiler verdik. Sizler de sanat ile ilgili bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz. Şimdi sanat hakkında kompozisyon örneklerimizi okumaya geçelim.

 

sanatla ilgili yazılar
Sanat

SANAT

     Sanat, duygu ve düşüncelerin insanları etkileyecek şekilde sunulmasıdır. Bu duygu ve düşünceler kimi zaman müzikle, kimi zaman resimle, kimi zaman bir canlandırma ile veya sözlerle, şiirlerle yansıtılabilir.

     Hangi yolla olursa olsun, insanı etkileyen, onda hoş bir izlenim bırakan her uğraşı sanat kapsamına girer. Sanatın amacı insanları eğlendirmek, düşündürmek, duygulandırmak, toplumsal olaylara karşı ilgilerini artırmaktır. Bu nedenle sanatın insan yaşamındaki yeri ve önemi çok büyüktür. İnsanlar geçmişten beri sanatla ilgilenmiş ve çeşitli sanat dallarında eserler üretmiştir. Sanat, toplumlar için çok önemlidir. Sanatın gelişmediği bir toplum ya geri kalmış ya da geri kalacak bir toplumdur. Atatürk’ün de dediği gibi sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

     Sanatsız bir yaşamın tadı olmaz. Bu nedenle her insan bir sanat dalı ile uğraşmalı, duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde ifade etmeyi öğrenmelidir. Unutmayalım ki sanat yapmak hem bizi hem de diğer insanları mutlu eder.

-SON-

 

SANATIN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ VE ÖNEMİ

     İnsanlar, geçmişten beri çeşitli sanat dalları vasıtasıyla duygu ve düşüncelerini başka insanlara aktarmış, sanatla içli dışlı olmuştur. İnsanların henüz mağaralarda yaşadığı binlerce yıl öncesinde bile resim ve heykel sanatları başta olmak üzere birçok sanat icra edilmiş ve ortaya çıkan eserler günümüze kadar gelmiştir.

     Binlerce yıl öncesine ait mağaralarda çeşitli hayvan ve insan figürlerinin, mozaiklerin, heykellerin bulunması, ilkel yaşamda bile sanata önem verildiğinin göstergesidir. Nitekim günümüzde Şanlıurfa ilimizde bulunan Göbeklitepe kazı alanında 12 bin yıl öncesine ait kalıntılar bulunmuş ve bu kalıntılarda birçok hayvan resimlerinin, figürlerinin, kabartmaların yer aldığı görülmüştür. Yani, insanlar yaratıldığından beri sanatla ilgilenmiş, ondan hiç ayrı durmamışlardır. Sanat, bir milleti çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarabilir; aynı zamanda sanata önem vermeyen bir toplum çağının gerisinde kalır ve ilerleyemez. Sanat, insanların ve toplumların duygu ve düşüncelerini ortaya çıkarmanın, onları etkileyip yönlendirmenin biricik yoludur. Bazen bir şiir, bir şarkı bile savaşlar başlatıp yine savaşlar bitirme gücüne bile sahip olabilir. Sanatın asıl gayesi duyguyu hareket ettirmektir. Bazen bir insanı eğlendirmek, bazen düşündürmek, bazen duygulandırmak amaçlanır. Sanatçılar eliyle icra edilen sanat, daima yaşatılması ve önem verilmesi gereken bir değerdir.

     İnsanlar için bu kadar faydalı, bu kadar değerli ve önemli olan sanatı her an yaşatmak hepimizin görevidir. Bunun yolu da sanatla ilgilenmek, eserler üretmektir. Sanat ille de profesyonelce icra edilecek bir uğraşı değildir. Kendinizce yazdığınız bir şiir,  çizdiğiniz bir resim, çaldığınız bir enstrüman da sanattır ve sizi mutlu eder.

-SON-

 

Sevgili takipçilerimiz, sanat ile ilgili kompozisyon örneklerini umarım beğenmişsinizdir. Sizler de sanatın önemini anlatan metinler yazıp bize gönderebilir veya sanat konulu kısa kompozisyonlarınızı yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 15

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Sanat ile İlgili Kompozisyon
Sanat ile İlgili Kompozisyon
Sanatla ilgili kısa ve uzun kompozisyon örneklerini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjsMXI4WhRp1BPbFd537qkbijQ4knJnB3QFFL2qdAXkokYNZhwAol8DVFOF9L47kYIBCoSQ4D8Lus4_f9-a9EBGcoXq05CaR3ijWymqppxw5G4zV6Hr0hplkvWhboVp0eQ27UDUr8x5-k0ytEhrrPfK0HQCyPrMXhoIIlWSGL7Xvy1LoqycbLcj_bB_=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjsMXI4WhRp1BPbFd537qkbijQ4knJnB3QFFL2qdAXkokYNZhwAol8DVFOF9L47kYIBCoSQ4D8Lus4_f9-a9EBGcoXq05CaR3ijWymqppxw5G4zV6Hr0hplkvWhboVp0eQ27UDUr8x5-k0ytEhrrPfK0HQCyPrMXhoIIlWSGL7Xvy1LoqycbLcj_bB_=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sanat-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sanat-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content