Sabır ile İlgili Kompozisyon

Sabrın, sabretmenin önemini anlatan en güzel kompozisyon örnekleri kısa ve uzun versiyonlarıyla giriş gelişme sonuç halinde sitemizdedir.

Sabır ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada sabretmenin önemi üzerinde durduk. Sabır hakkında kompozisyon oluştururken giriş gelişme sonuç bölümlerine dikkat ettik ve her yazıya uygun bir başlık seçtik. Sizler de sabır konulu kısa veya uzun bilgilendirici metinler, deneme yazıları yazıp bize gönderebilirsiniz. İyi okumalar.

 

sabretmek hakkında yazılar
Sabır

SABIR

     Herhangi bir zorluk veya sıkıntı ile karşılaştığımızda, bu sıkıntı ve zorluklara dayanmaya, bunların geçeceği zamanı beklemeye sabır diyoruz.

   Sabır, insanı olgunlaştıran bir duygudur. Hepimiz zaman zaman çeşitli sıkıntılarla boğuşuruz. Ancak boğuştuğumuz bu sıkıntılar gelip geçicidir, bir gün elbet bitecektir. Anlamını bilenler için zaman her şeyin ilacıdır. Zamanın geçiremediği hiçbir sıkıntı yoktur. Bir bela veya musibetle karşılaştığımızda sabretmeli, bunu defetmenin yollarını aramalıyız. Elimizden geleni yaptıktan sonra Allah'a sığınmalıyız. Bazen sıkıntı olduğunu düşündüğümüz şeylerde, sabredersek büyük hayırlar çıkar. Gün doğmadan neler doğar, derler. Evet, sabırla beklemeliyiz. Yaşadığımız tüm sıkıntıların biteceğini bilmeliyiz.

     Gecenin en karanlık olduğu vakitler, güneşin doğmaya en yakın olduğu vakitlerdir. Belki de yaşadığımız her karanlık, bizi bir aydınlığa kavuşturmak için vardır. Sabredelim ve o güzel günleri bekleyelim.

-SON-

 

HER GECENİN SABAHI VAR

     Hiçbir tasa, hiçbir keder sizi uykularınızdan etmesin. Uyuyun, uyuduğunuzda hiçbir şey olmazsa bile sabah olur. Evet, her gecenin bir sabahı var. Her derdin, her kederin de bir sonu var. Yaşadığımız hiçbir şey kalıcı değil.

     Bazen öyle kötü şeyler yaşarız ki artık yaşamak bize anlamsız gelir. Ölmenin bile yaşamaktan daha anlamlı olduğunu düşünürüz. Ne yediklerimizden tat alırız, ne içtiklerimizden. Üzerimizde her an bir mutsuzluk, bir umutsuzluk vardır; çünkü artık her şeyin bittiğini ve hiçbir şeyin düzelmeyeceğine inanırız. Oysa gerçekte öyle midir? İçinde olduğumuz durum kalıcı mıdır? Elbette hayır. Başlangıcı ve sonu olmayan tek bir şey vardır, o da Allahtır. Mutluluklarımız da kederlerimiz de geçicidir. Hayatımızda her şey güzel giderken bir saniye sonra hayatımız tümden değişebilir. Yahut bizim için yaşamanın anlamı kalmamışken, çok kısa bir süre içinde hayatımız eskisinden bile daha güzel bir hal alabilir.

     Hiçbir zaman, hiçbir şeyden ümidinizi kesmeyin. Dünyanın en çilekeş insanı dahi olsanız, bu acıların biteceğini bilin ve sabredin. Sabredin ki kazananlardan olasınız. Kaçmasın uykularınız. Uyuyun, hiçbir şey olmazsa sabah olur!

-SON-

 

SABRETMEK

     Bu hayatta istediğimiz her şey istediğimiz an gerçekleşmez. Bazı şeylerin gerçekleşmesi için gerekli koşulların oluşması ve gerekli zamanın beklenmesi gerekir. İşte, insanların, istediği şeylerin gerçekleşmesini sükunetle beklemesi sabır olarak tanımlanır.

     Biz insanlar bazı konularda aceleci olabiliyor, beklentimizin bir an önce gerçekleşmesini isteyebiliyoruz. Örneğin bir iş kurup zenginleşmek isteyen biri anında büyük kazançlar elde etmek, büyümek isteyebilir. Oysa durum böyle kolay olsaydı fakir kimse kalmazdı. Önce iş kurmalı, kaliteli mal üretmeli veya satmalısınız. Reklamınızı iyi yapmalısınız. Müşterilerinizle iletişiminizi iyi tutmalısınız. Kazancınızın bir bölümünü, işinizi büyütmek için ayırmalısınız. Belki zevklerinizden, uykunuzdan taviz vermelisiniz ki işleriniz istediği gibi gitsin. Tüm bunlar için elinizden geleni yapmak ve sabretmek dışında başka seçeneğiniz yok ne yazık ki!

     İnsanlar istiyor ki iyi veya faydalı bir şey yaptıklarında karşılığını hemen alsınlar. Örneğin kitap okumanın paragraf sorularını çözmede etkili olduğunu öğrenen bir öğrenci, bir iki kitap okuduktan sonra paragraf sorularını çözemeyince kitap okumanın faydasız olduğunu düşünebiliyor. Halbuki kitap okumak, paragraf sorularını çözebilmenizde büyük yararlar sağlar; ancak tabii ki bu iş öyle bir iki kitapla olmaz. Çok kitap okumalı ve sabretmelisiniz. Bu dünyada verdiğiniz emeğin karşılığını muhakkak er veya geç alırsınız. Yeter ki siz elinizden geleni yapın ve beklenen zamanın gelmesi için sabredin.

     Sabır duygusu, hayatımızda yaşadığımız problemler, üzüntüler, kederler için de önemlidir. Bu dünya imtihan dünyasıdır. İmtihan edilmek üzere Allah tarafından üzerimize birçok musibet, bela gönderilir. Tüm bunlara sabredip doğru yoldan ilerlemeye devam mı edeceğimiz, yoksa sabretmeyip isyan edenlerden mi olacağımız sınanır. Sabretmeyi bilmeyenler bu sınavı kaybeder; ancak sabırlı olanlar, tüm bu belaların geçici olduğunu, dünya yaşamının bir simülasyondan ibaret olduğunu, asıl hayatın ahirette olduğunu bilir ve sabreder. Günü geldiğinde de tüm yükleri üzerinden alınır.

     Yeri gelmişken sabrın önemini anlatan kısa bir hikayeyi anlatmamak olmaz. Bambu ağacını bilirsiniz. Genellikle tropikal iklimlerde yetişir. Çinliler de bambu yetiştirmekte öncü insanlardır. Çinliler bambu ağacını tohumdan çoğaltırlar. İlk sene tohumu toprağa ekerler, can suyunu verirler. Susadıkça suyunu vermeye devam ederler. Aynı zamanda gübrelerler. Fakat bambu tohumu ilk sene filizlenmez. İkinci sene sulama ve gübreleme işi devam eder. Bambu hala filizlenmez. Üçüncü sene de hem su hem de gübresi verilir. Tohum hala yeşermez. Dördüncü sene aynı şekilde su da gübre de verilir; ancak tohumda tık yok. 

     Beşinci sene sulama ve gübreleme işlemi devam eder. Nihayet beşinci senenin sonlarında doğru bambu tohumu patlar ve filizlenir. Filizlendiği andan itibaren altı hafta içinde yirmi beş metre kadar yükselir. Bakın, beş yıl boyunca bir santim bile boy veremeyen tohum altı haftada metrelerce yüksekliğe kavuşur. Peki bu bambu gerçekten altı haftada mı yetişmiştir yoksa beş yıl ve altı haftada mı? Elbette ki beş yıl ve altı haftada. Geçen beş senede emek verilmiş ve o yirmi beş metrenin temelleri atılmıştır. İşte bizler de bir başarıya ulaşmaya çalışırken ilk zamanlarda başaramamış, bir adı bile ilerlememiş gibi görünebiliriz. Ancak azim ve sabırla çalışmaya devam ettiğimiz takdirde beklenen başarı belki de hiç beklemediğimiz bir anda gelecektir.

     Sabırla her şey yapılır. Başak, sabırla olgunlaşır. İnsanlar da öyle. Bu nedenle sabır duygusunu hayatımızdan eksik etmemeli, sabretmeyi bilmeliyiz. Unutmamalıyız ki sabrettiğimizde her şey bizim istediğimiz gibi olacaktır.

-SON-

 

Sabır, sabrın önemi, sabretmek ile ilgili yazdığımız kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Yazıların etkili olması için sabırla ilgili çeşitli atasözleri ve özdeyişleri de kullanmaya çalıştık. Sizler de sabırla ilgili kompozisyon örnekleri yazıp bize gönderebilir veya yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 19
  1. Elinize sağlık! Çok güzel anlatmışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acaba siz arkadaş mısınız aynı sitede mi oturuyorsunuz sınıf arkadaşı mısınız

      Sil
    2. cevabı evtt aynı sınıf. D :D

      Sil
  2. Bune ya ben konuşma sınavında napicam acabaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende konuşma sınavı ile ilgili vir şey arıyordum ama nasıl aklımda tutcam acaba

      Sil
    2. bende yapıcam aynı konuyu

      Sil
  3. Bu konuşma sınavından çektiğimiz ne

    YanıtlaSil
  4. Siz oldunuz mu konuşma sınavı

    YanıtlaSil
  5. Bende konuşma sınavı için kullanıcam

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Sabır ile İlgili Kompozisyon
Sabır ile İlgili Kompozisyon
Sabrın, sabretmenin önemini anlatan en güzel kompozisyon örnekleri kısa ve uzun versiyonlarıyla giriş gelişme sonuç halinde sitemizdedir.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEirtoZ8Z-xkoPmNJccKyqScDoPMCtH2FJCHCWIyZJElIGT_zDpc4udx-gxTeGwSlWKl7t-aa1paEpFDnJ8cgRxOyImM2cWf3l20jOA0lJRvgdF57gYYDVijixr07Hj9VcBhDWi3FTFh384lsQv25d4BxoNVADAVS0JIsTjodhFWBo5oVi7oInXMhzkJ=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEirtoZ8Z-xkoPmNJccKyqScDoPMCtH2FJCHCWIyZJElIGT_zDpc4udx-gxTeGwSlWKl7t-aa1paEpFDnJ8cgRxOyImM2cWf3l20jOA0lJRvgdF57gYYDVijixr07Hj9VcBhDWi3FTFh384lsQv25d4BxoNVADAVS0JIsTjodhFWBo5oVi7oInXMhzkJ=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sabr-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/sabr-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content