Pişmanlık ile ilgili Kompozisyon

pişmanlık hakkında kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizden okuyabilirsiniz. Kısa ve uzun yazılar mevcuttur.

Pişmanlıkla ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada pişmanlığı her yönüyle ele almaya çalıştık. Pişmanlık hakkında kompozisyonlar oluştururken giriş gelişme sonuç bölümlerine ve uygun bir başlık seçmeye dikkat ettik. Sizler de pişmanlık konulu kısa veya uzun kompozisyon örnekleri, bilgilendirici metin veya deneme yazısı örnekleri oluşturup bizlere gönderebilirsiniz. Dilerseniz şimdi pişmanlık ile ilgili yazıları okumaya geçelim.

 

pişmanlık ile ilgili kompozisyon
Pişmanlıklarımız

PİŞMANLIK

     Pişmanlık, yapmamız gerekip de yapmadığımız veya yapmamamız gerekip de yaptığımız şeylerden duyduğumuz üzüntü veya rahatsızlıktır. Pişmanlık, keşke'lerimizdir. Ne yazık ki keşke'leri olmayan bir insan da yoktur.

     Bizler eksik yaratılmış varlıklarız. Hiçbirimiz eksiksiz veya mükemmel değiliz. Bu nedenle hayatımızın çeşitli evrelerinde hatalar yapar, sonra da bu hatalardan dolayı pişmanlık yaşarız. Bu gayet normal bir şeydir ve bize has değildir. Her insan hata yapabilir ve bu hatalarından pişman olabilir. Önemli olan ise bu pişmanlıklardan ders alarak aynı hatalara tekrar düşmemektir. Bir musibet, bin nasihatten daha iyidir derler. Musibetlerin önemli bir bölümü de kendi hatalarımızdan kaynaklanmaktadır. Başımıza gelen her bir musibetten dersler çıkarır ve bunları hayatımıza tatbik edersek, pişmanlıklarımız daha az olacaktır.

     Bir insan, pişmanlık duyacağı şeyler yapmaktan sakınmalıdır. Ancak yaptığı bir şeyden pişmanlık duyduğunda da bunu hayatın sonu olarak görmemelidir. Pişmanlıklarımızdan bile fayda sağlayabiliriz. Yeter ki bize aynı pişmanlığı yaşatacak şeylerden uzak duralım.

-SON-

 

KEŞKE...

     Keşke annemi dinleseydim. Keşke bu telefonu almasaydım. Keşke zamanında derslerime önem verseydim. Keşke bu kadar erken evlenmeseydim. Keşke boşanmasaydım. Keşke bu kadar hızlı sürmeseydim. Keşke bu kadar kırıcı konuşmasaydım. Keşke, keşke, keşke...

     İnanın keşke kelimesini hayatında hiç kullanmayan tek bir insan yoktur. Her insan hata yapar ve neticesinde keşke der. Dönüp geçen zamana baktığımızda, ardımızda ne kadar keşke bıraktığımıza hayret ederiz. Ben bu kadar yanlış yapmış mıyım, demekten alamayız kendimizi. Bana sorarsanız, keşke sahibi olmak öyle sanıldığı gibi kötü değil. 

     Aslında bizi biz yapan, bizi olgunlaştıran, bize doğru yolu gösteren, keşkelerimizdir. Bir bebek nasıl ki yürümeyi düşe kalka öğreniyorsa, bir insan da hayatı yanlışlar yaparak öğrenir. Her keşkemiz, iyi birer öğretmendir aslında. Elbette ki hata yapmaktan korkmayın, istediğiniz kadar hata yapın demiyorum. Ancak yaptığınız ve pişmanlık duyduğunuz bir hatadan dolayı hayatı kendinize zehir etmeyin. 

     İnsanlık halidir, elbette hata yapacaksınız. Yanlışlarınız olacak. İnanın bana, yaptığınız hataları telafi etmenin yolları vardır. Bu yolları bulmak da öyle sanıldığı kadar zor değildir. Hayatta iki tür pişmanlığımız vardır: Biri ‘’Keşke yapmasaydım.’’, diğeri ise ‘’Keşke yapsaydım.’’ pişmanlıklarıdır. Her pişmanlığımız, aslında bir denemenin sonucudur. Denemeden, test etmeden hayatı anlamak, doğruyu bulmak kolay değildir. Bu nedenle doğru bildiklerinizi yapmaktan geri durmayın; ancak yanlış olduğunu bildiğiniz halde de bir şeyde ısrarcı olmayın. 

     Durumu şöyle somutlaştıralım. Hepiniz bilirsiniz ki kumar pişmanlık yaratan bir alışkanlıktır. Kumar oynamanın yanlış olduğunu herkes gibi siz de bilirsiniz. Tabii ki böyle bir hata yapmaktan kaçmalısınız; çünkü böyle bir hatanın iyi sonuçlanma gibi bir olasılığı yoktur. Fakat mesela yeni bir işe atılmayı düşünüyorsanız o işe atılmadan önce size getirilerinin ne olacağını bilemezsiniz. Belki sizi batıracak belki de size çok önemli kazançlar getirerek daha da büyümenizi sağlayacaktır. 

    İşte, size pişmanlık getirebilecek bir şey de olsa bunu yapmaktan çekinmeyin. Girdiğiniz işten zarar ettiğinizde de bunu pişmanlık olarak kabul etmeyin. Böyle bir durumda aslında siz bir şeyler öğrendiniz. Böylece daha sonra atacağınız adımları daha sağlam atarsınız.

Özetlemek gerekirse şunları söyleyebiliriz. Bize fayda sağlayan pişmanlıklarımız ve zarar getiren pişmanlıklarımız vardır. Önemli olan bize zarar getireceği kesin olan davranışlardan uzak durmak ve ola ki bunları yapıp da pişman olursak da bu hatalarımızı telafi etmektir. Herkesin pişmanlıkları vardır. Önemli olan, deneyimlerimizden yola çıkarak bu pişmanlıkları en aza indirmektir.

-SON-

 

Pişmanlık ile ilgili yazılarımızı beğendiğinizi umarız. Sizler de pişmanlık ile ilgili kompozisyon örnekleri yazarak bize gönderebilir veya pişmanlığı anlatan duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
  1. 📢PİŞMANLIK📢
    Pişmanlık duygusu kişinin geçmişte yaptığı bir davranışı farklı yapsaydı ya da olaylar daha farklı gelişseydi işin daha iyi sonuclanabilecegine dair bir duygudur.Hayatimizda pişmanlık duygusu illaki yapmisizdir.Biz yapmamız gerekip de yapmamaya,yapmamamiz gerekip de yapmaya pişmanlık diyoruz.Bizler eksik yaratilmis varlıklarız ve illaki hepimizin bir kusuru var hiçbir insan mumemmel kusursuz değildir.Bizler bu nedenle hayatımızda hatalar yapar ve keske yapmasaydik diyerek pişmanlık yaşarız.Keske annemi dinleseydim,Keşke ödevlerini zamanında yapsaydım,keşke arabayı bu kadar hızlı kullanmasaydim,Keşke bu tableti almasaydim gibi cümlelerde hayatımızda pişmanlığa örnektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence pişmanlık kom pozisyonu çooooookkk güzelll
      Dimi

      Sil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Pişmanlık ile ilgili Kompozisyon
Pişmanlık ile ilgili Kompozisyon
pişmanlık hakkında kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümleri ile sitemizden okuyabilirsiniz. Kısa ve uzun yazılar mevcuttur.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhiET9VgnpPgWLy3oOYT-SVntAPphx2VgCAAfz0R6vMAM8_KySCbB8Al4QEi17e_0xFTr1vhafRsFyPTVnTJ4NJagws4Uhb1DRxcUbVO-28teC_p_UnSfYuSN1KJHBbvo6KxtkUJem91oImu755l6muQiCMlrGLtbE2Iy-RtgoEM0yt_TfMGV7iZibN=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhiET9VgnpPgWLy3oOYT-SVntAPphx2VgCAAfz0R6vMAM8_KySCbB8Al4QEi17e_0xFTr1vhafRsFyPTVnTJ4NJagws4Uhb1DRxcUbVO-28teC_p_UnSfYuSN1KJHBbvo6KxtkUJem91oImu755l6muQiCMlrGLtbE2Iy-RtgoEM0yt_TfMGV7iZibN=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/pismanlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/pismanlk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content