Peygamber Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Peygamberlere iman ve peygamber sevgisi konularını ele alan en iyi kompozisyonları kısa ve uzun haliyle sayfamızdan okuyun

Peygamberlere iman ve peygamber sevgisi ve peygamberlerin önemi ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örnekleri hazırladık. Peygamber sevgisi ile ilgili kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun olarak hazırlayıp her bir kompozisyona uygun başlıklar seçtik. Sizler de peygamber sevgisi hakkında bilgilendirici metin ve deneme yazısı örnekleri hazırlayıp bizlere gönderebilirsiniz.

 

peygamber sevgisi hakkında yazılar
Peygamber Sevgisi

PEYGAMBER SEVGİSİ (Kısa)

     Peygamberler, insanlara Allah'ın emir ve yasakları tebliğ etmek için Allah tarafından seçilmiş olan elçilerdir. İmanın şartlarından biri de Allah'ın gönderdiği peygamberlere inanmak, onlara iman etmektir.

     Peygamberler, Allah'ın seçilmiş kulları olsalar da tebliğ görevlerini yerine getirirken birçok sıkıntılar çekmiş, zulme uğramış, memleketlerinden sürülmüşlerdir. Neredeyse her peygamberin acı dolu hayatları olmuştur. Bu peygamberlerden biri de son peygamber Hazreti Muhammed'dir. Onun da ne kadar çileli bir hayat yaşadığını hepimiz biliyoruz. Peygamberlere iman etmedikçe Allah'a da tam anlamıyla iman etmiş sayılmayız. Bu nedenle onları sevmeli, söylediklerini kabul etmeli ve onların da istediği gibi Allah yolunda yürümeliyiz.

     Onlar zaten cennetle müjdelenmiş olsalar da onları anmayı, dualarımızda onlara da yer vermeyi unutmamalıyız. Unutmayalım ki gelip geçen tüm peygamberler, insanların iyiliği uğruna nice fedakarlıklarda bulunmuştur. Onları sevgi ve saygıyla yad edelim.

-SON-

 

PEYGAMBER SEVGİSİ (Uzun)

     Kutsal kitabımız Kur’an’da 25 peygamberin adı geçmektedir. Birçok kaynağa göre Kur’an’da adı geçen peygamberler dışında dünyaya yaklaşık yüz yirmi dört bin peygamber gönderilmiştir.

     Çeşitli kavim ve topluluklara gönderilen bu peygamberlerin görevi, içinde bulunduğu topluma Allah'ın emirlerini iletmekti. Bazı peygamberler başarılı bazıları da başarısız oldu. Ancak onların başarısı veya başarısızlığı kendi emeklerine bağlı olan bir şey değildi; zira her peygamber, insanlara Allah'ın emirlerini bildirmek, insanları doğru yola sevk etmek için var gücü ile çalışmış, her türlü zulme, işkenceye katlanmıştır. Ancak tüm bunlara rağmen bazı kavimler doğru yolu seçmemiş ve bu yüzden bazıları helak edilmiştir.

     Peygamberler, insanlara eşit davranmış, sadece onların yararına çalışmıştır. Hiçbir peygamber kendi hayatını yaşamamış, hepsi kendilerini insanlığa adamıştır. Onların çektiği tüm sıkıntıların sebebi bizim doğru yolu bulmamızı istemelerinden kaynaklanmaktadır. İnsanlık için bunca hizmetleri bulunmuş peygamberleri hayırla yad etmek elbette ki hepimizin görevidir. Onlara kutsal bir görev verildi ve her biri üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi.

     İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed (SAV) de bu peygamberlerden biriydi. Ancak onun görevi daha ağırdı. Tüm peygamberler yalnızca bir topluma gönderilirken, o tüm aleme gönderilmişti. Görevi tüm insanları Allah yoluna davet etmekti. Peygamberliği boyunca da bunu yaptı. İslam'ı yaymak uğruna çeşitli işkencelere maruz kaldı. Doğup büyüdüğü Mekke'den sürüldü. Yakınlarına hakaret ve işkenceler edildi.

     Bununla da kalmadı, olgunlaşması için Allah tarafından büyük bir sınava maruz bırakıldı. Henüz doğmadan babasını, altı yaşında iken de annesini kaybetti. Evlendiği ilk hanımı Hz. Hatice'yi erken kaybetti. İşin en acısı ise evlat acısını defalarca yaşadı. Hz. Fatıma dışındaki tüm evlatları kendisinden önce vefat etti. Ancak çektiği tüm bu acılar onu yolundan döndüremedi. O, üzerine aldığı büyük sorumluluğu yerine getirmekle harcadı ömrünü. İnsanları düşündüğü kadar kendisini düşünmedi. Hep başkaları için yaşadı.

     İnsanlığın hidayeti için bunca acılara katlanan peygamberleri sevgi ve saygıyla yad etmek, onlar için dualarda bulunmak, onların bıraktığı ahlakı yaşatmak elbette hepimizin borcudur. Peygamberlere olan borcumuzu en iyi şekilde ödemek istiyorsak doğru yoldan ayrılmamalı, her daim Allah'ın rızasını gözetmeliyiz. İşte, bunu yaptığımız takdirde peygamberlere iman etmiş ve onları sevmiş oluruz.

-SON-

 

Peygamber sevgisi ile ilgili kompozisyon örneklerimizi beğendiğinizi umarız. Sizler de peygamberlere iman hakkında duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 11

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Peygamber Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Peygamber Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Peygamberlere iman ve peygamber sevgisi konularını ele alan en iyi kompozisyonları kısa ve uzun haliyle sayfamızdan okuyun
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiKy9H264j7pflUSEKyG-0uKNWRBMN2wJ-bbs7Kkn6W3HiGTDKSWWWMj-yN6EZakYUXvL8nmnXIduKfzsw7hxCVc799iZX-2eGu9NDG3hAIVwjKpgGAWjlfRZ48XBsRcxxrdvNDwL0AD2oc9nkH4F9vcg-0yDet0VOVhpE9NN5mKVL4x9N3xzYKNAS0=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiKy9H264j7pflUSEKyG-0uKNWRBMN2wJ-bbs7Kkn6W3HiGTDKSWWWMj-yN6EZakYUXvL8nmnXIduKfzsw7hxCVc799iZX-2eGu9NDG3hAIVwjKpgGAWjlfRZ48XBsRcxxrdvNDwL0AD2oc9nkH4F9vcg-0yDet0VOVhpE9NN5mKVL4x9N3xzYKNAS0=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/peygamber-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/peygamber-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content