Peygamber Efendimiz Hz Muhammed ile İlgili Kompozisyon

Peygamber efendimiz ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları ile sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Peygamberimiz Hz Muhammed ile ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon çalışmalarını derledik. Bu yazılarsa peygamberimizin hayatı, peygamberimiz ve ailesi ile ilgili yaşantıları ve peygamberimizin ahlakını anlatmaya çalıştık. Peygamberimize sevgimiz anlatan kompozisyon örnekleri giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun olarak oluşturulmuş ve her yazıya güzel bir başlık konulmuştur. Sizler de Hazreti Muhammed ile ilgili kompozisyon yazıları, bilgilendirici metin, deneme yazısı veya makale örnekleri yazarak bize gönderebilirsiniz. Peygamber sevgisi konulu kompozisyonları okumaya geçelim.

 

hz muhammed ile ilgili kompozisyon
Peygamber Efendimiz

EFENDİMİZ HZ MUHAMMED

     Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), Allah'ın kulu ve elçisi, yeryüzünün gelmiş geçmiş en yüce insanı, Allah'ın biricik dostudur. O, ahlakıyla, dürüstlüğüyle, takvasıyla tüm insanlığa en iyi örneği teşkil eden büyük bir şahsiyettir.

     Ömrü boyunca çileli bir yaşam süren Hz. Muhammed, İslam'ı, yani hak yolu yaymak için çok uğraşlar vermiştir. Bunun için hor görülmüş, eziyetler görmüş ve içinde yaşadığı toplum tarafından dışlanarak başka diyarlara sürülmüştür. Peygamber Efendimiz, hiçbir zaman cesaretinden ödün vermemiş, kendi bildiğinden bir adım bile geri atmamıştır. Yaşamı boyunca dürüst olmuş, insanların ve Rabb'inin gönlünü fethetmiş, nihayetinde ise yüce din İslam'ın, dünyanın dört bir yanına yayılmasını sağlamıştır.

     Peygamberimiz gerek sosyal yaşamına gerekse de aile yaşamına büyük önem verirdi. İnsanları ziyaret eder, hal hatırlarını sorar, ihtiyaç sahiplerine yardım ederdi. Kimsenin gönlünü incitmezdi.Tüm zamanını iyilik üzerine geçirir, sürekli tevekkül ederdi. Allah ondan razı olsun.

-SON-

 

HZ. MUHAMMED SEVGİSİ

     Bir insan düşünün ki milyonlar hatta milyarlar tarafından seviliyor ve asırlardır en güzel şekilde anılıyor. İşte, o kişi Yüce Efendimiz Hz. Muhammed'dir. Evet, kendisini o kadar sevdiren, hürmet ettiren başka bir insan şimdiye kadar olmamıştır ve olmayacaktır. Dünya durdukça Müslümanlar ona ve onun söylediklerine inanmaya, onun yolundan gitmeye ve ona salavat etmeye devam edecektir.

     Peygamber Efendimiz'e duyduğumuz sevgi, Allah'a duyduğumuz sevgiden sonraki en büyük, en yüce sevgidir. O, bize İslam'ı, hak yolu gösteren ve öğretendir. Doğru yolu bulmamız adına hayatı boyunca çile çeken, zulme maruz kalan ancak ne olursa olsun her türlü fedakarlığı göze alarak bildiği yoldan ayrılmayandır. O, Allah'ın kulu ve elçisidir. Bizim n büyük kanat önderimiz, rehberimiz, yoldaşımızdır. Hz. Muhammed, iyiliği ve sevgiyi tüm insanlara emretmiştir. İnsanların hayat boyunca ahlaklı bir yaşam sürdürmeleri, Allah yolundan ayrılmamalarını istemiştir. Kendisinden çok bizleri düşünmüş, cehennem azabından korunmamız için Allah'a sürekli yalvarmıştır. O, merhametli biridir.

     Bizler dünya durdukça onu sevmeye, onun yolundan gitmeye devam edeceğiz. Onun istediği gibi iyi insanlar olacağız. Kötülükten uzak duracağız. Savaşlar yerine barışı getireceğiz. Tüm insanları oldukları gibi kabul edip hepsini seveceğiz. Ona olan sevgimizi, onun yolundan giderek, onu kendimize örnek alarak göstereceğiz.

-SON-

 

 

PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI

     Peygamber Efendimiz, günümüzde Suudi Arabistan topraklarında yer alan Mekke'de, 571 yılında Hz. Amine ve Hz. Abdullah'ın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Henüz anne karnında iken babası vefat etmiştir. Böylece daha doğmadan yetim kalmıştır. Dedesi, Kabe’nin koruyucularından olan Abdulmuttalip'tir. Peygamber Efendimiz, o dönemin ve yörenin iklim şartları ve Allah'ın da öylesini uygun görmesi sebebiyle dört yaşına kadar süt annesi olan Hz. Halime ile beraber yaşamıştır. Sonra iki yıl öz annesi olan Hz. Amine'nin yanında kalmış, Hz. Amine vefat edince de dedesinin yanında yaşamaya başlamıştır.

     Hz. Muhammed 25 yaşına kadar fakir ama herkese örnek teşkil eden ahlaklı bir yaşam sürmüştür. Dedesinin yanında ticareti öğrenmiş ve o da ticaretle uğraşmaya başlamıştır. 25 yaşında iken Hz. Hatice ile tanışıp onunla evlenir. Peygamberimizin İbrahim dışındaki tüm çocukları Hz. Hatice’dendir. Ancak ne yazık ki hz. Fatma dışındaki tüm çocukları peygamberimizden önce bu dünyadan göçmüş ve bu durum, onun zaten çileli olan hayatına çile katmıştır. 40 yaşına geldiğinde Cebrail vasıtasıyla kendisine Allah tarafından ilk vahiy indirilmiş ve peygamber olarak seçilmiştir. Ona ilk inanan kişiler eşi Hz. Hatice, arkadaşı ve sonradan kayın babası olacak olan Hz. Ebubekir ve kuzeni ve sonradan damadı olacak olan Hz. Ali'dir. Kendisine Allah tarafından İslam inancını yayma görevi verilmiştir. Peygamber Efendimiz bu doğrultuda çok acılar çekmiş ama davasından asla vazgeçmemiştir. Herkese doğru yolu gösterip onları cehalletten kurtarmak için çok çalışmıştır. İşler istediği gibi gitmeyince Medine’ye hicret etmek zorunda kalmıştır. Musab bin Umeyr gibi sahabelerin de büyük katkısı ile Medine’de İslam'ın temellerini atmış, Mekke’nin fethiyle de bu kutsal dini tüm Arap topraklarında yaymayı başarmıştır.

     Peygamber Efendimiz, eşi Hz. Hatice'yi kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşamıştır. Çocukların bakımını üstlenmesi için Hz. Sevde ile evlenmiştir. Üçüncü evliliğini ise Hz. Ebubekir'in kızı olan Hz. Aişe ile yapmıştır. Daha sonra da sırasıyla Hz. Ömer’in kızı olan Hz. Hafsa, Hz. Zeynep Binti Huzeyme, Hz. Ümmü Seleme, Hz. Zeynep Binti Cahş, Hz. Cüveyriye, Hz. Ümmü Habibe, Hz. Safiye, Hz. Meymune ve Hz. Mariye ile evlilikler yapmıştır. Tüm bu evliliklerinde Hz. Mariye’den İbrahim adında bir oğlu olmuştur. Diğer çocukların tamamı ise Hz. Hatice'den doğmuştur. Peygamber Efendimiz 632 yılında vefat ettiğinde tüm İslam alemini derin yasa boğdu.

-SON-

 

Sevgili ziyaretçilerimiz, peygamber efendimize sevgimizi anlatan en güzel yazıları sizler için yazmaya çalıştık. Hz Muhammed ile ilgili kompozisyon örneklerini bilgilendirici yazı mahiyetinde yazdık. Hz Muhammed'e sevginizi anlatan kompozisyon örneklerini sizler de yazarak bize gönderebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 13

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Peygamber Efendimiz Hz Muhammed ile İlgili Kompozisyon
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed ile İlgili Kompozisyon
Peygamber efendimiz ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları ile sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj7ZnunZWCwpVr-eKoIB5f6GDt-TT_c1FqO6oDdRHffj8kbfVrJmeuGWT5Iy0HUiYrUs9JAWTslQFuBZO5dh-mRJxYfH1pwVKH8o-NgKgEM83OuhGxLp0ve-y_R-f_eqZ5Kqoz1dY0XyoC55GaExg_-hBpWxlOGhK1QEZlhLTFRlV0SVWuXU0rmYjIj=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj7ZnunZWCwpVr-eKoIB5f6GDt-TT_c1FqO6oDdRHffj8kbfVrJmeuGWT5Iy0HUiYrUs9JAWTslQFuBZO5dh-mRJxYfH1pwVKH8o-NgKgEM83OuhGxLp0ve-y_R-f_eqZ5Kqoz1dY0XyoC55GaExg_-hBpWxlOGhK1QEZlhLTFRlV0SVWuXU0rmYjIj=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/peygamber-efendimiz-hz-muhammed-ile.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/peygamber-efendimiz-hz-muhammed-ile.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content