Özveri ile İlgili Kompozisyon

Özverinin önemini anlatan kompozisyon örneklerini kompozisyonhikaye.com'dan okuyabilirsiniz.

Özveri hakkında kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada özverili olmanın faydaları ve gerekliliği üzerinde durduk. Özveri ile ilgili kompozisyon örneklerini giriş gelişme sonuç halinde sunup yazılara uygun başlıklar ekledik. Sizler de özveri konulu bilgilendirici metin, deneme yazısı vs. yazıp bize gönderebilirsiniz.

 

özveri hakkında kompozisyon
Özverili Olmak

ÖZVERİ

     Özveri, istediğimiz başarıya ulaşmak için gösterdiğimiz fedakarlıktır. Özverili olmadan zor işler başarmak, istediklerimizi elde etmek kolay değildir. Bu hayatta başarılara imza atanlar, ancak ve ancak özverili olup yeterince çalışanlardır.

     Bu hayatta hepimizin beklentileri ve hedefleri vardır. Bu hedeflere ulaşmak bize çeşitli kazançlar sağlar ve bizi mutlu eder. Ancak bu mutluluğu elde etmek için belki de belli bir süre bazı zorluklara, sıkıntılara katlanmak zorunda kalırız. Biliriz ki bu sıkıntılar gelip geçicidir. Bir fidanın büyüme süreci gibidir. Zamanı geldiğinde tüm bu zorlukların meyvesini en güzel şekilde yiyeceğimizi biliriz. Bu nedenle de her şeye katlanırız. Etrafımızda tanıdığımız başarılı insanlardan hiçbiri bu başarılarına kolay ulaşmamıştır. Onlarda muhakkak çok çaba sarf etmiş, zorluklarla mücadele etmiş, fedakarlıklarda bulunmuştur. Zaten bunlar yapılmadığı takdirde istenen hedefe ulaşmak mümkün değildir.

     Hiç bir hedef ulaşılamayacak kadar uzakta değildir. Eğer gücümüzün farkına varır, kendimize inanır ve özverili bir şekilde çalışırsak her şeyi elde edebiliriz. Bu nedenle özverili olmak, beklenen o güzel gün için bazı zorluklara katlanmak şarttır.

-SON-

 

ÖZVERİLİ OLMAK

     Bir tohumu ektiğiniz anda meyvesini alamazsınız. Öncelikle o tohumu uygun şartlar altında toprağa ekip suyunu verirsiniz. Zamanı geldiğinde filizlenir, filizler fidana dönüşür. Siz ona bakmaya, onun için emek vermeye devam edersiniz. Fidanın büyüyüp meyve verebilmesi için ona gereken suyu, gübreyi vermeye devam etmek zorunda kalırsınız. Günü geldiğinde ise fidan ağaca dönüşür ve verdiğiniz tüm emeklerin karşılığında o güzel meyvelerden yersiniz.

     Özverili olmak da böyle bir şeydir. Başlarda her türlü sıkıntılarla boğuşmak, belki yorgun düşüp uykusuz kalmak zorunda kalırsınız. Ancak çektiğiniz bu sıkıntıların hiçbiri boşuna değildir. Tüm bu sıkıntılar, hedefinize adım adım yaklaştığınızın habercisidir. Bu sıkıntılar, hedefinizle sizin aranızdaki bir yol gibidir. Bu yolu geçmeden, çeşitli badireleri atlatmadan yolun sonunu göremez, hedefinize ulaşamazsınız. Özverili olmak, insanlara henüz küçük yaşlarda aşılanması gereken bir durumdur. Bir çocuğun bile bazı fedakarlıklar yapmadan bir şeyleri elde edemeyeceğini hissetmesi gerekir. Özverinin önemini kavramış her birey, başarıya ulaşmada zorluk çekmez; çünkü gereken emeği sarf ettiğinde istediğine ulaşacağını bilir.

     Özverili olmak, hayatın her alanında gereklidir. Bir anne özverili olmadan iyi çocuklar yetiştiremez. Bir öğrenci özverili olmadan başarılı olamaz. Yine bir devlet yöneticisi özverili olmadan ülkesini kalkındıramaz. Özverili olduğumuzda hedeflerimize ulaşmanın daha kolay olacağını bilmeli ve bu bilinci hayatımızın her alanına tatbik etmeliyiz.

-SON-

 

Özverili olmak ile ilgili kompozisyon örneklerimizi beğendiğinizi umarız. Sizler de özverinin önemini anlatan duygu ve düşüncelerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşabilir ve böylece bu içeriğe bir katkı sağlamış olabilirsiniz. Değerli yorumlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederiz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Özveri ile İlgili Kompozisyon
Özveri ile İlgili Kompozisyon
Özverinin önemini anlatan kompozisyon örneklerini kompozisyonhikaye.com'dan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiIXMpt9yz5w-b0_ocBdeui6e68-rgiXRQDkUi9szHrS5SBRX4ZLVRDjzueMTPJSFnU38k0wRK_supNd9x8zdcahgZrnxtaUbFRRS9vVubjKNvguqhQlqBT7DrEUVp_NLIeUJwjl2UPhRyb5i2nwvMSiPL9TtWxtXE1kgpTjngxTsbvkaZ_IuYLzEzn=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiIXMpt9yz5w-b0_ocBdeui6e68-rgiXRQDkUi9szHrS5SBRX4ZLVRDjzueMTPJSFnU38k0wRK_supNd9x8zdcahgZrnxtaUbFRRS9vVubjKNvguqhQlqBT7DrEUVp_NLIeUJwjl2UPhRyb5i2nwvMSiPL9TtWxtXE1kgpTjngxTsbvkaZ_IuYLzEzn=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ozveri-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ozveri-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content