Özgürlük ile İlgili Kompozisyon

Özgürlüğün önemini anlatan kısa ve uzun kompozisyon yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri ile sayfamızdadır.

Özgürlük ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada özgürlüğün önemi, özgür olmanın değeri üzerinde durduk. Özgürlük konulu kompozisyonlar giriş gelişme sonuç halinde yazılmış ve her bir yazıya uygun ve güzel bir başlık seçilmiştir. Özgürlük hakkında kısa ve uzun yazılara yazarak herkese faydalı olmaya çalıştık. Sizler de özgürlükle ilgili bilgilendirici metin, deneme yazısı, söyleşi veya makale örnekleri hazırlayıp bize gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz özgün ve güzel yazılar sitemizde yayınlanmaktadır.

 

özgürlükle ilgili kompozisyon
Özgürlük

ÖZGÜRLÜK

     Özgürlük, kimseye bağlı kalmadan hareket edebilmek, istediğimiz gibi yaşayabilmektir. Özgür olmayan bir insanın hayattan tat alması mümkün değildir; bu nedenle bir insan için en önemli değerlerden biri özgürlüktür.

     Her insanın kendince bir yaşam tarzı, ilgileri, uğraşıları vardır. İnsanlar ancak bu yaşam tarzlarına uygun şekilde yaşadığında, ilgi ve uğraşılarına istediği gibi ve istediği zaman vakit ayırabildiğinde mutlu olabilir. Başkaları tarafından kısıtlanan, özgürlüğü elinden alınan insanların mutlu olması, hayatı dolu dolu yaşaması mümkün değildir. Bu nedenle hayat özgürlük ile anlamlıdır. Özgürseniz en kötü bir yerden dahi tat alabilirsiniz. Ancak esaret altındaysanız, dünyanın en güzel yerlerinde olsanız dahi bu güzelliklerin hiç bir anlamı olmayacaktır.

     İnsanlar özgürlüklerini önemsemeli ve hayatı ile ilgili kararları kimseye bırakmamalıdır. Özgürlüğü için mücadele etmelidir. Özgürlüğü elinden alınan biri tam anlamıyla bir birey bile değildir; zira onun yerine karar veren, onu yönlendiren başkalarıdır.

-SON-

 

ÖZGÜRLÜK VE ÖZGÜRLÜĞÜN ÖNEMİ

     Hayatı anlamlı kılan, onu istediğimiz gibi yaşayabilmemizdir. Davranışlarımıza, geleceğimizle ilgili kararlarımıza bizim adımıza başkaları karar veriyorsa, bize söz hakkı vermiyorsa özgür değilizdir ve o hayatı yaşamıyoruzdur. Hayatımızı başkaları yaşıyor demektir.

     Her yetişkin insan, kendisini ilgilendiren konularda kendi kararlarını kendi verme hakkına sahiptir. Bu hem toplumsal kurallarla hem de yazılı kanunlarla sabittir. Ancak ne yazık ki bazı zorbalar tüm bu kuralları ayak altına alıp insanları kendi isteklerine göre şekillendirmeye , onları kendi isteklerine yönlendirmeye çalışıyor.

     Her anne baba, çocuğuna özgürlüğü kavratmalı ve onu özgür, kendi kararlarını verebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen insanlar olarak yetiştirmelidir. Bunu başarmanın en temel yolu çocukları aşırı kısıtlamamak, onlara söz hakkı vermek, sözlerini önemsemek ve gerektiğinde onları başarmak zorunda oldukları zor bir işle karşı karşıya bırakabilmektir. Çocukları aşırı derecede kısıtlamanın olumsuz davranışlara yol açacağı açıktır. 

     Bir çocuğu özgürlüğünden eder, onu her anlamda kısıtlarsanız o çocuk, ileride ya kararlarını veremeyen, kendi işini halledemeyen biri olur veya tamamen isyankar, kimseyi dinlemeyen, önemsemeyen biri haline gelir. Bu nedenle çocuk dahi olsa bir birey olduğunu, kendi kararları verebileceğini, sorumluluklarını kendi başına yerine getirebileceğini onlara hissettirmek gerekir.

     Özgürlük sadece bireyler için değil, toplumlar için de çok önemlidir. Bir toplumun veya ülkenin özgür olduğunu söyleyebilmek için o ülkenin kendilerine ait bir anayasalarının olması ve gerek iç işlerinde gerekse de dış işlerinde tamamen bağımsız olması gerekir. Özgür olmayan bir milletin ilerlemesi mümkün değildir. Özgürlüğü elinden alınmış bir millet gerilemeye ve nihayetinde yok olmaya mahkumdur. Bu nedenle her millet özgürlüğü için mücadele etmeli ve bu uğurda elinden gelen her şeyi yapmalıdır. Bir milleti millet yapan, onun özgür olmasıdır.

     Özgürlük, insanı insan, toplumları toplum yapan en önemli kavramdır. Özgürlüğü kazanmak ve onu elinde tutmak için mücadele edilmeli ve kimseye boyun eğilmemelidir. Özgürlüğünüz için mücadele ettiğiniz sürece onu mutlaka elde eder ve ölünceye kadar özgürce yaşayabilirsiniz.

-SON-

 

ÖZGÜRCE YAŞAYABİLMEK

     Her insan, başkalarına zarar vermemek koşuluyla istediği gibi yaşama hakkına sahiptir. İnsanlar istediği dine inanabilir, istediği dili konuşabilir, istediği gibi giyinebilir veya istediği gizi gezebilir. Buna engel olmaya kimsenin hakkı yoktur.

     İnsanlar farklı özelliklere sahiptir. Onları anlamlı kılan da bu farklılıklardır zaten. Bir toplumda herkes aynı olsaydı yaşam pek de renkli olmazdı. Felsefe, bilim ve teknoloji, insanların farklı düşünceleri sayesinde bu kadar ilerleyebilmiştir. Eğer insanları yönlendirme, onları istediğimiz gibi hareket ettirme gafletine düşseydik farklı düşünceler olmayacak, herkesin ilgileri aynı olacak ve böylece yeni şeyler ortaya çıkmayacaktı. Günümüzde müziğin, sinemanın, edebiyatın ve bunlara benzer birçok alanın renkli olmasının, birçok farklı türe sahip olmasının temel sebebi insanların özgürce yaşayabilmesi, farklı zevk ve inanışlara sahip olabilmesidir.

     Bir insanın özgürlüğünün elinden alınması, onu bir anlamda öldürmek demektir. Bir insan için yaşam, istediği gibi hareket etmek, mutlu olduğu eylemleri gerçekleştirmektir. Bir insan bunu yapamıyorsa, özgürce yaşama olanağına sahip değilse ölmesinin veya yaşamasının da pek bir anlamı yoktur.

-SON-

 

Özgür olmanın önemi, özgürlüğün değeri hakkında yazdığımız yazıları beğendiğinizi umarız. Sizler de özgürlük ile ilgili yazılar yazıp bize gönderebilir veya özgürlüğü anlatan duygu ve düşüncelerinizi yorum kutusu vasıtasıyla hemen paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 20
  1. yararlı ama hiç kimse varlıüından haberdar değil

    YanıtlaSil
  2. Baya iyi çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. Çok uzun konuşma sınavına uygun değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendine özgü kısaltabilirsin benimde yarın konuşma sınavım var bunlardan parçalar alıyorum

      Sil
  4. Konuşma sınavı için iyi gider bu.,....,,,....;)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim çok iyi oldu bu🌼

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Özgürlük ile İlgili Kompozisyon
Özgürlük ile İlgili Kompozisyon
Özgürlüğün önemini anlatan kısa ve uzun kompozisyon yazıları giriş gelişme sonuç bölümleri ile sayfamızdadır.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhy8dinxXhAwRziJGSksvcf0fRNgpJv60j9rP-olwe04aHnZSMHSVY_wdcdAgs8hx_yUczn5gqXKHHMUn0oelMt9hpuESeAms4S2vgSk6ejfasLA2FepiqbNLxDZqg6CIbsQD8MC7rWmB85YepS2_ZvKNfxxrWfa37c8l-rlR7rL_sQiG4vpkOCUYa6=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhy8dinxXhAwRziJGSksvcf0fRNgpJv60j9rP-olwe04aHnZSMHSVY_wdcdAgs8hx_yUczn5gqXKHHMUn0oelMt9hpuESeAms4S2vgSk6ejfasLA2FepiqbNLxDZqg6CIbsQD8MC7rWmB85YepS2_ZvKNfxxrWfa37c8l-rlR7rL_sQiG4vpkOCUYa6=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ozgurluk-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/ozgurluk-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content