Öz Güven ile İlgili Kompozisyon

Öz güvenin önemi ve öz güven eksikliğini anlatan en iyi kompozisyon örneklerini sizler için yazdık. Kısa ve uzun örnekler için sayfamızı inceleyin.

Öz güven ile ilgili kompozisyon örnekleri derlediğimiz bu sayfada öz güvenin ne olduğu, öz güvenin önemi üzerinde durduk. Öz güven konulu kompozisyon yazılarını giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun olarak oluşturduk ve her yazıya uygun başlıklar koyduk. Sizler de sitemizde yayınlatmak üzere öz güven hakkında bilgilendirici metin, deneme yazısı, söyleşi veya makale örnekleri yazıp bize gönderebilirsiniz.

 NOT:  Öz güven kelimesi nasıl yazılır? Özgüven mi öz güven mi? Değerli arkadaşlar, yazımı en çok karıştırılan sözcüklerden biri de bu sözcüktür. Türk Dil Kurumuna yani TDK’ye göre bu sözcüğün doğru yazımı ‘’öz güven’’ şeklindedir.

özgüven hakkında kompozisyon
Öz Güven


ÖZ GÜVEN

     Öz güven, kişinin kendi bilgi, beceri ve gücüne duyduğu güvendir. Gücünün farkında olan, başarabileceğine inanan, kendisini sevip olduğu gibi kabullenen insan öz güvenli insandır. Öz güveni tam insan başarıya, dolayısıyla mutluluğa daha kolay ulaşabilir.

     Hayatta başarıya ulaşabilmenin temel koşulu öz güven sahibi olmaktır. Gücünün farkında olmayan, neler yapabileceğini kestiremeyen insanın zor işlere kalkışması ve bu işleri başarması pek olası değildir. İnsan, muhteşem bir varlıktır. Beyninin sınırları yoktur. Beynimiz, her türlü karmaşık olayı anlama, zorlukların üstesinden gelme, durum ve olaylara alışma yetisine sahiptir. Önemli olan bu mükemmel gücün farkına varmak ve her şeyi başarabileceğimize kendimizi inandırmak, yani öz güven sahibi olmaktır.

     Her şey için gerekli güç içimizdedir. Kendimizi keşfetmeli, bilgi ve becerilerimizin neler olduğunu kavramalıyız. Bununla birlikte sınırlarımızı bilmeliyiz. Kendimize güvendiğimiz ve yeterince emek verdiğimiz takdirde başaramayacağımız hiç bir şey yoktur.

-SON-

 

ÖZ GÜVEN VE ÖZ GÜVENİN ÖNEMİ

     Geçmişte önemli icat veya keşifler yaparak günümüze iz bırakanlar, kendilerine güvenmiş insanlardır. Kendine güvenmek, öz güven sahibi olmak demektir. Hiçbir insan yoktur ki öz güven sahibi olmadığı halde büyük başarılar elde etmiş olsun.

     Başarılarıyla ün salmış insanlar, zaman zaman başkalarının olumsuz yorumlarına, başaramayacakları ile ilgili iddialara, hatta aptalca bir iş yaptıklarına dair sözlere maruz kalmışlardır. Ancak bu insanlar, neler yapabilip neler yapamayacaklarını çok iyi bilmiş ve kimseye kulak vermeden çalışmaya devam etmişler ve sonunda da istedikleri başarıya ulaşmışlardır. Bu insanların, başarabileceklerine inançları tam olmuştur. Çünkü bunlar kendilerine güvenen, sahip oldukları gücün farkında olan insanlardır.

     Öz güven sahibi olmak, imkansız şeyleri başarmaya inanmak demek değildir. Öz güvenli insan, sahip olduğu güçle fizik kurallarına aykırı olmayan işleri başarabileceğine inanır. Örneğin bir insanın günümüz koşullarında tek başına bir günde kocaman bir bina inşa edebileceğine inanması öz güven değil saçmalıktır. Ancak bir ekiple beraber dünyanın en güzel veya en sağlam binasını yapabileceğine inanması, öz güven olarak tanımlanabilir. 

     Elbette ki başarmak için kendine güvenmek başlı başına yeterli değildir. Evet, kendinize güvenirsiniz; ancak bahsi geçen zor işi başarabilmeniz için çok yoğun bir çalışma sürecinden geçmeniz ve bazı fedakarlıklarda bulunmanız gerekir. İşte öz güven, bu çalışmayı göze alabileceğine, fedakarlıkta bulunabileceğine inanmak ve bunu da yapmaktır.

     Bir işi yapamayacağına, bir problemi çözemeyeceğine inanan insan en başından kaybetmiştir; zira böyle bir insan o işe veya problemi çözmeye başlama cesaretini dahi gösteremez. Karmaşık ve zor bir olay veya durum ile karşılaştığımızda hemen pes etmek yerine, istersek onun üstesinden geleceğimize inanmalı ve gereken ilk adımı atmalıyız. Bunu başarabildiğimiz takdirde yapamayacağımız hiçbir şey yoktur.

-SON-

 

Öz güven nedir, öz güven neden önemlidir, öz güven ile başarı arasında nasıl bir ilişki vardır gibi sorulara anlamlı cevaplar verdiğimiz yazılarımızı okudunuz. Umarız ki özgüven ile ilgili kompozisyon örneklerimizi beğenmişsinizdir. Siz de özgüvenin önemi hakkında yazılar yazabilir, duygu veya düşüncelerinizi yorum bölümünden bizimle anında paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Öz Güven ile İlgili Kompozisyon
Öz Güven ile İlgili Kompozisyon
Öz güvenin önemi ve öz güven eksikliğini anlatan en iyi kompozisyon örneklerini sizler için yazdık. Kısa ve uzun örnekler için sayfamızı inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg15EuY3Jrc6_PotdAOQfObpBo-0rU7aTi140Bg809Wq1mYxaydY2KiqGPg84px_ajua5K03-FlQEeiDWAk6zBG0HHtGRlOTV0zzKgmDjlE4YsxQSlSlyruqv-ah0X2EV--awTjhR90crPZT2SDn3HbDYJWeSNmFHnKIi5flZ8Kx0bl3eqX_-uYHuYI=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg15EuY3Jrc6_PotdAOQfObpBo-0rU7aTi140Bg809Wq1mYxaydY2KiqGPg84px_ajua5K03-FlQEeiDWAk6zBG0HHtGRlOTV0zzKgmDjlE4YsxQSlSlyruqv-ah0X2EV--awTjhR90crPZT2SDn3HbDYJWeSNmFHnKIi5flZ8Kx0bl3eqX_-uYHuYI=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/oz-guven-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/oz-guven-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content