Oruç ile İlgili Kompozisyon

Orucun önemi ve oruç tutmanın faydaları ile ilgili kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Oruç ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada orucun faydaları, İslam dininde orucun önemi ve fazileti üzerinde durduk. Oruç konulu bu yazıların her birine uygun bir başlık seçip kompozisyon kurallarına uygun olması için giriş gelişme sonuç bölümleri halinde yazdık. Sizler de orucun anlam ve önemini anlatan bilgilendirici metin, deneme yazısı örnekleri yazıp bize gönderebilirsiniz. Şimdi oruç hakkında kompozisyonlara geçelim.

 

oruç ile ilgili kompozisyon
Oruç

ORUÇ VE ORUCUN ÖNEMİ

     Oruç, İslam dininin beş şartından biri olan önemli bir ibadettir. Müslümanlar üzerinde farz olan oruç Ramazan orucudur. Ramazan ayı dışında tutulan oruçlar ise Allah'ın rızasını kazanmak üzere tutulan ve sünnet olan oruçlardır.

     Dinimizde orucun önemi büyüktür. Reşit olan ve herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes Ramazan orucunu tutmakla mükelleftir. Emrini yerine getirerek Allah'ın rızasını kazanmanın yanında orucun insanlar için büyük faydaları vardır. Oruç sayesinde yıl boyunca çalışan organlarımız, bu ibadeti gerçekleştirdiğimizde dinlenmiş olur; böylece daha sağlıklı hale gelir. Oruç, muhtaç insanların halinden anlamak, sabrı öğrenmek açısından da çok önemlidir. Oruçlu insan her türlü kötülükten, kötü söz ve davranışlardan, insanlarla kavga etmekten de uzak duracağı için onu günahlardan da uzak tutmaktadır.

     Rabb'imizin bize verdiği onca nimet karşılığında elbette biz de onun emirlerine uymalı ve orucumuzu en güzel şekilde tutmalıyız. Böylece hem kendi sağlığımızı korumuş hem de Allah'ın rızasını kazanmış oluruz.

-SON-

 

ORUCUN FAYDALARI

     Allah'ın koyduğu bütün emir ve yasaklarda bir hikmet vardır. O, hiçbir şeyi boşuna yasaklamamış veya yapılmasını emretmemiştir. O bizden bir şeyler istediyse, istediği şeyde bizler için faydalar vardır.

    Öncelikle şunu belirtelim. Bizim, Allah'ın emirlerini sorgulamak gibi bir şansımız yok. O, herhangi bir ibadeti yapmamızı istiyorsa, bize fayda sağladığını düşünsek de düşünmesek de sırf onun rızasını kazanmak için bile olsa o ibadeti yerine getirmeliyiz ve getiririz de... Ancak sonsuz şefkat ve merhamet sahibi Allah, hiçbir şeyi sebepsiz yaratmamıştır. Oruç da böyledir. Birçok insanın aç kalarak sağlığına zarar verdiğini düşünmesinin aksine oruç hem beden hem de ruh sağlığı için son derece gerekli ve yararlıdır. 

     Biz insanlar ne yazık ki sağlıklı beslenme konusunda pek de becerikli değiliz. Çoğu defa sağlığımız düşünmek yerine zevklerimizi düşünür önümüze gelen her şeyi patlayasıya yeriz. Durum böyle olunca da bir süre sonra vücudumuz zarar görmeye başlar. İşte, oruç ibadeti de bu zararı ortadan kaldırmanın veya en aza indirmenin en iyi yollarından biridir. Belli bir süre aç kaldığımızda, bütün organlarımız dinlenme fırsatı bulur. Bağırsaklarımızdaki kötü bakteriler yok olmaya başlar. Karaciğer ve diğer organlarda birikip hayatımızı tehlikeye atan yağlarımız yanmaya başlar. Tüm bunlar, daha sağlıklı bir bedene sahip olmamızı sağlar.

     Orucun beden sağlığının yanında ruh sağlığı üzerinde de önemli etkileri vardır. Her şeyden önce oruçlu kişi kendisini daha huzurlu ve mutlu hisseder. Oruçlu iken insanları kırıp incitmekten imtina eder. Kendisini Allah'a daha yakın hisseder. Uzun süre aç ve susuz kalarak sabrı öğrenir ve kendisine olan güveni artar. Tüm bunlar, kişinin daha mutlu bir hal almasını sağlar.

     Ramazan ayı, aynı zamanda yardımlaşma ayıdır. Bu ayda, varlıklı olanlar, yoksullara yardımlarda bulunup onları mutlu eder. Yardımlaşma ve dayanışma duygusu insanlar arasında yayılır. Zenginler, yoksulların halinden anlar. Böylece insanlara iyilik yapmanın, onlara yardım etmenin önemi daha çok anlaşılır.

     Hem bedenimize hem de ruhumuza büyük faydaları olan oruç ibadetini elbette tutmalıyız. Oruç tutarak Allah'ın rızasını kazanmış oluruz. Karşılığında ise büyük bir mükafat olan cennetle ödüllendiriliriz.

-SON-

 

Ramazan orucu ile ilgili kompozisyon örneklerimizi umarız sizler de beğenmişsinizdir. Dilerseniz sizler de orucun beden ve ruh sağlığına etkisi hakkında düşüncelerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Oruç ile İlgili Kompozisyon
Oruç ile İlgili Kompozisyon
Orucun önemi ve oruç tutmanın faydaları ile ilgili kompozisyon örneklerini sayfamızdan okuyabilirsiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjl-Bk9csGTzpLy5WIoCbdts3RWRMAS5F45-uSqlqDiTAvKaYXrqdXvy5HZijYEm88TKdAZbsfAizzinqMK9xhlHDB-BECLzGhJUjAW_-QcZJAKqxG4DgufhZor5mGETdTtQ0uCY8ssBQQ6n0vV5pcKSsgwWbV2HICgcHqN4baudUkTsV3HcgvmT510=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjl-Bk9csGTzpLy5WIoCbdts3RWRMAS5F45-uSqlqDiTAvKaYXrqdXvy5HZijYEm88TKdAZbsfAizzinqMK9xhlHDB-BECLzGhJUjAW_-QcZJAKqxG4DgufhZor5mGETdTtQ0uCY8ssBQQ6n0vV5pcKSsgwWbV2HICgcHqN4baudUkTsV3HcgvmT510=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/oruc-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/oruc-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content