Orman ile İlgili Kompozisyon

Orman sevgisi, ormanların önemi ve orman yangınları hakkındaki en iyi kompozisyonları sayfamızdan inceleyin.

Orman ile ilgili kompozisyon örnekleri sunduğumuz bu sayfada ormanın önemi, orman sevgisi, orman yangınları, ormanın faydaları konuları üzerinde durduk. Orman hakkında kompozisyonlara uygun birer başlık seçip her yazıyı giriş gelişme sonuç bölümleri halinde kısa ve uzun versiyonları ile yazdık. Sizler de ormanların önemi ile ilgili bilgilendirici metin veya deneme yazıları örneği hazırlayıp bize gönderebilirsiniz.

 

ormanın önemi hakkında kompozisyon
Ormanlar

Orman ile ilgili kompozisyon örneği 1

ORMANLAR

     Ağaçlarla örtülü geniş alanlara orman denir. Ormanların insan yaşamındaki önemi büyüktür. Onlar, dünyanın adeta akciğerleri gibidir; çünkü insanların ve hayvanların yaşamlarını devam etmek için ihtiyaç duyduğu oksijeni ormanlar sağlar.

     Ormanlar, sadece insanlar için değil, hayvanlar için de son derece önemlidir. Hayvanların asıl yaşam alanları ormanlardır. Birçok hayvan türü hem yiyecek hem de barınma ihtiyaçlarını ormanlardan karşılar. Gündelik yaşamımızın her alanında ormanlardan faydalanırız. Kullandığımız kitaplar, defterler, kurşun kalemler, mobilyalar, elektrik direkleri ve daha birçok şey ormanlarda bulunan ağaçlardan üretilmektedir.

     Hem insanlar hem de hayvanlar için bu kadar faydalı olan ormanları korumak, boş alanları ağaçlandırmak hepimizin görevidir. Ayrıca ülkemizin kanayan yarası olan orman yangınlarını önlemek için çok dikkatli olmalıyız.

-SON-

 

Orman sevgisi ile ilgili kompozisyon örneği 2

ORMAN SEVGİSİ

     Bize binlerce faydası olan ormanları ve ağaçları çok severim. Bence ormanlar, dünyanın süsüdür. Yeşilin her tonunu içinde barındıran ormanlar bize en güzel manzarayı sunar. Manzaraları seyretmek ise bizi mutlu eder.

     Ben fırsat buldukça ailemle doğaya çıkar, ormanlık alanlarda gezintiler yaparım. Piknik bahanesi ile doğada, ağaçlar arasında zaman geçirmek, o mis gibi kokan tertemiz havayı içime çekmek bana huzur verir. Ağaçları da çok sever onları korurum. Pikniğe gittiğimizde çöplerimizi doğada bırakmamaya ve orman yangınına sebep olabilecek yerlerde ateş yakmamaya özen gösteririm. Zorunlu kalıp ateş yaksak bile onu sonra mutlaka tamamen söndürmeye dikkat ederim. Ormanlar hepimizindir. Hepimiz onu korumalıyız. Eğer ağaçsız alanlar varsa oralara fidanlar dikerek her yeri yeşillendirmeliyiz. Böylece hayvanlara da güzel bir yaşam alnı sunmuş oluruz.

     Orman sevgisi her insanın kalbinde olmalıdır. Bunun için de çocuklara ağaç sevgisi aşılanmalı ve okulda da ormanların önemi ile ilgili eğitimler verilmelidir. Eğer hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirirsek çok daha güzel ve yeşil bir ülkemiz olur.

 -SON-


Ormanların önemi ile ilgili kompozisyon örneği 3

ORMANLARIN ÖNEMİ

     Büyük ağaç topluluklarının oluşturduğu bitki örtüsüne orman diyoruz. Günümüzde dünya topraklarının önemli bir bölümü ormanlarla kaplıdır. Ülkemizin de Karadeniz başta olmak üzere bazı bölgeleri orman bakımından zengindir. Ancak ne yazık ki bazı bölgelerimiz çölleşmeye yüz tutmaktadır.

     Günlük hayatımızda yüzlerce farklı alanda kullandığımız ormanların biz insanlar için büyük bir önemi vardır. Bugün bize hayatı kolaylaştıran birçok şey ormanların ürünüdür. Örneğin ulaşımda kullandığımız araçlarımızın yakıtlarının ham maddesi olan petrol, eski orman kalıntılarıdır. Belki milyonlarca sene öncesinde var olan ormanlar, zamanla toprak altında kalmış ve değişim geçirerek bugünkü petrolü oluşturmuştur. 

     Ormanların biz insanlar ve hayvanlar için en büyük önemi ise oksijen sağlamasıdır. Hayatımızı bir anlamda ormanlara borçluyuz demek yanlış olmayacaktır. Tüm bunların ötesinde yaşamımızı kolaylaştıran eşyaların önemli bir bölümü de orman kaynaklarından elde edilmektedir. Örneğin olmazsa olmaz olan kağıt ormanlardan elde ettiğimiz en önemli varlıklardan biridir. Eğitim sektöründen inşaat sektörüne, sağlık sektöründen mobilya sektörüne birçok sektörde ormanlardan yararlanırız.

     Ormanların, hayvanların da başlıca besin ve barınma kaynağı olduğu için onlar için de çok önemlidir. Ormanların yok olduğu bir alanda hayvanlar da yok olmaya başlar. Bu nedenle hem hayvanlar hem de insanlar için ormanlar korunmalı ve ormanlaştırma çalışmaları aksatılmamalıdır. Kesilen ağaçların yerine yenileri mutlaka dikilmelidir.

     Ormanlar, henüz insanlar yaratılmadan önce bile var olan, belki de tüm dünyayı kaplayan varlıklardır. İklim değişiklikleri ile beraber bazı alanlarda ormanlar yok olmaya başladı. Bazı bölgelerde ise ormanlar, insanlar tarafından yok edildi. Yakın zamanda ülkemizin neredeyse her bölgesinde gerçekleşen orman yangınları hepimizin yüreğini dağladı.

     Ormanlar, bir ülkenin en önemli değerlerinden biridir. Bu değeri korumak hepimizin görevidir. Bunun için insanları bilinçlendirmek, onlara doğa ve orman sevgisini aşılamak gerekir. Unutmayalım ki ormanlar varsa biz de varız. Onların yokluğu, bizim varlığımız tehlikeye sokar.

-SON-

 

Orman yangınları ile ilgili kompozisyon örneği 4

ORMAN YANGINLARI

     2021 yılının yaz aylarında ülkemizin her yerinde orman yangını haberleri gelmeye başladı. Orman yangınları diğer tüm ülkelerde yaşandığı gibi bizim ülkemizde de zaman zaman yaşanıyordu. Ancak 2021 yılı, orman yangınlarının en çok yaşandığı yıllardan biri oldu. 

     Ormanlar neden yandı, birileri mi yaktı, yangınlar aşırı sıcaklardan dolayı mı meydana geldi bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var: O da ağaçlarla beraber hepimizin yüreklerinin yandığıdır. Orman yangınlarının oluşmadığı neredeyse hiçbir yer kalmamıştı. Akdeniz ve Ege başta olmak üzere birçok bölgeden yangın haberleri geliyordu. Haberlerden gördüğümüze göre Ege ve Akdeniz Bölge’sinde yer alan bazı ilçelerde ormanlar tamamen yok olmuştu. Doğa bir anda yeşilden siyaha dönmüştü. Kim bilir bu orman yangınlarında kaç hayvan da yanarak can verip telef olmuştu. 

     Eğer orman yangınları bilinçli bir şekilde yapıldıysa büyük bir tehlike bizi beklemektedir. Bu, vicdansız insanlar yetiştirdiğimizin göstergesidir. Vicdansız insanların olduğu bir yerde sadece orman yangınları değil, her türlü kötülük yaşanabilir. Bu yüzden çocuklara ağaç sevgisini aşılamak, insanları ormanlar hakkında bilinçlendirmek, eğitmek zorundayız. Yanan ormanlarımızı da acilen yenilemeli, bu alanları tekrar yeşillendirmeliyiz.

-SON-

 

Orman konulu kompozisyon örneklerini beğendiğinizi umarız. Sizler de ormanın önemini anlatan yazılar oluşturup yorum bölümünde paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.

YORUMLAR

BLOGGER: 18
  1. Hepsini çok beğendim özellikle orman yangınlarıyla ilgili olan kompozisyon çok güzeldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam elinize emeğinize sağlık yarın konuşma sınavım var vallahi çok yi oldu

      Sil
  2. ormanların varlığı insanların ruh sağlığı açısından neden büyük önem taşır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok beğendim çok harikaydı very amazing

      Sil
  3. çk gzl olm elnz salk emiz çk gzl byldm hrkze ii gnlr dlrm :)

    YanıtlaSil
  4. BENİMDE YARIN SINAVIM VARDI ÇOK GÜZEL OLMUŞ

    YanıtlaSil
  5. Ormanları korumak için kompozisyon yaparmısınız

    YanıtlaSil
  6. Bence ormanlarda ki ağaçların bilinçsizce kesilmesinden ilgili bilgilendirici bir kompozisyon yazmalısınız onun dışında hepsi çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Ad

Hikaye,2,Kompozisyon,141,Şiir,2,
ltr
item
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri: Orman ile İlgili Kompozisyon
Orman ile İlgili Kompozisyon
Orman sevgisi, ormanların önemi ve orman yangınları hakkındaki en iyi kompozisyonları sayfamızdan inceleyin.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhRWH207ejFLTs2rexalrPUQYBGkHWVW3iYwq9a73nssj_AvqmhpemnUTULWFtWfpigfF7uqFNfpLmOCgmNteC_1gbBvE3JtqA0o4mz9JibHtJjbCLRuBxMcH38v3SdOPdjR2R0k_Jt2hsOL5sCoowXpVdMgR6dDALfPv8oNCcjJxosVrpvQy7CTMus=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhRWH207ejFLTs2rexalrPUQYBGkHWVW3iYwq9a73nssj_AvqmhpemnUTULWFtWfpigfF7uqFNfpLmOCgmNteC_1gbBvE3JtqA0o4mz9JibHtJjbCLRuBxMcH38v3SdOPdjR2R0k_Jt2hsOL5sCoowXpVdMgR6dDALfPv8oNCcjJxosVrpvQy7CTMus=s72-c
Kısa Kompozisyon ve Hikaye Örnekleri
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/orman-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/
https://www.kompozisyonhikaye.com/2021/12/orman-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
7726882460355549074
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content